Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Harmancık krizi: MHP tedirgin oldu, AK Parti bilgiyi geri çekti

Köşe Yazısını Dinle

Salı akşamı… AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masaya oturup “Ben bu yerel seçimi de sizi de önemsiyorum, siz de önemseyin” mesajı verdiği Bursa’ya özel temayül sonrası gelen haberde büyük bir sürpriz vardı.

Nitekim…

Meslektaşımız İhsan Aydın çeşitli kaynaklardan teyit ettiği haberi olay.com.tr’den Bursa’ya duyurdu.

Açıkçası…

İhsan’dan sonra haberi duyduğumuzda şunu düşündük: 14-28 Mayıs seçiminde Mustafakemalpaşa-Karacabey bölgesinde Cumhur İttifakı oylarını arttıran MHP, 31 Mart yerel seçimi için Yenişehir’le birlikte bazı ilçeleri istiyor.

Örneğin…

Ovada Mustafakemalpaşa, denizde Gemlik, dağda Keles ya da Orhaneli gibi. Bir ara Osmangazi’nin talep edilmesi bile düşünüldü.

Buna karşın…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a atfen aktarılan “Harmancık’ı MHP’ye veriyoruz” sözü hem AK Parti’yi, hem MHP’yi şaşırttı. Hatta, MHP tarafında tedirgin edici bir hava oluştuğunu fark ettik.

Dahası…

“Bizim bir bilgimiz yok. Acaba emrivaki mi yaratılmak isteniyor?” sorusuyla birlikte şu düşünce ve yaklaşım gelişti:

“Genel Başkanımızın çizdiği çerçevede Cumhur İttifakı hassasiyetine uygun davranmaya devam edeceğiz. Hiçbir belediye pazarlığı yapmıyoruz. Pazarlık mesafesinde de olmadık. Hiçbir belediyemiz olmasa bile Cumhur İttifakı’nın başarısı için Bursa’da bütün teşkilatlarımızla gayret içinde oluruz.”

Bunları…

MHP tarafından dinleyince AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ı arayıp Harmancık krizini sorduk.

Dedi ki:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla bir değerlendirme görüşmesi oldu. Bu tür görüşmelerde her şey konuşulabilir, ama resmi karar yok.”

Yani…

“Yani, Genel Merkezimiz tarafından resmi açıklama yapılmadı. Dolayısıyla Harmancık’ın MHP’ye verilmesi bizim gündemimizde yer almıyor.”

Ortada ilginç bir durum var…

AK Parti ve MHP bakalım Harmancık krizini nasıl aşacak?

 

AK Parti’de dünden bugüne gençler!

Buluşmaya… Yıldırım Belediyesi’nin kente kazandırdığı Kaplıkaya Sosyal Tesisleri ev sahipliği yaptı.

O akşam…

AK Parti’nin Osmangazi ve Yıldırım gibi en büyük iki ilçesinde kuruluştan bugüne tüm Gençlik Kolu Başkanları bir araya geldiler.

İki büyük ilçenin eski ve yeni gençlik başkanlarının buluşması, yeni bir yerel seçim sürecinin öncesinde gençlik hareketinde siyasi motivasyon da oluşturdu.

 

Havası, zeytini, sahili, turizmiyle özel kent Mudanya’yı değiştirecek

Deniz Dalgıç’ı… Tofaş’ta basketbol oynadığı yıllardan tanırız. Ailesiyle Mudanya Mürselköy’deki TED Koleji’ni de açıldığı yıllarda ziyaret ettik.

Başarılı bir sporcuydu, başarılı bir eğitimci oldu.

Şimdi…

Rotasında Mudanya Belediye Başkanlığı var. CHP Aday Adayı olarak yaptığı ziyarette, Olay İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ın odasında Deniz Dalgıç’la sohbet ettik.

Bakışı Mudanya’ya özel:

“Eşsiz sahili, sağlığa iyi gelen havası var. Zeytini, üzümü, kara inciri hiçbir yerde yok. Tarımı ve turizmiyle Mudanya’yı değiştirmek istiyoruz.”

Partisindeki değişimin kendisine umut verdiğini vurgulayıp şunu söyledi:

“Mütareke Binası ve antik mirası tarih turizmiyle tanıtmayı gastro turizmini çok önemsiyoruz.”

Yanı sıra…

Tarihi yapıların kaderine terk edilerek korunması yerine yaşatılmasını savundu, deprem nedeniyle de riskli yapıların dönüşümünün önceliği olacağını açıkladı.

 

Bozbey seçim stratejisi için İmamoğlu’na gitti

Aralarında… Çok uzun yıllara dayalı dostluk var. Mustafa Bozbey’in Nilüfer Belediye Başkanı olduğu yıllarda, Ekrem İmamoğlu da İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı’ydı. Zaman zaman da Bursa’ya gelirdi.

Bu kez…

İmamoğlu ikinci dönemi için aday. Bozbey de ikinci kez aday.

Bozbey’in ziyaretinde, iki eski dost ve iki büyük kentin adayları olarak strateji geliştirme amaçlı bir araya geldiler.

 

Bu bir ilk: Keles’te tüm partilerin aday adayları Dağ-Der’de buluştu

Seçimde… Hem siyasi partiler, hem adaylar arasında rekabet olur. O siyasi rekabet bazen sert söylemleri de getirebilir. Böylesine ortamlar da küçük yerleşim yerlerinde derin sarsıntılara yol açabilir.

İşte…

O rekabet sürecinin başlamasından önce, yerel seçime 3.5 aydan az kala Dağ-Der’de çok özel bir buluşma gerçekleşti.

Daha açık söylemek gerekirse, bir ilk yaşandı.

Bu da…

Kendisi de Keles’te AK Parti’den aday adayı olan Dağ-Der Köy Dernekleri Koordinatörü Emre Kahraman’ın organizasyonunda, Keles’teki tüm siyasi partilerin aday adaylarının bir araya gelmeleriyle gerçekleşti.

Buluşmada…

Keles’teki köy dernekleri başkanlarıyla; mahalle muhtarları da hazır bulundu.

Bir anlamda…

Siyasetin tüm renkleriyle Keles istişaresi şeklinde geçen toplantıda “biz olma anlayışıyla” hareket edilmesi kararı alındı.

 

Eğitimsiz Bilim Olmaz!

İlginin… Seçime odaklandığı süreçte, eğitime yönelik önemli bir konferans var.

Yıllarca…

Bursa Valiliği İl Planlama Müdürü olarak görev yapan, Güney Kore’de dil öğrenmenin yanında sistemi inceleyen Vedat Atacan dostumuz, Bilim ve Amatör Astronomi Kulübü organizasyonuyla 22 Aralık Cuma günü saat 19.30’da Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’ndeki konferansta Eğitimsiz Bilim Olmaz başlığı altında Güney Kore Eğitim Sistemi’ni anlatacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X