Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Herkes direnme kararı anladı, ama Altepe çatışmaya girmez!

Televizyonda… Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile İstanbul’da Atatürk Havaalanı çıkışında yapılan röportajı izliyoruz.

“Göreve gitmiştik” diye anlatıyor, Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde yapılan Aliya İzzetbegoviç’i anma programında Bursa Büyükşehir’in sponsor olduğunu anımsatıyor. 

Sonra da…

“Bosna’dan geldik,Bursa’ya gidiyoruz” diyor.

Gazeteciler “İstifa edecek misiniz?” diye ısrar ettiklerinde de, “Görevimizin başındayız, işimize devam ediyoruz” diyor.

Bu sözler…

Hem yaygın medyanın kanallarında, hem de yerel televizyonlarda gün boyu yayınlandı. İnternet siteleri Başkan Altepe’nin direnme kararı olarak anladı ve servis etti.

Öyle ki…

Başbakan Binali Yıldırım’a bile “Altepe’nin direnme kararı” ifadesiyle başlayan sorular yöneltildi.

Gerçi…

Altepe’nin söyledikleri direnme kararı ya da açıklaması olarak algılandı ve kamuoyuna böyle aktarıldı, ama biz öyle anlamadık.

Doğal olan şu:

Yönetici sorumluluğu taşıyanlar son dakikaya kadar görevlerinin başında olurlar. O bakımdan Altepe’nin de görevinin başında olduğunu söylemesinde bir tuhaflık yok.

Elbette görevinin başında olacak, bırakıp gidecek değil ya.

Bırakma konusuna gelince…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlangıçta ima ediyordu. Son 3 gündür açık açık istifası beklenenler arasında Bursa’yı da sayıyor.

Başbakan Binali Yıldırım da aynı sözleri tekrarlıyor.

Erdoğan’ın attığı adımdan geri dönmeyen, kararını kolay değiştirmeyen ve otoriteye önem veren lider olduğu biliniyor.

En önemlisi…

Recep Altepe’nin de geçmişten beri Erdoğan’la birlikte siyaset yaptığı biliniyor. Bugüne kadar siyasi beklenti içinde olmadığını da gördük.

Düşüncemiz şu:

Tanıdığımız Altepe’nin Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile çatışma siyaseti yapacağını hiç sanmıyoruz.

Tam aksine…

Tanıdığımız Altepe uyumlu çalışmayı sever.

Onun için…

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’la çatışacağını sanmadığımız gibi, “Kendine göre doğru zaman gelince gereğini yapar, ama şimdi söylemiyor” diye düşünüyoruz.

 

Dimyat’a pirince giderken bulgurdan olmamak…

 

Dikkat çeken şu… Recep Altepe henüz istifa kararı açıklamadı, ama Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulis yarışının başladığını görüyoruz.

Kulağımıza sürekli Ankara’ya dosya ya da anket gönderenler ve partinin kimi etkili isimleri üzerinden kulis yapanlar olduğuna dair söylentiler geliyor.

Bunları elbette doğal karşılamak gerekir. Fakat, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2 bin 500 şantiyesini, büyük yatırımlarını,  ödeme çarkını döndürmek sanıldığı kadar kolay değil. Balkanlar bile ayrı bir alan.

O bakımdan…

“Dimyat’a pirince gidilirken evdeki bulgurdan olma” riskini de unutmamak gerekiyor. 

 

Topçu il yönetimini gençleştirdi, “Hedef 2019” startını verdi 

 

Ziyarete… Medya Sorumlusu Selim Pıçakçı ve birlikte çalışacağı Yasemin Meriç ile STK’lar Sorumlusu Mustafa Aydın ile birlikte geldi.

Oturur oturmaz da…

İl başkan yardımcılarını gösterip “Ekibi gençleştirdik, en yaşlı ben kaldım” diye takıldı.

MHP İl Başkanı Tevfik Topçu deneyimli bir siyasetçi. Son kongrede il yönetiminin yapısını değiştirdiklerini anlatırken “Bizde asıl-yedek ayrımı yok. İl yönetim kurulu asıl ve yedekleriyle İl Disiplin Kurulu olarak artık 99 kişiyle toplantılarımızı yapıyoruz” dedi.

Yönetimden çok Meclis havası veren yeni yapının nedenini şöyle açıkladı:

“Hedefimiz 2019. Bursa’yı kazanmak istiyoruz ve kazanacağımıza dair de iddialıyız. Onun için de şimdiden çalışmaya başladık.”

Bu kapsamda…

Seçime 6 ay kala başkan adaylarını kamuoyuyla tanıştıracaklarını söyleyip MHP’yi umutlandıran tabloyu özetledi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yerel yönetimlerdeki başarısızlığı, CHP’nin milletin değerleriyle örtüşmeyen siyaset anlayışı yanında, Türk milletinin MHP ve genel başkanını her geçen gün biraz daha iyi anladığını düşünüyoruz.”

Bu amaçla…

Öncelikle sandık bazlı bir çalışmayı hemen başlattıklarını, her sandıkta seçmenlerle temasa geçecek MHP temsilcilerinin eğitimi için hazırlık yaptıklarını söyledi.
 

MHP’de önce Ankara, sonra İznik kampı

 

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçime iddialı hazırlanmak isteyen MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, kongre sonrası yeni yönetimle hızlı bir başlangıç yapmak istiyor.

Bu amaçla…

İl yönetim kurulu ve ilçe yönetim kurullarıyla birlikte tam kadro teşkilat olarak önümüzdeki hafta Ankara’ya gidip MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmek istiyor.

Ardından da…

Gençleştirilmiş il yönetim kurulu ve ilçe başkanlarıyla 17-19 Kasım tarihleri arasında 3 günlük İznik DSİ tesislerinde kamp planlandı.
 

MHP’de 2 bölgeli seçim sistemine göre 16 kişilik Başkanlık Divanı

 

Normalde… 3 Kasım 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde Bursa iki seçim bölgesi olacak. MHP İl Başkanı Tevfik Topçu da Başkanlık Divanı’nı belirlerken yeni durumu dikkate aldı.

Buna göre…

İl Başkanvekili Erol Sönmez olurken, Teşkilat Başkanı olarak Erhan Yaran 1. bölge, Nail Şahar 2. bölgeden sorumlu olacak. Mahmut Tekinbaş il sekreteri, Yusuf Coşkun il muhasibi olarak görev üstlendi.

Ayrıca…

Selim Pıçakçı medya, İbrahim Sıdar yerel yönetimler, Dr. Yunus Kayabaş Ar-Ge, Kurtuluş Coşkun idari işler, Bekir Taşçı siyasi partiler, Ahmet Doğu seçim ve hukuk, Bilge Arıcıoğlu sosyal politikalar, Ali Osman Memiş ekonomi politikaları, Tugay Sait Seyhan eğitim ve kültür, Mustafa Aydın STK’lar, Timur Özdemir meslek örgütlerinden sorumlu olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X