Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Her şeyi tamam, ihale için de hazır: Anadolu Otoyolu için tam zamanı!

Aslında… Hazırlıkları çok hızlı başladı, tüm çalışmalar da aynı hızda yürüdü. İç Anadolu’yu Bursa’yı kavşak alarak Çanakkale Köprüsü’ne bağlayacaktı.

Proje için…

Startın verildiğini ilk 14 Şubat 2011’de bu sütunlardan duyurduk. Sonrasında güzergah belirlendi, ÇED raporları alındı. Projesi de hazırlandı.

Hatta…

İlk etap çalışmaları Ankara’dan başlayıp Sivrihisar yakınlarında Ankara-İzmir Otoyolu Kavşağı’na kadar geldi.

Sonrasında…

Porsuk Çayı Havzası’ndan ilerleyecek, Alpu, Beylikova’dan devam edip Eskişehir ve Bozüyük’ün kuzeyinden geçecek, Ahı Dağı’nın kuzeyinden Turan Köy’e ulaşıp Bursa Çevre Yolu ile buluşacaktı.

Bu noktada…

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ile birleştikten sonra, Karacabey-Çanakkale bağlantısıyla Çanakkale Köprüsü’ne bağlanacak ve Avrupa’ya uzanacaktı.

Ne var ki…

2018’deki ekonomik sıkıntı sürecinde tasarruf tedbirlerine takıldı. Sonra da sürekli değişen gündemin yoğunluğunda unutuldu gitti.

Oysa…

Başkent’e en uzak il olan Bursa’Ankara’ya 2 saatten kısa sürede ulaştıracak 230 kilometrelik Anadolu Otoyolu ulaşım ağları bakımından çok önemli.

Nitekim…

Bu sütunlarda sık sık yol-ulaşım-trafik konularında görüşlerine başvurduğumuz Bursa Kent Konseyi Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı olan İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl bu projede şuna dikkat çekti:

“Ulaşım entegrasyonu açısından çok önemli. Üstelik ÇED raporu alınmış, projesi yapılmış, her haliyle ihaleye hazır. Ne yazık ki, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te bitecek 1. Grup Hedef Projeler arasında yer almıyor. Maalesef 2023 sonrası 2. Grup Hedefler arasında.”

Şunu anımsattı:

“Yenişehir Havaalanı’nı bir türlü aktif hale getiremedik. Buna karşın hızlı tren ve Bursaray’ın Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatılması ihaleleriyle moral bulduk.”

Çağrısı şu:

“Şimdi Anadolu Otoyolu ile bu entegrasyonu sağlamanın tam zamanı.”


Dev proje Bursa’nın yeni hedefi olmalı

Uyarıyı… Bursa’nın ulaşım sorunları ve çözümlerine kafa yoran Bursa Kent Konseyi Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı M. Tözün Bingöl yaptı:

“Bursa’nın ulaşım bağlantıları açısından yeni hedefi Anadolu Otoyolu’nu gündeme aldırmak olmalı.”

Dev projede…

11 kavşak, 27 viyadük, 28 köprü, 352 menfez, 2 tünel, 107 altgeçit, 69 üstgeçit var. 66 milyon 351 bin metreküp dolgu, 43 milyon 620 bin metreküp de yarma planlandı.


Evden ‘Köye gidiyorum’ diye çıkıp Singapur’a gitti, orada yuva ve iş kurdu

Adı Ramazan Cingöz… 12 yıl önce Bursa merkezdeki baba ocağından “Köye gidiyorum” diye çıktı. Fakat, Keles’in Büyükdeliller Köyü’ne gitmek yerine İstanbul’a yöneldi ve uçağa binip Singapur’a uçtu.

Elinde çanta…

Güney Asya’nın ucunda Endonezya ile Malezya arasındaki Singapur’a indiğinde, elinde Facebook’tan tanıştığı kız arkadaşından başka adres yoktu.

Önce…

Arkadaşıyla evlendi ve çalışmaya başladı. 2 çocuğuyla mutlu bir aile babası olarak 4 yıl önce de kendi işini kurdu. Türkiye’den tekstil ve çikolata alıyor.

Zaman içinde…

Ramazan Cingöz’ün varlığını Türkiyeden giden siyasetçiler de öğrendi. Binali Yıldırım’ın Singapur ziyareti boyunca hep yanındaydı.

Ne var ki…

5 ay önce geldiği Türkiye’de pandemiye yakalandı ve uçuşlar kapanınca dönemedi. Ailesine kavuşmak için uçuşların açılacağı günü bekliyor.


Gönlünün götürdüğü yerde film gibi bir anı

Yıllar önce… “Gönlünün götürdüğü yere git” diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar destek de verir, ama. Ramazan Cingöz’ün kaderini film gibi bir anı değiştirir.

Bir gün…

Singapur’da camiden çıkarken, eski sandaletleriyle oturan yaşlı bir adam görür. 2 kahve alıp birini ikram eder. Kalkarken de cebine para koymak ister.

O yaşlı adam Singapur’un sayılı zenginlerinden Kaptan Şevket Ali’dir ve Ramazan Cingöz’e 6 ay işe gitmeden 2 bin Dolar maaş bağlar.

Fotoğrafla canlanan anılar: Sağlık-siyaset ve sivil toplumda Nazım Serhatlı

Hafta içinde… İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun Erkurt Holding Genel Koordinatörü Dr. Nazım Serhatlı’yı ziyaret fotoğrafı anılarımızı canlandırdı.

Biz onu…

12 Eylül öncesi MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak tanıdık. 1978’de, İnönü Caddesi’ndeki Vakıf İşhanı’nda muayenehane açtı. Sonra işhanının bir katını polikliniğe dönüştürdü. Oradan Bursa’nın ikinci özel hastanesi Hayat Hastanesi doğdu.

Ardından…

Fevzi Çakmak Caddesi’nde yarım bir inşaatı Vatan Hastanesi olarak kazandırdı. 1983’te ANAP’la siyasete döndü ve etkili isimlerden oldu.

ANAP kulisleri de Vatan Hastanesi’nin Kırmızı Odası’nda yaşandı.

Artvin Vakfı’nı kente tanıtması yanında, ARSİYAD’ı kurdu.

Yaşamımıza dokunanlardan olan Serhatlı, son 30 yıldır da eski bakanlardan Ahmet Kurtcebe Alptemoçin’in fabrikalarında yöneticilik yapıyor.

En çok üyeyi yaptı, Akşener’den plaket aldı

Cumartesi günü… İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener üye katılım töreni için Bursa’ya geldi.

Törende…

İYİ Parti’ye en çok üye kazandıranlara plaket verilirken, 400 civarı yeni üyeyle birinciliği Yaşar Bayram aldı.

Orhaneli Başköy’deki taş ocaklarına karşı mücadeleyle Bursa kamuoyunda tanınan İYİ Parti Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Bayram’a plaketini pandemi usulü kutlama görüntüleriyle Akşener verdi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X