Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Günlük vaka sayısı 200’e düştü, 90 yaş üstü 8 bin büyüğün aşılanması başladı

Vaka sayıları… Ekim ayında dünya ve Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da çok hızlı yükseldi. Nisan-mayıs dönemindeki ilk dalganın ardından ekimdeki ikinci dalgada Bursa’da günlük vaka sayıları 4 bin 800’ü aştı.

Hastanelerin önünde hasta kuyrukları uzadı, başta yoğun bakım olmak üzere yataklar doldu.

Sonrasında…

Kamunun kararlı mücadelesi ve alınan önlemler, vatandaşın da dikkatli davranıp önlemlere uymasıyla vakalar kontrol altına alınınca adım adım başarıya ulaşıldı.

Gelinen noktada…

Dün akşam itibarıyla Bursa’da günlük vaka sayısı 200’e geriledi ve tünelin ucundaki ışığın üzerimize gelen trenin değil, güneşin olduğu anlaşıldı.

İşte…

Böyle bir süreçte aşılama da başlayınca toplumsal moral biraz daha yükseldi.

İlk etapta…

Bursa’daki kamu ve özel sağlık kuruluşlarında görev yapan toplam 45 bin sağlık çalışanının aşılanmasına başlandı. Kaç sağlık çalışanının aşı olduğunu merak edip sorunca çarpıcı bir rakam karşımıza çıktı:

“Bursa’da toplam 45 bine yakın sağlık çalışanı var. 30 binin üzerinde sağlık çalışanı aşılandı. Aşılanma oranı yüzde 80 civarında gerçekleşti.”

Rakam da, oran da gerçekten çok kritik.

Gerçi…

Aşı olmayı kabul etmeyen de var, ama bazı sağlık çalışanları Covid-19 geçirdiği için, bazıları çalışma zamanı nedeniyle, bazıları farklı nedenlerle aşılanamadı.

Ardından…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı gibi 90 yaş üstü büyüklerimizin aşılanmasına dün sabah başlandı.

Bu kapsamda…

Bursa’da 8 bin civarı 90 yaş üstü büyüğümüz var. Büyüklerimiz hastane ya da sağlık kuruluşuna davet edilmek yerine evlerine giden filyasyon ekipleri tarafından aşılanıyorlar.

Pandemide Covidli takibi nedeniyle sahaya alışan filyasyon ekipleri bu kez bildikleri ve tanıdıkları ortamda büyükleri hastalıktan korumak için çalışıyorlar.

Hafta sonu olmadan da 90 yaş üstü aşılamanın tamamlanması bekleniyor.


Üniversitelerden kartpostal gibi kar manzaraları

Biri… Kentin batısındaki Bursa Uludağ Üniversitesi, diğeri kentin doğusunda olan Bursa Teknik Üniversitesi.

Pandemi nedeniyle yüz yüze derslere ara verilen bu dönemde, Bursa’nın iki üniversitesinin kampuslarında kartpostal gibi kar manzaraları ortaya çıktı.

Bursa’nın gururu olan 2 üniversiteden yansıyan görüntüler, öğrencilerin anfileri özlediği günlerde kış ve karın güzel yüzünü yansıttı.

Gazetecinin ölümü… Ofisinde, gazetesini hazırlarken kalp krizi geçirdi

1977 yılıydı… Bursa Marmara gazetesinde çırak olarak gazeteciliğe başladığımızda, Gökay Erbasın da mürettiphanede çırak olarak başlamıştı.

İki çırak…

Daimi gece nöbetlerinde çok sohbet ettik. Sonra Gökay matbaasını kurdu, Oda Başkanı seçildi, Selçukhatun Muhtarı oldu. Pazartesi günü vefat mesajını alınca o yıllara gittik.

Salı sabahı o yılları bir kez daha anımsadık.

1977’de Atatürk Stadyumu’nda maç fotoğrafı çekmeyi öğrendiğimiz, 12 Eylül öncesi polis-adliye muhabiriyken yürüyüş, miting, olaylarda omuz omuza olduğumuz, Hakimiyet ve Olay’da birlikte çalıştığımız, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’yken yönetiminde yer aldığımız Aziz Bükey vefat etmişti.

Hem de…

Yayınladığı Yeni Egemen gazetesini hazırlarken kalp krizi geçirmişti. Gazetecinin gazete hazırlarken yaşamını yitirmesi daha da sarsıcı.

İyi adamdı. Herkese yardımı oldu, kimseye zarar vermedi.

Allah rahmet eylesin.

 

Orhaneli’nde İranlı eski Bakan heyecanı

Haber bir anda yayıldı… İran’da geçmiş dönemde Petrol Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Mesut Harekian’ın ziyaretini Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt duyurduğunda, merak zaten en üst noktaya çıkmıştı.

İşadamı olarak gelen Harakian’ın görüşmelerinden Orhaneli’ne yatırım beklentisi büyüdü, umutlar da arttı.

AK Parti’nin Karabük kongresinde Mustafa Esgin divan başkanı oldu

Sistem biliniyor… AK Parti önce her ile koordinatör atıyor, sonra da bölge koordinatörü ile ilk etap koordinasyonu sağlıyor.

Bu kapsamda…

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’e de Batı Karadeniz’de görev verildi. Mart ayındaki ilçe kongrelerini tamamlayan bölge illerinde bu defa il kongreleri yapılıyor.

Ancak…

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için kongreler hafta içi, özellikle pazartesi-salı günleri yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kongresini yapan illere dijital ortamdan videokonferans yoluyla sesleniyor.

Dün de…

9 ille birlikte yapılan Karabük İl Kongresi’nde Divan Başkanlı olarak Bölge Koordinatörü Dr. Mustafa Esgin görev yaptı.

Anlaşılan o ki…

Hafta içinde kongre için illere gitmeyen Erdoğan, 1 Şubat’taki Bursa kongresine de bu yolla katılacak.

Mudanya’da Twitter’da englleme polemiği

Bursa’da… AK Parti 3 ilçede muhalefette. Bunlardan Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü muhalefet olarak Nilüfer ve Gemlik’e göre aktif.

Daha çok sahaya çıkıyor, daha çok belediye eleştirisi yapıyor.

Ne var ki…

Zaman zaman sertleşen muhalefetiyle dikkat çekerken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın kendisini Twitter’da engellediğini açıkladı.

Bu da Mudanya siyasetinde yeni bir polemik başlattı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X