Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Her şey bir mektupla başladı: Süleyman Çelebi yılı heyecanı

Köşe Yazısını Dinle

Tarih… 30 Haziran 2021’di. 2002-2007 dönemi AK Parti Bursa Milletvekili olarak TBMM’de 5 yıl görev yapan Faruk Anbarcıoğlu içinden geçen dileği paylaşmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.

O mektupta…

Öğretmenliği yanında şair olarak tanınan, Çanakkale Zaferi üzerine tiyatro oyunu yazan Anbarcıoğlu bu kez Parlamenterler Birliği Bursa Şubesi Başkanı olarak şunu anımsattı:

“Yeryüzünün birçok yerinde, Avrupa’dan Asya’ya 600 yıldan bu yana İslam âleminde mevlüt adı altında büyük bir aşk ve saygı ile okunan, Alemler Efendimize (S.A.V.)  methiye olarak yazılan ve İslam dininin tek hak din olduğunu anlatan Vesiletün Necat isimli 770 beyitlik eserin sahibi Süleyman Çelebi Hazretlerinin 600. vefat yıldönümü 2022 yılına denk geliyor.”

Şunu önerdi:

“Uygun görülürse; nasıl Mevlana Yılı, Yunus Emre Yılı, Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı gibi göğsümüzü kabartan yıllar ilan edildiyse, 2022 yılı da Süleyman Çelebi ve İslamda Birlik Beraberlik Kardeşlik Yılı ilan edilebilir.”

Hemen hemen 1 yıl geçti…

Mektubu gönderdiği günlerde Anbarcıoğlu ile sohbet ederken, beklentisini merak edince şunu söylemişti:

“2022 Süleyman Çelebi’nin vefatının 600. yıldönümü. Bir toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Olumlu yaklaşmasından aldığım cesaretle de kendilerine sundum.  İzlenimim, olacağı yönünde.”

Gerçekten de…

Cemiyetlerimizde, mutlu ve acı günlerimizde. kandil gecelerimizde huşû içinde dinlediğimiz mevlid ve yazarı Süleyman Çelebi’nin Bursa için apayrı bir önemi var.

1422’de Ulucami’nin imamlığını yapan ve mezarı Çekirge Caddesi üzerinde olan  Süleyman Çelebi’nin Peygamberimiz HZ. Muhammed Mustafa için Türkçe kaleme aldığı eser, asırlardır aynı aşkla okunuyor ve dinleniyor.

İşte…

“Süleyman Çelebi’nin vefatının 600. yılı, UNESCO tarafından anma ve ve kutlama yıldönümleri arasına alınmıştır” kararı bu nedenle çok önemli.

Yıl boyu rahmetle yad edeceğiz.

Şeb-i Arûs gibi Süleyman Çelebi anması

Öğleye doğru… 2022’yi  vefatının 600. yıldönümünde Süleyman Çelebi Yılı ilan eden Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın duyulmasından sonra, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İl Sosyal Politikalar Başkanı Kevser Öztürk’le sohbet ediyorduk.

O da heyecanla şunu söyledi:

“Şeb-i Arûs törenleri için binlerce kişi Konya’ya gidiyor. Süleyman Çelebi ve Mevlid etkinliğini büyük bir organizasyona dönüştürüp Bursa’yı öne çıkarabiliriz.”

Bursa’nın kentsel dönüşüm beklentilerini ve projeleri Bakan’la görüştü

Görüşmeye… Bursa’ya ilişkin dosyaları götürdü. AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç’ın önceliği ise kentsel dönüşüm beklentileriydi.

Yanı sıra…

Millet Bahçeleri projeleri, Hanlar Bölgesi çalışmaları da gündemindeydi. Bir de, küresel sorun iklim değişikliği etkileri de dosyasındaydı.

Bu konularda…

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’la görüşmesinin ardından Milletvekili Kılıç şunu söyledi:

“Sayın Bakanımız Bursa’mızın konularına her zaman yakın ilgi gösteriyor. Kendisi defalarca geldi. Büyükşehir Belediyemizle yürütülen projelerle de yakından ilgili.”

Şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bilinen projeler yanında İklim değişikliği gündemin ön planında. Sağlıklı şehirler ve daha çok yeşil alanlar konusunda gelecekteki kentleşme bakışı da belirleniyor.”

En kritik konular en sıkı toplantıda

Aslında… AK Parti Genel Merkezi milletvekilleriyle Kızılcahamam kampını hep yapıyor. Fakat ilk kez böyle bir tarihte kamp toplanıyor. Milletvekillerinin eşsiz davet edilmeleri, danışmanların kadro dışı tutulması dikkat çekici.

Çalışmalarda…

Ömer Çelik moderatörlüğünde güvenlik ve dış politika oturumuyla Binali Yıldırım moderatörlüğünde ekonomi ve Özlem Zengin moderatörlüğünde tarım-enerji oturumları önemli.

Çiftehavuzlar’dan Türkiye şampiyonalarında kürsüye: 3 madalya

Şu sıralar… Farklı branşlarda milli sporcularımızdan göğsümüzü kabartan başarı haberleri geliyor. Böyle bir süreçte, Bursa’nın genç sporcularından gelen başarı haberleri de heyecan veriyor.

Örneğin…

Uludağ Gençlik Spor Kulübü’nün Çiftehavuzlar Mahallesi’nde yaşayan 3 genç sporcusu Kick Boks Şampiyonası’nda madalya kazanıp kürsüye çıktılar.

Buna göre…

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği öğrencisi Sevdiye İlhan taekwondo büyüklerde Türkiye üçüncüsü oldu. İlhan iki kez de milli formayla yarıştı.

Yanı sıra…

Kick Boks sporcusu Sevilay Sarım katıldığı liselerarası müsabakalarda Türkiye üçüncüsü olurken, Ecrin Çelik de ilköğretim okulları arası Kick Boks müsabakalarında Türkiye üçüncülüğü kazandı.

Üçünün ortak özelliği, aileleriyle Çiftehavuzlar’da oturmaları.

Kurutulmak istenen çınar ağacını belediye kurtardı

Bazen… İnsanı üzen haberler de oluyor. Onlardan biri Mudanya’dan geldi.

Halitpaşa Mahallesi Kumyaka Caddesi’nde bulunan çınar ağacının kuruması için dibine kaya tuzu döküldüğü çevredeki duyarlı vatandaşlarca Mudanya Beleadiyesi’ne bildirildi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, ağacın kökünün temizlenip yaşatıldığını açıkladı. Sorumluların bulunması için de takipçisi olacaklarını duyurdu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X