Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Günlük değil, plan bazlı dönüşüm için tek yol: Ortak akılla Bursa anayasası!

Köşe Yazısını Dinle

Rahmetli… Semih Pala ile birlikte Bursa gündemine İnşaat Mühendisleri Odası girdi. Kent konularına kent adına yaklaşımı, çözüm önerileriyle parlayan İMO yıldızını Necati Şahin zirveye taşıdı.

Bu süreç…

İMO bünyesindeki Çalışma Grubu’nun yönetim tarzıyla Bursa kamuoyunun ilgiyle izlediği ve önerilerini önemsediği bir yapıya dönüştü.

Cumartesi günü…

İMO Bursa Şubesi’nin kongresi, pazar günü de seçimi var. Seçime Çalışma Grubu Adayı giren Atilla Erdem genç yaşta deneyim kazanmış bir isim.

Deneyimi de…

1998-2004 arası Gençlik Komisyonu Başkanı, 2004-2006 arası yönetim kurulu üyesi, 2006-2008 arası da başkan yardımcısı olarak Çalışma Grubu yönetimlerinde yer almasından kaynaklanıyor.

Ziyarete geldiğinde…

Genç mühendislerin istihdam ve mesleki gelişimlerinden, mühendislerin özlük hakları ve hukuku sorumluluklarına düşüncelerini anlattı.

Şu yaklaşımı bakış farkını gösteriyor:

“Akademik Odalar kentin çıkarları için doğruyu söylemekle mükellefler. Siyasi taraf olmaları gerekmiyor. Eşit uzaklıkta değil, eşit yakınlıkta ve temas kurarak sorunları çözen taraf olmalı. Projelendirme aşamasında müdahil olup, önerileriyle doğru projelere katkı koymak esas.”

Biz de…

Çalışma Grubu geleneği haline gelen kent sorunlarına öncülük anlayışı için Bursa’ya bakışını merak ettik.

Önceliğini…

“Ortak akılla Bursa anayasası” olarak dile getirip şunu söyledi:

“Bursa master planı için; Büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle birlikte ortak akılla çözüm geliştirmek için müdahil olacağız.”

En önemli iki sorunu kentsel dönüşüm ve ulaşım görüp şunu vurguladı:

“Kentsel dönüşüm parsel bazlı değil, plan bazlı yapılmalı. Ulaşım için de, master plana dayalı, uzun soluklu çözüm içeren öneriler geliştireceğiz.”

Şu nokta kritik:

“Planlar günlük ve anlık olmamalı. Tarım alanlarımız da kıyılarımız da korunmalı. Bursa, sanayide İstanbul’un arka bahçesi görülmemeli.”

Duruşu net:

“Sanayi; master plan çerçevesinde doğru bölgelerde yapılandırılmalı.”

Bursa’ya bağlı 3 temsilciliğe şube sözü

Bugün için… İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 6 bin 500 üyesi var. Üyelerin 5 bine yakını Bursa’da. Kalanları temsilcilik olan Yalova, Bilecik, Kütahya’da.

Çalışma Grubu adına İMO Bursa Şubesi Adayı olan Atilla Erdem, 3 ilin şube olmaları için Genel Merkez’de mücadele edecekleri sözü verdi.

“Yeniden lider Oda olabilmek için” meslektaşlarına 11 Şubat Pazar günü oy kullanma çağrısı yaptı.

Virüsün hızı kesildi, hastaneler rahatladı, ama yeni salgınlara dikkat

20 gün önce… Virüs salgını nedeniyle hastaneler S.O.S. veriyordu. Çünkü, yakalananların yüzde 35’i Acil Servisler’e başvururken, Yoğun Bakımlar’da doluluk pandemi dönemini aşıp yüzde 85’e ulaşmıştı.

O günlerde, tıp dünyasından dostumuz şunu söylemişti:

“Virüs çok hızlı yayılıyor. Umudumuz, okulların sömestr tatiline girmesiyle virüsün yayılma hızının kesilmesi.”

Beklediği gibi de oldu…

Öğrenciler sınıflarına döndüler, ama okulların tatil olduğu dönemde virüsün hızı kesildiği için hastanelere başvuruların yüzde 30 azalmasını getirdi.

Fakat…

Virüsün etkisinin geçmediğini, okulların açılmasıyla yayılma hızının yeniden artabileceğini unutmamak gerekiyor.

Dahası…

Değişen iklim, bozulan ekoloji, kalabalık kentler gibi nedenlerle her yıl farklı salgına hazır olmayı toplumun öğrenmesi gerekiyor.

Görünen bu.

ADD eski başkanı Zafer Partisi’ne katıldı

1990’lı yıllarda… Oyak Renault’ta mühendis olarak çalışması yanında kalite alanında yaptıklarıyla tanındı. Kal-Der genel merkez ve Bursa Şube kuruluşunda bulundu, yönetime girdi. 2006-2010 arası Makine Mühendisleri Odası Başkanlığı, sonraki 2 yıl Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanlığı yaptı

Ağustosta…

CHP Osmangazi kongresinde CHP-HDP ilişkisini eleştirince salondan ayrılmak zorunda kalan Nedret Yayla cumartesi gecesi, Zafer Partisi’ne katıldı. Rozetini Ümit Özdağ taktı.

Adaylarda zaman kaybeden AK Parti hızlanıyor: Projeler 10 gün içinde

Görünen şu… Farklı nedenlerle AK Parti’nin aday belirleme süreci uzadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günü  gelip Bursa adaylarını açıkladığında seçime 53 gün kalmıştı.

AK Parti gibi…

Planlı-programlı ekip çalışmasına önem veren bir parti için, zamanın kısalığı nedeniyle proje üretecek zaman azalmış oldu.

Hafta sonu…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın, bu gecikmeyi telafi edip sahaya en hızlı çıkacak çalışmayı başlattığını gördük.

Eski Bakan ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ile Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe’nin de katıldığı Merinos’taki koordinasyon toplantısında milletvekilleri, ilçe başkanları, adaylar yerlerini aldılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sunum yaptığı toplantıda, seçim koordinasyonunun nasıl sağlanacağı üzerinde duruldu.

Topluma sunulacak projeler de 10 gün içinde açıklanacak.

Erkan Aydın Dağ-Der’le buluştu

AK Parti’nin… Adaylarını belirleme sürecinde dağ kökenli adaylara destek verileceği açıklamasıyla dikkat çeken Dağ-Der, merkezdeki büyük ilçelerde umduğunu bulamadı.

Merkezde…

Dağ yöresi kökenli tek isim,CHP Osmangazi Adayı Erkan Aydın oldu. O da pazar günü Dağ-Der’le bir araya gelerek hem yapacaklarını anlattı, hem birlikte hareket etmeyi konuştular.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X