Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Hedefi, Mutlu Kent: Daha iyi yaşanılır Nilüfer için ‘100 güldüren’ proje yaptı

Köşe Yazısını Dinle

Konuya… Biraz damardan girip, “Her ilçede kentsel dönüşüm konuşuluyor, ama Nilüfer olunca rantsal dönüşüm yorumları yapılıyor? Neden böyle?” diye sorduk.

Şadi Özdemir’i geçmişte SHP’de siyaset yaparken tanıdık, 2014’te CHP’nin yerel seçim kampanyasını yönetti, 2015’te CHP İl Başkanı seçildiğinde Bursa siyasetinin sosyaldemokrat kesiminde belirleyici konuma geldi.

Yıllardır…

Dost ziyaretine gelirdi, bu kez CHP Nilüfer Adayı olarak yapacaklarını anlatmaya geldi. Damardan sorumuza da damardan cevap verdi:

“Kentlerde elbette rant olur. Önemli olan, bu rantın kimin lehine olduğu. Biz kamunun lehine olmasını istiyoruz.”

Kriteri şu:

“Parsel bazlı dönüşüm yanlış. Bölgesel planlamayla yapılacak dönüşümde ne kimsenin hakkı gasp edilecek, ne de kimse hakkından fazlasını alacak.”

Projeleri arasında, deprem lojistik merkezi kurmak da bulunuyor.

Bu konu…

Doğal olarak deprem tehdidi altında yaşayan Bursa’da, 31 Mart seçimine yönelik kampanyalardaki en büyük toplum beklentisi durumunda.

Yapacağı ilk işi sorumuza cevap verirken, belediyeciliğe bakışını ortaya koydu:

“Çocuklara, gençlere, kadınlara önem vereceğiz. Bursa’nın en mutlu insanlarının yaşadığı Nilüfer’i, 100 güldüren projelerle daha da mutlu ve daha yaşanılır bir kent haline getireceğiz.”

Bu ilkeyle yapacağı ilk işi açıkladı:

“Öğrenciler bizim geleceğimiz. Onlar için Kent Lokantaları oluşturacağız. Bu lokantalar asla esnafa rakip olmayacak, öğrenciye destek olacak. İhtiyaç sahipleri de yararlanacak.”

Şu müjdeyi verdi:

“109 kişilik yurt projesi hazır, hemen inşaata başlayacağız. Çocuk Bakımevlerini önemsiyoruz. Anelere; ‘Çocuklarınıza biz bakıp sosyalleştireceğiz, siz üretmeye ve hayatınıza devam edin’ diyeceğiz.

Öğrenci etüt merkezleri her mahallede olacak.”

Öncelikleri arasında; parkları ve sosyal donatı alanlarını güvenli hale getirmek de var.

 

Makamın gücüyle değil, ortak akılla yönetim

Doğum yeri Artvin… Babası ilkokul üçüncü sınıfa kadar okumuş, oğlu için Bursa’ya göç etmiş. Elmasbahçeler İlkokulu mezunu Şadi Özdemir’in mantalitesi şu:

“Cumhuriyet bize fırsat verdi, eğitti. Bizim de cumhuriyete borcumuz var. Şimdi o borcu ödeme zamanı.”

Kafasındaki yönetim modeli de şu:

“Makamın gücünü kullanan yönetim olmayacak. Ortak akılla Nilüfer’i yöneteceğiz. Mahalle Komiteleri yönetime katılacak.”

 

Genç yazılımcılar Dijital Köy’den dünyaya açılacak, tarım canlanacak

Gerçi… Bursa’nın en yeni ilçesi olan Nilüfer modern yapılaşmasıyla biliniyor, ama aslında tarım arazileri üzerine kurulu. Bir yanı da sanayi baskısı altında.

İşte…

CHP Nilüfer Adayı Şadi Özdemir, tarımsal üretim için projeler hazırlamış.

Öncelikle…

30 Ağustos Zafer Mahallesi’ndeki 10 hektarlık alanı ekolojik üretim için tahsis edecek. Bir yandan da kadın kooperatiflerine satın alma garantisi verip üretime yönlendirirken, ürünlerini Nilüfer Bostanları’nda ve zincir marketlerde satışa sunacak.

Gençler için farklı bir projesi daha var:

“Günümüz dijital dünyasında yazılım çok önemli. Bizim de çok yetenekli gençlerimiz var. Bu gençlerimize Dijital Köy adı altında bir yerleşke tahsis edeceğiz. Orada çalışıp yazılım ve yapay zeka üretecekler. Sonra da dünyaya açılıp Silikon Vadisi’yle rekabet edecekler.”

 

Sena Kaleli kadın adaylara desteğe geldi

Dedesini… Yalnızca Bursa değil, ulaşım dünyası tanıyor. Kamil Koç’un torunu Sena Kaleli  2009’da CHP Büyükşehir Adayı olarak siyasetle tanıştı. Kazanamadı, ama 2011’de CHP Bursa Milletvekili seçildi. Hatta, CHP Parti Meclisi’ne girip Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Son günlerde…

CHP adayları seçim çalışmalarına Sena Kaleli de katılıyor. Gerçi, kadın adaylara destek için geldiğini söylüyor, ama İlhan Demiröz’le birlikte tanıdığı adaylar için çalışıyor.

 

Bursa siyasetinde bir ilk: Eşlerden biri Büyükşehir, biri Nilüfer adayı

Biz onları… Mahallemiz Ahmetpaşa’da, İstiklal İlkokulu karşısındaki eczanenin sahipleri olarak tanıyoruz.

Mahalle eczanesi olmak, mahalleliyle daha yakın ilişkiler getiriyor. Hülya Kara ve eşi Nazif Kara da uzun yıllar mahallelinin sağlık sorunlarına yardıncı oldular, doğru yönlendirmeye özen gösterdiler.

Şu günlerde…

İkisi de büyük bir siyasi heyecan yaşıyorlar. Çünkü, eczacı eşlerden Nazif Kara 31 Mart’ta DP Büyükşehir Adayı olarak sandık yarışına giriyor. Eczacı eşi Hülya Kara da DP Nilüfer Adayı olarak sahada çalışıyor.

İkisinin de…

Önümüzdeki günlerde paylaşacağımız önemli projeleri var. İkisi de, Demokrat Parti adaylığını memleket görevi görüyorlar. Kırat rozeti de eskiden beri sevdaları.

Açıkçası…

Böyle eşlerin adaylığı tablosuyla ilk kez karşılaşıyoruz. Bir de kazanırlarsa tarihe geçecekler.

 

Milletvekili Özen köy ziyaretindeyken yangın çıktı

Seçim nedeniyle… TBMM çalışmalarına ara verdiği için milletvekilleri adaylara destek için seçim çalımalarına katılıyorlar. Bu ziyaretlerde renkli görüntüler ortaya çıktığı gibi, bazen üzücü olaylar da yaşanabiliyor.

Nitekim…

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen çarşamba akşamı Osmangazi Güneybudaklar Köyü’nde çalışma yaparken, bir evde yangın çıktı. İtfaiye yetişip yangını büyümeden söndürürken, Özen çalışmaların içinde yer aldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X