Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Hesap verebilmek en güzel şey: Tam kadroyla icraatlar raporu

Açıkçası… Demokrasilerin güzel yanları arasında vatandaşın seçilmişe hesap sorabilmesi var, ama bunun karşılığında yöneten konumundaki siyasi iradenin yani seçilmişlerin de hesap verebilir olması çok daha önemli.

Hele…

Siyasi irade çıkıp hem geride kalan sürecin değerlendirmesini yapıyor, hem de geleceğe yönelik hedeflerini ortaya koyuyorsa, bunun da örnek olması gerekir.

AK Parti İl Başkanı Ayhan işte bunu başardı.

Yanına…

Eski bakanlar Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala’nın da aralarında bulunduğu AK Parti Bursa milletvekilleri Ahmet Kılıç, Dr. Mustafa Esgin, Refik Özen, Vildan Yılmaz Gürel, Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mesten, Atilla Ödünç, Zafer Işık’ı aldı.

Müfit Aydın’ın cenazesi nedeniyle katılamadığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da hesap verenler arasındaydı.

Böyle bir tabloya siyasette kolay rastlanmıyor. Özellikle iktidar partileri hesap verme görüntüsünden uzak durmaya özen gösteriyor.

Oysa…

Hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değerlendirme toplantısı adı altında hesap verdiği açıklamaların ardından “Bursa’ya değer” başlığı altında AK Parti Bursa kadrolarının hesap vermesini önemsedik.

İl Başkanı Salman’ın 56 dakika süren sunumunda tüm Bakanlıkların tüm birimleriyle ilgili yapılan tüm işler tek tek perdeye yansıtıldı.

Rakamların en yalın haliyle ortaya konduğu toplantıda hem 2019 yılında yapılanlar, hem 18 yıllık AK Parti iktidarında yapılanlar dile getirildi.

Üstelik…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman hem sunumunun başında, hem kapanışta vefa da gösterdi:

Partimizin kuruluşundan bugüne bakan, milletvekili, il-ilçe ve belediye başkanı olarak hizmet eden, emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Ayrıntılarını Olay’ın haber sütunlarında okuyabileceğiniz, iyi hazırlık yapıldığı belli olan “Bursa’ya değer” sunumda öne çıkan yatırımlar olarak da ulaşım ve sağlık projeleri dikkatleri çekti.

Otoyolun 20 milyar liralık maliyeti de eklendiğinde, Bursa’ya 2019 yılında toplam 31.5 milyar liralık yatırım geldiğini bu sunumdan öğrendik.

2020’de başlayacağı açıklanan projeler ise Bursa’nın hedefleri oldu.

2023 hedeflerinde ‘ulaşım’ var

 

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın 2019 yılı değerlendirmesini yaptığı, AK Parti Bursa milletvekilleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra AK Parti’li belediye başkanlarının tümünün katıldığı Bursa’ya Değer sunumunda hem 2020, hem 2023 hedeflerine de değinildi.

Bu noktada…

Hedef olarak “Hızlı trenin hızlıca Bursa’ya kazandırılması” ilk sırada. İkinci sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle Ulaştırma Bakanlığı programına alınan Şehir Hastanesi’ne metro var.

 

Siyasetçi samimiyetle takip ediyor, ama trenin tanımında kargaşa var

 

Bursa’ya Değer başlıklı değerlendirme toplantısında AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın sunumunun ardından sorulara cevaplar verildi.

Gördük ki…

Herkes treni merak ediyor. Beklenti büyük olduğu için, projenin akıbeti kadar, nasıl bir tren olacağı da tartışılıyor.

Soru şu:

Yatırım olarak devam eden, milletvekilleri ve siyasi iradenin “mutlaka yapılacak projeler” arasında öncelikli olduğunu vurguladığı bizim tren hangi kategoride?

Bu noktada…

Öncelikle yüksek hızlı tren olmadığını vurgulamak gerekiyor. Konuşma dilinde hızlı tren denilse bile anladığımız gibi bir hızlı tren olmadığını da söylemek gerekiyor.

Çünkü…

Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı olarak tanımlanan Bursa-Osmaneli hattında hem yolcu, hem yük treni çalışacak. Bu konumdaki yolcu trenlerine de konvansiyonel tren deniyor.

Yani…

Bittiğinde beklentimizdeki gibi değil, ama klasik yolcu ve yük treninin hızlısı bir yolcu trenimiz olacak.

Bursa’da yatırımda sıkıntı olmaz”

 

AK Parti’nin değerlendirme toplantısında, sorulardan doğan tartışmalı konular arasında yerli otomobilin Bursa’da üretilecek olması da vardı.

Bu noktada…

Tüm iller yerli otomobili istedi, ama Cumhurbaşkanımız Bursa’ya verdi,. Bu tamamen hak edilmiş bir projedir” diyen Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu şuna dikkat çekti:

Başkalarının çok istediği bir yatırım tartışılır hale geliyor. Yapmayın Allah aşkına. Yerli otomobilin tadını çıkarın. Bursa’da yatırım konusunda sıkıntı olmaz.”

Gövde gösterisiyle adaylık açıklayan Akkuş: Başka bir Bursa mümkün

 

Görünen o ki… 9 Şubat’taki il kongresi CHP kadar, yerel kamuoyu açısından da ilgi çeken hareketli bir kongre olacak.

Nitekim…

İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un adaylık açıklaması tam bir gövde gösterisi.

Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ile Bursa milletvekilleri Erkan Aydın ve Prof. Dr. Yüksel Özkan orada. Eski milletvekilleri Yahya Şimşek ve İlhan Demiröz, eski il başkanları Erhan Sevimli ve Şahin Gencal orada.

Eskilerin yanı sıra, 3 büyük merkez ilçe dahil 13 ilçe başkanı orada.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile Osmangazi eski belediye başkanı Hilmi Şensoy da orada. İl Kadın ve il Gençlik Kolları da salonda. Hatta Akkuş’un kongrede rakibi Erol Gülmez de var.

Böyle bir ortamda Akkuş partililere yeni dönem hedefi gösterdi:

Başka bir Bursa mümkün.”

Misyonunu da söyledi:

Eksik bıraktığımız, yanlış yaptığımız yerleri revize edip önümüze bakarak CHP’yi iktidara taşıyacağız.”

Akkuş kentsel dönüşüm için 2 yıl istedi

 

Gövde gösterisine dönüşen adaylık açıklamasında CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş kent gündemine de değindi.

Örneğin…

Bursa’nın ulaşım sorunu olduğunu, ancak Ulaşım Master Planı olmadığını vurguladı. Kentsel dönüşüm için şu mesajı verdi:

Kentsel dönüşümle pek çok mağdur yaratıldı. Bunların giderilmesi için 2 yıl talep ediyorum.”

Yanı sıra…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onaylanmayan planlarda Aydınpınar, İnegazi, Karaağız bölgelerinin olmadığını ifade edip “Buna tüm örgütümüzle itiraz ediyoruz” dedi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X