Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Gürkan’dan ilk ipucu: Adaylar ille de başvurulardan olacak diye bir şey yok

Köşe Yazısını Dinle

İlk etapta… Görevdeki belediye başkanları için değerlendirme anketi yapan AK Parti sonucunu kimsenin bilmediği temayül yoklamasını tamamladı.

Bu süreçte…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a açıkça “Başvurular beklentinizi karşılıyor mu?” diye sorunca şu cevabı verdi:

“Her ilçenin kendine göre talepleri ve beklentileri var. Müracaatlar da bu doğrultuda oluştu. Fakat şu da var: AK Parti’nin belediye başkan adayları ille de bu başvurular üzerinden olacak diye bir şey yok.”

Ardından…

“Temayül sonrası, bu aday adaylarının isimleri üzerinden yeniden isim analizi yapmak için anketlere çıkacağız” dedi ve AK Parti’nin aday belirleme stratejisine ilişkin önemli bir bilgi açıkladı.

Şöyle de devam etti:

“Hedefimiz, en fazla oyu getirecek adayı bulmak. Onun için; yalnızca aday adaylarını değil, anketlerde potansiyel isimleri de soracağız. Aday adayları ve potansiyel isimleri sahaya sürüp, sonra adaylarımızı açıklayacağız.”

Zamanını da söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız ocak ayına sarkabileceğini iade etti. Aceleci değiliz, ama dikkatli davranıyoruz. Yine Cumhurbaşkanımızın mutlaka olacağını söylediği değişimin sınırlarını ölçmeye çalışıyoruz.”

Şunun altını özellikle çizdi:

“YSK açıklamasına göre aday adayları 20 Şubat’ta bildirilecek. O zamana kadar her şey olabilir.”

Tam bu noktada…

Cumhur İttifakı görüşmelerinin üst düzeyde sürdüğünü anımsatıp, karşı cephe için siyasal bir değerlendirme yaptı:

“Muhalefet partilerinden bir duruş bekliyorduk, ama yine gösteremiyorlar. Dönmeyiz dedikleri masalara dönüyorlar, tek başlarına gireceklerini söyleyip yeniden görüşme yapıyorlar.”

Sonra da…

“Vatandaşımız bunları görüyor” deyip sert değerlendirme yaptı:

“Kendi adaylarıyla sahaya çıkacak cesaretleri olmadığını gösteriyorlar. Türkiye’de bir elin parmaklarını geçemeyecek kadar belediye alabileceklerini biliyorlar.”

 

MHP’den Dündar’a Panorama ziyareti

Ankara’da… Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP genel merkezleri yerel seçime yönelik görüşmeleri sürdürürken, Bursa’da iki parti arasında yakınlık var.

Son yansıması da…

MHP İl Başkanı Muhammet Tekin ve yönetici arkadaşlarının Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a iade-i ziyaretleri oldu.

Panorama 1326 Fetih Müzesi’ndeki ziyarette Dündar da, MHP’li konuklarına sunum yapma fırsatı buldu.

 

Mudanya babasını unutmadı: Hedefi, hizmete dayalı sosyal belediyecilik

Mudanya’nın efsane olmuş isimleri var… 3 dönem Mudanya Belediye Başkanlığı yapan Ali Narin Demirtaş bu efsanelerden biri.

Oğlu…

İbrahim Alpay Demirtaş da belediyeciliği babasından öğrendi ve CHP’den Mudanya Aday Adayı oldu.

Yaklaşımı şu:

“Yapılan güzel işlere teşekkür ediyorum. Daha fazlasını yapmak, daha iyi hizmet etmek için adayım. İyi yönetim, ortak akıl vaat ediyorum.”

Seçilirse…

Boş bulunan başkan yardımcıları kadrolarına ilk gün atama yapacağını vurgulayıp önceliklerini sıraladı:

“Babamın yaptığı Uğur Mumcu Kültür Merkezi gibi yenilerini yapacağım. Otistik çocuklar için yer, huzurevi, çok amaçlı düğün salonu planlarım var. Babamın yaptığı belediye binasına da bakacağım. Esnafımıza dokunacağım, köylerin kalkınmasına destek vereceğim.”

Şunu da ekledi:

“Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacağız.”

 

Bursa doğumlu Taşer CHP Genel Sekreter Yardımcısı

Kurultay günlerinde… CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Canan Taşer’in Parti Meclisi’ne Bursa’dan mı, Isparta’dan mı seçildiği tartışma konusu olmuştu.

Bursa doğumlu Taşer’in üniversite eğitimi için Isparta’ya gittiği, kurultaya da Isparta Delegesi olarak katıldığı biliniyor.

Genç Taşer…

Dün de CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin önerisiyle Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

 

Kentsel dönüşüm olmazsa olmazı, Altıparmak-Merinos arası da önceliği

Gencecik bir teknik adam… Ali Altınoğlu hem İnşaat Mühendisi, hem Makina Mühendisi unvanı taşıyor.

Kanalboyu’nda doğdu, Sırameşeler’de oturuyor. Büyükşehir Belediyesi’nde Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürü olarak görev yapıyor.

Son dönemde…

Kent gündemine gelen Zindankapı, Mevlevihane ve Cumhuriyet Caddesi’ndeki Ertuğrulbey Meydanı projelerini, onun birimi hazırladı.

Dağ yöresi kökenli Ali Altınoğlu sohbetimizde şunu söyledi:

“Doğduğum, yaşadığım, tanıdığım, proje yaptığım ve çok sevdiğim Osmangazi’ye Belediye Başkanı olarak hizmet etmek istiyorum.”

Hizmet önceliği şu:

“Kentsel dönüşüm olmazsa olmazımız. Çünkü, her konu dönüşüme bağlanıyor. Önceliğimiz de Altıparmak-Merinos arası.”

Şunu da ekledi:

“Büyükşehir bölgede çalışıyor. Biz de, Büyükşehir öncülüğünde kentsel dönüşümü tamamlayıp yaşam konforunu arttırmak istiyoruz.”

 

DEVA Partisi Bursa’da transfer yaptı

Bursa’da… Büyük beklentilerle kurulan, ancak CHP listesinde adaylarına yer bulamayan DEVA Partisi’nde 14 Mayıs sonrası, bazı ayrılıklar yaşandı.

İşte…

Suskun geçen yeniden yapılanma sonrası DEVA Bursa teşkilatına moral veren bir gelişme oldu.

Adalet Partisi geçmiş dönem Gençlik Kolları Genel Başkanı olan Gürkan Tan, partisinden istifa edip DEVA’ya geçerken, rozetini İl Başkan Yardımcısı Barış Özer taktı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X