Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Gürkan: Sağlık turizmini geniş alana yayma projesi Tümbüldek’le başladı

Köşe Yazısını Dinle

Önce… Mustafakemalpaşa’nın termal bölgesi Tümbüldek’i sağlık turizminin cazibe merkezi yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ihaleye çıktığını 28 Ağustos günü bu sütunlarda duyurduk.

Sonrasında…

İhaleyi kazanan Sanayici Muhammed Etkeser’in açıklamalarına 22 Ekim günü yer verdik. Üstelik Etkeser daha ihale sonrası niyetini gösterdi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı bize 5 kat ve 300 yataklı tesis izni veriyor. Fakat yeri görünce ormana beton dökmenin cinayet olacağını düşündüm. Tek ve en fazla 1.5 katlı taş-ahşap evlerle ‘yatay termal köy’ kararı verdim.”

İşte…

Böyle güzel yaklaşımlarla ilk adımları atılan proje şimdi yaşama geçme aşamasına geldi.

Nitekim…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar bölgeye gidip turizm yatırımcısı Muhammed Etkeser’le bir araya geldiler.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in de hazır bulunduğu buluşmada, projeyle ilgili düşünceler ve beklentiler ortaya kondu.

O buluşmayı…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a sorduk. Şunu söyledi:

“250 dönümlük alana Bursa için çok önemli bir projenin ihalesi yapıldı. Böylesine büyük projeye Bursa’dan yatırımcı çıkmasını önemsiyorum.”

Şunun altını çizdi:

“Bugüne kadar kaplıcayla anılmamış bir ilçemize 50 milyon liralık proje kazandırmak için yatırımcının fedakarlık yaptığını düşünüyorum. Teşvik edilip destek verilmesi Büyükşehir ve ilçe belediyemiz için önemli.”

Projeye bakışı da şu:

“Bursa için sağlık turizmine çok önem veriyoruz ve daha geniş alana yaymak için yeni projeler geliştiriyoruz. Bu da Tümbüldek’le başladı.”

Şunu vurguladı:

“100 yıl önce yapılmış küçük bir hamam olan Tümbüldek’i Bursa sağlık turizminin yeni cazibe merkezi haline getiriyoruz.”

Anlaşılan o ki…

Büyükşehir ve Mustafakemalpaşa belediyelerinin desteğiyle Tümbüldek’te yepyeni bir termal kent doğacak.

Halka açık güzel yerler bekleniyor

Yatırımcının… Belediyenin kaplıca tesisini de güzelleştirmek istediği proje için Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar şunu söyledi:

“Tümbüldek termal köyüyle ilgili Büyükşehir Belediyemiz ve AK Parti İl Başkanımızla birlikte yatırımcımızla bir araya gelip keşif yaptık, altyapıyı konuştuk.”

Beklentisi şu:

“Halka açık güzel yerler yapmasını, otelleri ve havuzlarıyla örnek bir termal tesis kazandırmasını bekliyoruz.”

Hedef büyük: Doğa harikası Suuçtu dünya turizminin bildiği yer olabilir

Gerçek olan şu… Mustafakemalpaşa’da bulunan Suuçtu Şelalesi gerçek bir doğa harikası.

Pandemi koşullarına ve kısıtlamalarına karşın 9 ayda 200 binin üzerinde ziyaretçi gelen Suuçtu gibi doğa harikası başka ülkede olsa, dünyanın tanıdığı turizm cazibesi olur. Türkiye’de bile Suuçtu kadar görkemli olmayan, ama çok bilinen şelaleler var.

İşte…

Yöresel tanınırlıkta kalan Suuçtu için Tümbüldek Termal köy projesiyle birlikte yeni bir umut doğdu.

Nitekim…

Tümbüldek’ten sonra Suuçtu’ya geçen AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan,  AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş burada Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’la incelemeler yaptılar.

Suuçtu’yu dünya turizmi destinasyon merkezi yapmak için, geçen dönem de gündeme gelen turizm projelerini yerinde konuştular.

Yenişehir’e Ankara’dan ‘meydan ve bahçe’ desteği

Dikkatle izliyoruz… Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, sessiz ve gözden uzak çalışmalarla ilçesine çok özel projeler kazandırıyor.

Nitekim…

Yenişehir’in ihtiyacı olan pek çok projeyi Büyükşehir desteğiyle ilçeye kazandırdı. Dün de, Ankara’da ziyaret ettiği Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’dan Osmangazi Meydanı ve Millet Bahçesi için söz aldı.

Serhat şehirleri temsilcisi olan KAİDEF Yenişehir’den Kars’a uçak istiyor

İrfan Koç’u… Süper Lig’de şampiyonluk dönemi Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi olarak tanıyoruz. Haziranda yapılan kongrede de kısa adı KAİDEF olan Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Başkanı seçildi.

Yönetiminden…

Başkanvekili olan eski Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, Kemal Ünlü, Ahmet Hiçkorkmaz ve Kadın Kolları Başkanı Bahar Pervin Taş’la birlikte Olay Medya’yı ziyaret etti.

Sohbette…

Önceliklerinin 300 bin civarı Karslı, Ardahanlı, Iğdırlı yaşayan Bursa’ya kültürel katkı olduğunu vurgularken, siyasete de mesajlar verdi:

Bir…

“Hemşerilerimiz siyasi partilerden şikayetçi. Yönetim ve aday listelerinde yer almak istiyorlar.”

İki…

“Şehirlerimize gidiş gelişi Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan yapıyoruz, ama oraya gidiş geliş bir uçak bileti kadar. Yenişehir’den Kars’a haftada bir uçuş istiyoruz.”

Oya Eroğlu, Girne’de ‘sivil toplumda kadını’ anlattı

Bu dönem… Kısa adı BUİKAD olan Bursa İş Kadınları Derneği yüksek performansıyla dikkat çekiyor.

Bir yandan…

Bursa’da kadın ve çocuk projeleri üretirken, kısa adı GİAD olan Türk Girişimci Kadınlar Derneği kurucuları arasında yer aldığı için iş dünyasında kadın projelerine katılıyor.

BUİKAD Başkanı Oya Eroğlu son olarak KKTC GİAD ev sahipliğinde Girne’deki panelde sivil toplum örgütlerinde kadını anlattı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X