Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Her şey ‘eşit haklara sahip toplum’ için: Engelli farkındalığı gençlerden başlıyor

Köşe Yazısını Dinle

Bizi… Kendini engellilere yardıma adayan Akın Karakız dostumuz harekete geçirdi. “Farklı bir proje başlıyor, izlemenizde yarar var” deyince toplantıya katıldık.

Organizasyonu…

Bursa Kent Konseyi yapmıştı. Toplantıda da BKK Genel Sekreteri Murat Başlar engelliler için yürütülen çalışmaları anlattı, BKK Engelliler Meclisi’nin etkinliklerini dile getirdi.

Proje sahibi…

Küresel Girişimci Engelliler Derneği’ydi. Başkan Özgür Fehmi Alagöz de toplumsal amacı çok önemli olan proje hakkında bilgiler verdi.

Engelli dernekleri ve okullarının başkanları salondaydı. Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nde engellilerle ilgili çalışmaları yürüten akademisyenler de gelmişti.

Zaten…

Katılımdaki çeşitlilik, projenin önemini gösteriyordu.

Alagöz…

Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle hazırlanan projeyi tanıtırken, toplumsal hedefi de açıkladı:

“Gelişmiş bir toplumun oluşması, toplumun her kesiminin eşit ve aynı haklara kavuşmasıyla olur. Eşit haklara sahip toplumlarda birbirlerine saygı, özgüven, toplumsal bütünlük sağlam geleceği oluşturur.”

İşte…

Böylesine hassas noktadan yükselen proje, gençlerin engelli farkındalığını arttırmayı hedefliyor.

Önce…

20-30 yaş arası 15 dezavantajlı bireye engellilik eğitimi verilecek. Bu eğitimle bakış açılarının değişmesi, sosyal çevreye duyarlılık, akran iletişimi, engelli hakları savunuculuğu gibi bilinçlendirmeler sağlanacak.

Yanı sıra…

14-25 yaş arası 5 bin genç engelli farkındalığı eğitimi alacak.

O eğitimlerde de…

Gençlerin engelli algılarının kırılması, toplumun bakış açısının değişmesi, hizmete erişimde fırsat eşitliği, istihdamda sağduyu yanında; sosyal yaşamın dışında kalmış engellilerin topluma kazandırılması, önyargıların kaldırılması ve toplumun her kesime eşit bakması amaçlanıyor.

Özellikle de…

Dezavantajlı bireylere eşit fırsatlar sunulması için zemin oluşturmak asıl amaç.

 

Kas hastalarının küçük bir isteği var

Biz de toplantıda öğrendik… Tekerlekli sandalye kullanan kas ve sinir sistemi hastaları tedavisi yalnızca Yüksek İhtisas ve Tıp Fakültesi hastanelerinde yapılıyormuş.

Kas hastaları…

İlaçlarının görüntüleme cihazı eşliğinde verildiğini, ilçelerden de gelenlerle iki hastanede yoğunluk oluştuğunu söylüyorlar.

O nedenle de, tedavi olabilecekleri donanımlı hastane sayısının arttırılmasını istiyorlar.

 

Kalkancı ile görüşen Bahçeli kongreler ve yerel seçim işaretini verdi

Tempo 2 yıldır yüksek… MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı son iki yaz teşkilatlarını sürekli çalıştırdı. Görünen o ki, üçüncü yaz da sahada çalışacaklar.

Bunun işareti de Ankara’dan geldi.

MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve MHP’nin tek belediye başkanı olan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın Ankara’daki ziyaret programları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den başladı.

Bu ziyarette…

Kalkancı çalışmalarını anlatıp Bursa raporu verirken, Bahçeli önümüzdeki sürece işaret edip “Bursa’yı takip ediyorum” dedi ve şunu söyledi:

“Önümüzde teşkilat kongrelerimiz ve yerel seçim var. Ara vermeden bu süreçlere çalışacak teşkilatlarımıza selamlarımı iletin.”

Programda…

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu yanında AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’i de ziyaret ettiler.

 

Görevini devretti, Akşener’i ziyaret etti

Geçen hafta… İYİ Parti Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Naci Cinisli’ye devreden geçmiş dönem İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan bu kez Genel Başkan Meral Akşener’i ziyaret etti.

Erozan, iç ve dış politika gündeminin değerlendirildiği ziyarette, Büyükelçi deneyimi ve görüşüyle İsveç ve NATO konularıyla ilgili düşüncelerini aktardı.

 

Deprem riskini İstanbul’dan bekliyoruz, ama Manyas’ı da unutmayalım

Depremin… Şakaya gelir yanı yok. Ne zaman yaşanacağı hiç belli değil.

Buna karşın…

Uzmanlar bölgenin deprem geçmişine, coğrafyanın depremselliğine bakıp bazı tahminler yapıyorlar.

O uzmanlar arasında, Prof. Dr. Naci Görür’ün söylediklerini ve yaptığı uyarıları önemseyenlerdeniz.

Bu hafta…

Gemlik Belediyesi’nin düzenlediği Marmara Depremine Gemlik’ten Bakış çalıştayına katılan Naci Hoca, bulgulara dayanarak yeni bir değerlendirme yaptı.

Diyor ki:

“Yakında 4’ler mertebesinde 2 deprem oldu. Biri Van Aşağıçanak-Çaldıran’da, diğeri Balıkesir Günaydın-Susurluk’ta. Van’daki deprem Çaldıran Fayı’nın güneyinde, muhtemelen Hasan Timur Fayı üzerinde. Balıkesir’deki deprem ise Manyas Fayı üzerinde.”

Tahmini şu:

“Bu fay en son 1964’te 7.0 Manyas Depremi’ni üretti. Bu aşamada büyük deprem üreteceğini sanmıyorum.”

 

Dağlar artık ‘mis gibi lavanta’ kokuyor

Lavantanın… Mor renkli tarlaları karşıdan görenleri etkiliyor, ama kokusunu da yabana atmamak gerekir. Çünkü lavanta kokusu başka oluyor.

Son dönem…

Dağ yöresinde de ekimine başlanan lavantalar, tartışmasız bölgeye hem renk getirdi, hem güzellik kattı.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt da, alternatif tarım adına Mehmet Emin Suuçak’ın Şükriye Mahallesi’ndeki lavanta bahçesinde hasada katıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X