Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Gür’ün Bursa’ya ilk mesajı: Herkesin Milli Eğitim Müdürü olmaya geldim!

Köşe Yazısını Dinle

Cuma akşamı… Yazımızı bitirmiştik ki telefon çaldı. Açtığımızda, sımsıcak bir ses “Ben İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür” diye kendini tanıttı.

Arama nedeni…

BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak ile İŞKUR İl Müdürü Eren Türkmen ve SGK İl Müdürü Erhan Karaca’nın ziyaretlerini 13 Ekim günü “Bu ziyaretlerden Bursa’daki mesleki eğitim için çok güzel projeler çıkar” başlığıyla duyurduğumuz yazıydı.

İşte…

O yazıya teşekkür ederek söze başlayınca, “İlk ziyaretleri Meslek Liselerine yapınca, önemi anlaşılan Meslek Liseleri eğitimi adına umutlandık” dedik.

Şu karşılığı verdi:

“Ben oradan yetiştim. Çok güçlü sanayi var burada, Bursa çok muazzam şehir. Kısa sürede çok güzel bir ivme yakaladık, özel şeyler yapıyoruz.”

Ardından…

Yeni Eğitim Müdürü Gür ilk mesajını verdi:

“Ben buraya çalışmaya geldim, tek amacım da bu. Bütün herkesin Milli Eğitim Müdürü olmaya geldim, herkesi kucaklamaya geldim.”

Sonra da…

Alışılmışın dışındaki çalışma anlayışını anlattı:

“Bazen pat diye bir okula gidiyorum, ama amacı var. Örneğin, Twitter’da çok güzel yayınlar, çalışmalar yapmışlar. Beni görünce şaşırıyorlar. Orada öğretmenlerimizle oturup sohbet ediyorum, çay içiyorum.”

Anlayışı şu:

“Onlara, ‘Yaptığınız güzel işlerle buraya beni siz beni çağırdınız. Ben sizin hizmetkârınızım, o yüzden buradayım’ diyorum.  Çok mutlu oluyorlar.”

Ardından…

“Bunlar özlenen şeyler. Kamuda bunları yapmak lazım” deyip devam etti:

“Bazen hasta bir öğrencimi hasta bir öğretmen arkadaşımızı arayıp ‘geçmiş olsun’ diyorum.”

Yaklaşımı şu:

“Proje tabanlı düşünen, sanayi refleksleri olan biriyim. Öyle yetiştim. Tabii ki, Milli Eğitim’in bütününe, fen liselerine, bilim merkezlerine, halk eğitim merkezlerine sanayiyi transfer etmek istiyorum.

Düşüncesi de şu:

“Çok muazzam bir şehirde görev yapıyorum. Bu şehre 1 gün bile hizmet etmek muazzam bir şey.”

 

Serkan Gür sürprizi seviyor, işbirliğine açık

Bir keresinde… Brifing alırken İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür proje adını çok beğeniyor. Bulanı öğrenip akşam 20.30’da telefonla arıyor ve “Ne kadar güzel proje adı bulmuşsunuz, sizi tanımayı çok istiyorum” diyor.

Kurumlarla işbirliği için de heyecanlı:

“BEBKA’yla, İşkur’la, SGK ile çok güzel görüşmeler yaptık. Kalkınma Ajansı’nın çok önemli destekleri var. Hepsi bizim için çok önemli partner.”

 

İznik turizmine yeni misyon: Eski adı ‘yemek’ olan köye yemek müzesi

Gördüğümüz şu… Kısa adıyla GÖLDER olarak bilinen İznik Orhangazi İlçeleri İle Köyleri Sosyal İşler Kültür Dayanışma Derneği tarih ve turizm özellikleriyle tanınan İznik Gölü çevresine 2 yılda sosyal dayanışma getirdi.

Hafta içinde…

GÖLDER Başkanı Semih Öz’ü dinlerken, üye kaydı yerine sosyal medya hesaplarından takipleşmeyi seçen derneğin bir de önerisini öğrendik.

İznik Gölü kıyısında turizme yeni misyon katacak önerisini anlatırken Öz önce şu bilgiyi verdi:

“Orhangazi’ye bağlı Paşapınar Köyü’nün eski adı Mamça’ydı. Bu kelime Arapçada ‘yemek’ demek. Çevre köylerden yemeğe gelirlermiş.”

Şunu aktardı:

“Bu köydeki eski okul Büyükşehir Belediyesi tarafından, kahvaltı salonu için köy kadınları kooperatifine tahsis edildi.”

Önerisi şu:

“Binada bir oda, köyün eski adına yakışır şekilde Yemek Müzesi olabilir.”

 

Kendi köyüne bu defa il başkanı olarak gitti

Tanıyanlar biliyor… AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, şirin bir Uludağ yamacı köyü olan Kestel’e bağlı Gözede Köyü’ndendir.

AK Parti’de siyasete de Gözede Delegesi ve sonrasında Kestel İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladı.

Cuma günü de…

Doğup büyüdüğü Gözede’ye bu kez AK Parti İl Başkanı olarak gitti, köy meydanında dostlarıyla çay içip sohbet etti.

 

Orman yangınlarına karşı kritik adım: Uludağ’a yangın yönetim merkezi

Bölgemiz… Orman yangınlarına karşı çok duyarlı. Yemyeşil örtüsüyle doğal güzellikleri yanında akciğerlerimiz olan ormanlarımız çok sık yangın tehdidi yaşıyor.

Nitekim…

Geçmiş yıllarda Bursa bölgesinin ormanlık alanlarında hepimizin yüreğini kavuran orman yangınları yaşadık.

Bu yıl da…

Yaz aylarında Akdeniz ve Ege bölgesinde seri halde çıkan orman yangınlarına da milletçe kahrolduk.

İşte…

Bu yangınların ardından, Uludağ’ın çam ormanlarını korumaya, en azından yangına erken müdahaleye yönelik çok kritik bir hamle geldi.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in girişimleri, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de onayıyla Uludağ’da Milli Parklar’a ait tesis Yangın Eğitim ve Yönetim Merkezi olarak kullanılmak üzere Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne devredildi.

Binada tadilat ve onarıma hemen başlanacak.

 

Aslı Zengin yeni bir diziye başlıyor

Sinemada… Romantik Komedi 1-2 ve Sadece Sen’in senaryolarına imza attı. Televizyonda Kiraz Mevsimi, Çilek Kokusu, Başrolde Aşk, Erkenci Kuş, Bay Yanlış gibi en çok izlenen dizilerin senaryolarını yazdı.

İki kitabından biri İtalyancaya çevrildi.

Üretmeye devam eden Bursalı senarist Aslı şimdi de beIN Connect için dijital platformda yayınlanmak üzere Erkek Severse adlı dizinin senaryosunu yazıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X