Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Halkı turizme çekme projesi: Herkes kendi şehrinin 1 günlük turisti olsun!

Köşe Yazısını Dinle

Projeyi… Kısa adıyla TÜRSAB olarak bilinen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu’ndan dinlemiş, 16 Kasım 2021’de de yayınlamıştık.

O yazıda…

Saraçoğlu önce, “Yenişehir Havaalanı çalışmadığı için havayolu bağlantısı yok, demiryolu ulaşımının da dışında. Karayolu turizme cazip gelmiyor” deyip ulaşım sorununa dikkat çekmiş ve şunu söylemişti:

“Bursa’nın turizmi için güzel bir sinerji var. Böylesine güzel tablo içinde eksik kalan bir şey var. O da, maalesef halkı turizmin içine çekemiyoruz.”

Sonra da projeyi açıklamıştı:

“Herkes kendi şehrinin 1 günlük turisti olsun. Gruplar halinde rotalar oluşturalım.”

İşte…

Bu proje 1.5 yıldır uygulanıyor. Gazetecilerde başladı, seyahat acenteleri ve öğrencilerle turizmciler Bursa’nın tarihi bölgelerindeki eserleri ziyaret ettiler.

Şimdi…

Yılın hemen başında deprem felaketiyle aksayan Herkes Kendi Şehrinin 1 Gün Turisti Olsun projesi yeniden canlandı.

Hafta sonu…

Turizm rehberleri eşliğinde öğrenci grupları ve sivil toplum örgütü yöneticilerine belirlenen rota üzerindeki Bursa mirası eserler gezdirildi.

Önümüzdeki süreç için…

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu şu bilgiyi verdi:

“Bursa’mızdaki sivil toplum örgütleri, akademik odalar, SİAD’lar, fahri konsoloslar, bölgemizde yaşayan yabancı uyruklular, kamu yöneticilerimiz ve halkımızın çeşitli kesimlerinden temsilcilerle devam edeceğiz.”

Amacı…

“Bursa’da yaşayan halkı turizme çekmek” olarak tekrarladıktan sonra, belirledikleri hedefi dile getirdi:

“Yurdumuza ve turizm anlayışına yenilikler katmak, halkımıza turizmi sevdirip özellikle de çevreye ve değerlerimize daha fazla sahip çıkmayı hedefleyen çalışmamızla farkındalık oluşturmak istiyoruz.”

Bize göre…

Bursa’da TÜRSAB Güney Marmara’dan doğan bu proje Türkiye’ye model olur.


12 ay Uludağ için yurt dışı uçuş gerek!

Henüz… Genç bir dernek, ama kısa adı BURTİD olan Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Doğan Sager hızlı adımlar atıyor.

Bunlara…

Bursa Havaalanı olarak adlandırdığı Yenişehir Havaalanı’nın yurt dışı uçuşlara açılması çağrısını ekleyen Sager önemli bir noktaya dikkat çekti:

“Hedefimiz Bursa’nın turizmde ana destinasyon olması. Uludağ’da yılın 12 ayı turizm için projelerimiz var, ama önce yurt dışı uçuşlar olmalı.”


DEVA Bursa’da hedefsizlik istifası: Teşkilat Başkanı Barış Özer bıraktı

Aslında… Kuruluş sürecinde topluma umut verdi. DEVA Parti’nin yola çıkışını, 1983’teki Anavatan Partisi’nin doğuşuna benzettiğimizi daha önce dile getirdik.

Ne var ki…

DEVA Partisi özellikle yukarıda ciddi strateji hataları yaptı. 14-28 Mayıs seçimleri süreci de DEVA’ya yaramadı. Hele CHP listesinden adaylarda Bursa devre dışı kalınca hedef de, heyecan da kaçtı.

O süreç…

DEVA Bursa’da bazı yol ayrımlarını getirdi. Örneğin, aday adayı olmak için ayrılan Kurucu İl Başkanı Serkan Özgöz seçim sonrası dönmedi. Genç isim, İl Başkan Yardımcısı Hakan Çavuş da ayrıldı.

Son olarak…

İl Teşkilat Başkanı Barış Özer üyeliği devam etse de görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Aradığımızda da şunu söyledi:

“Seçime bağımsız girseydik yüzde 10 bandında oyumuz olurdu. Hedefsizlik ve beklediğim aksiyon olmadığı için görevlerimi bıraktım.”

CHP kadın aday adayları mesajı: Birlikte kazanacağız

31 Mart için… CHP’nin farklı ilçelerde iddialı kadın belediyle başkanı aday adayları var.  Meclis üyeliği için de en çok kadın başvurusu CHP’ye geldi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş ve yönetimi de tüm kadın aday adaylarını bir araya getirdi.

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ile CHP Bursa milletvekilleri Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Hasan Öztürk’ün de katıldığı buluşmadan “Tam eşitlikle birlikte kazanacağız” mesajı çıktı.

Mudanya’da gün batımı: Güneşin deniz üstünde bulutlarla muhteşem dansı

Hani… Bazı fotoğraflara bakarken “kartpostal gibi” deriz ya, işte Bursa’nın gökyüzü fotoğrafçılığı ustalarından Uğur İkizler’in çektiği fotoğraflara bakarken aynı ifadeyi tekrarladı.

Gerçekten de…

İkizler’in 24 Aralık Pazar günü saat 17.44’te çektiği Mudanya’da gün batımı fotoğraflarının her biri kartpostaldan öteye muhteşem bir gökyüzü güzelliği sergiliyor.

Aslında…

Mudanya’nın yamaçlarında yer alan evinin terası Uğur İkizler’in en büyük şansı. Zaten o da, Mudanya’yı ve denizi gözünün önüne seren terası gökyüzü fotoğrafları platosu haline dönüştürmüş.

Kuyruklu yıldızın geçişini de buradan fotoğrafladı, meteor yağmurunu da aynı terastan kayıt altına aldı.

Pazar günü de…

Saat 17.44’te deklanşöre basarken, Mudanya gün batımında güneşin deniz üstünde bulutlarla muhteşem dansını gözler önüne serdi.

Bursalı haber sunucusunun talihsizliği

Pazar akşamı… TGRT Haber kanalının Meltem Günay’ı, masada Starbuck bardağıyla haber sunduğu için işine son verdiğini okuyunca çok üzüldük.

Meltem’i tanırız.

Bir dönem AS TV’de başarıyla görev yaptı, 10 yıldır da TGRT’nin en önemli haber sunucusu. Pek çok da ödül aldı.

Yayına Starbucks bardağıyla bilerek çıkacağını sanmıyoruz, yayın atmosferinde farkına bile varmamıştır. Başına geleni yayın talihsizliği görüyor ve “geçmiş olsun” diyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X