Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Güzel haberi Milletvekili Kılıç verdi: İnterneti olmayan köy kalmayacak!

Köşe Yazısını Dinle

Anımsıyoruz da… Cep telefonlarının henüz akıllı olmadığı günlerde, sevgili Osman Akın’ın elinde kocaman ekranı olan bir telefon görmüştük. Bir bilgisayar markasını taşıyan telefonu PDA olarak tanıtırken “Bu telefonla internete bağlanabilirsin” demişti.

Ekranına özel kalemiyle dokunup internete bağlandığımız, bekleme süresi uzun olsa da internette gezindiğimiz o telefonun bizde özel bir yeri var.

Günümüzde…

Telefonların tümü akıllı oldu, internet zaten olmazsa olmaz konumunda.

Artık…

Ticaret internetten yapılıyor, banka işlemleri internetten hallediliyor. fuarlar internete kaydı. Alışverişler bile artık internette. Toplantılar, konferanslar internete girdi, e-yaşam günlük yaşamı sardı.

Okullar kapanınca dersler bile internetten yapılır oldu.

Ne var ki…

İnternetsiz hiçbir şey yapılamıyor ama internetsiz yerleşim yerleri olduğu da bir gerçek. Özellikle dağ yöresi ve uzak kırsal mahallelerde internet yok.

Çünkü, internet servis sağlayıcısı operatörler, kullanıcı sayısı az olacağı için yatırımın karşılığını alamayacaklarını hesap edip yük görüyorlar.

İşte…

Bu durumun sona ereceği haberini AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç verdi:

“Dağ yöresi başta olmak üzere, pandemi sürecinde köylerimizden gelen bir istekti. İnternet bağlantısı olmadığı için çocukların ders takip edemedikleri şikayetleri üzerine konuyu Komisyon gündemine taşıdım.”

Sonucu açıkladı:

“Fırsat eşitliğinin sağlanması adına, torba yasa kapsamına bu konu da girdi. Operatörler artık her köye internet ulaştırmakla yükümlü.”

Formülü açıkladı:

“Daha önce karşılık alamayacağını ve üzerinde yük kalacağını düşünen operatörler kırsaldaki köylere internet yatırımı yapmıyordu. Yasayla, bu hizmeti sağlamaları halinde bazı kolaylıklar getirdik.”

Yani…

Küçük bir müdahaleyle internetsiz köy kalmamış olacak.


İnternet operatörlerine köy teşviği

Atılan adımla internetsiz köy kalmayacak. Bulunan formülü de AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç açıkladı:

“Eski uygulamada devlet internet sağlayıcılara yatırım yapılacak yerleri gösteriyordu. Maliyeti düştükten sonra internet kullanıcısı sayısına göre geliri 24 ay sonra ödüyordu.”

Karar şu:

“Operatörleri kırsala yatırıma teşvik için maliyet ödemeleri aylık olacak.”

 

Kılıçdaroğlu seferberliği… STK buluşması ve açılış için ay sonu geliyor

Haberlerde izliyoruz… CHP milletvekilleri kalabalık gruplar halinde başta CHP’nin milletvekili olmayan iller olmak üzere Anadolu’yu geziyorlar.

Bazı gezilere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılıyor.

İşte…

Kılıçdaroğlu merkezli programlardan biri, ay sonunda Bursa’da gerçekleşecek. Kesin tarih verilemese de, programın içeriği hemen hemen belli oldu.

Buna göre…

Bursa’da 1 gece kalacak olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, her ilde olduğu gibi sivil toplum örgütleriyle büyük bir salonda buluşacak.

Yanı sıra…

Nilüfer Belediyesi’nin Yaşlı Bakım Merkezi ile Alzheimer Evi’ni, Mudanya Belediyesi’nin Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’ni, Gemlik Belediyesi’nin de Halk Market’ini açacak.

Program için…

CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın daveti ve 5 CHP Bursa milletvekilinin katılımıyla hazırlık toplantısı yapıldı.


Dalgın soruyor: Yeni siyaset nasıl olmalı?

Doğal olarak… Günlük yaşamla birlikte, kişilerin alışkanlıkları ve beklentileri değişirken, bundan siyasetin etkilenmemesi mümkün değil.

O etkileşimi DEVA Partisi’nin Bursalı olan Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın şöyle anlatıyor:

“Eski siyasetin nefesinin tükendiği âşikâr. Ancak ‘yeni siyaset’ henüz tam ortaya çıkmadı.”

Sorusu da şu:

“Peki, yeni siyasetin üslubu ve prensipleri ne olmalı?”

 

İsmet Koyuncu DP’ye ‘acil il kongresi’ çağrısı yaptı, adaylığını açıkladı

Şunu biliyoruz… DYP/DP misyonunun son 30 yılında İsmet Koyuncu var. Gençlik Kolları’ndan başlayıp 5 kez Osmangazi İlçe Başkanı ve 1 kez de İl Başkanı seçildi.

Parti eski gücünde olmasa bile ayrılmayan Koyuncu, bugün için duyurulan DP il başkanları toplantısı öncesi dikkat çeken çıkış yaptı.

Söylediği şu:

“Mevcut İl Yönetim Kurulu’nun istifalarla boşaldığını ve 12 yönetici kaldığını duymanın üzüntüsünü yaşıyorum. Bursa gibi, Cumhurbaşkanı ve pek çok Bakan çıkarmış bir kentte Demokrat Parti’nin çok acil il kongresine giderek yeni başkan ve yönetim seçmesi gerekiyor.”

Partiye emeği geçen küskün, kırgın ve mutsuz değerlerin ziyaret edilip gönüllerinin alınmasını istiyor ve hedefini de açıklıyor:

“Kongre kararı alındığında gerekiyorsa aday oluruz, gerekiyorsa aday çıkarıp yanında oluruz”


Keles’te ‘teknik’ nedenle İYİ kongre

İYİ Parti Keles Kurucu İlçe Başkanı Yakup Kaşın’ı tanırız. Son dönem evini Bursa’ya taşıdı. İşi Uludağ’da olan Kaşın’ın, Keles’teki parti için çalışmaları aksadı. O da 2 ay önce görevi bıraktı.

Yerine…

MÇP ve Muhafazakar Parti’de Keles İlçe Başkanlığı yapan İzzet Kaya atandı. 40 günlük atama süresinin ardından da dün teknik nedenle kongre yapıldı ve İzzet Kaya bu kez seçilmiş başkan oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X