Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Hızlı tren Bursa-Yenişehir şantiyesi  ilk kez 2 Bursa milletvekili ağırladı

Gerçi… Yenişehir-Osmaneli etabında nisan ayında yapılan ihaleden sonra yüklenici firmaya yer teslimi yapılamadığı için bu bölümde şantiyeler henüz kurulamadı, ama Bursa-Yenişehir etabındaki çalışmalar gözle görülür bir noktaya ulaştı.

Açık arazide yapılan viyadükler ve Çevre Yolu boyunca ilerleyen, neredeyse ray serme aşamasına gelen tren yolu görüntüleri umutları canlı tutuyor.

Bununla birlikte…

Bursa-Yenişehir etabı şantiyesindeki çalışmaların eski hızında ilerlemediği de gözle görülen bir gerçek.

İşte…

Bu şantiyeye cumartesi günü ilk kez milletvekili ziyareti gerçekleşti.

1.-yazi-icin-mustafa-esgin-ve-refik-ozen-hizli-tren-santiyesi.jpgAK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Refik Özen, ziyarete gelen ilk milletvekilleri olarak şantiyedeki görevlilerden bilgi aldılar.

Üstyapısıyla, yani raylar ve elektromekanik sistemleriyle birlikte 6 milyar lirayı bulacak olan dev projede halen 2 yüklenici firma çalışmalarını sürdürüyorlar.

Tünellerde gözle görülmeyen noktalarda Çelikler firması çalışmalarına devam ederken, açık arazideyse Cengiz İnşaat’ın alt taşeronu olan Duygu İnşaat’ın şantiyesi var.

Görevliler…

Cumartesi günü gerçekleşen ziyarette milletvekilleri Esgin ve Özen’e toplam 800 kişinin çalıştığı Bursa-Yenişehir etabında şu ana kadar projenin yüzde 60 oranında gerçekleştiği bilgisini verdiler.

Kamulaştırmalarda yaşanan sıkıntılar ve bunların şantiye hızına etkilerine de dikkat çektiler.

Milletvekilleri ise…

İş yapımından doğan istihkakların temmuz ayına kadar sorunsuz olarak ödendiği şantiyedeki incelemeleri sırasında karşılaşılan sorunları da dinlediler.

Gelinen nokta…

Siyasetçinin ilgisini göstermesi ve devreye girmesi anlamında elbette önemli.

Zaten…

AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Refik Özen de şantiyeden ayrılırlarken konunun Ankara’da takipçisi olmayı sürdüreceklerini söylediler.

Bu da…

Yıllardır hızlı treni büyük bir özlemle bekleyen Bursalılar kadar, şantiyelerde çalışanlar için de umut ve moral oldu.

 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

2.-yazi-icin-cumhuriyet-bayrami-kutlu-olsun.jpg

Yaşadığımız süreçler, ilk ve son sözü halkın söylediği yönetim sisteminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Birlik ve güçlü olduğumuzda neler başarabileceğimizi de hem gördük, hem dünyaya gösterdik.

O nedenle…

Türk halkına cumhuriyeti armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borcumuz var.

95. kuruluş yıldönümünde, cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak için söz veriyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

 

Çin’den Bursa’ya kültür turizminin temellerini fotoğrafla attılar

 

3.-yazi-icin-murat-baslar,-nejat-yahya,-serpil-savas,-ali-riza-ozer.jpgHer şey… Bursa’nın uluslararası markası Fotofest’e konuk ülke olarak Çin’in davetiyle başladı.

Nitekim…

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Çin Bursa Fahri Konsolosu Nejat Yahya ve kısa adı BUFSAD olan Bursa Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Serpil Savaş 80 milyon nüfuslu Liaoning Eyaleti’nin başkenti Shenyang’da tamamen Bursa fotoğraflarından oluşan muhteşem bir sergi için Çin’e gittiler.

Fotofest’in fikir babası Bursa eski milletvekili Dr. Ceyhun İrgil de onlara katıldı. Sergi, Bursa’nın Çin’deki kardeş şehri Anshan’da tekrarlandı.

Dönüşte…

Yahya, Başlar, Savaş ve fotoğrafları sergilenen fotoğraf sanatçılarından Ali Rıza Özer ziyaretimize geldiler.

Büyük ilgi gören Bursa fotoğrafları sergilerini anlatırken heyecanlıydılar. Çinli ve Bursalı fotoğrafçıların karşılıklı ziyaretleri için protokol yaptıklarını söylerken de umutluydular.

Çünkü…

Çin’le, kültür ve sanat yanında turizm açısından en önemli adımı fotoğrafla attılar. Organizasyonu benimseyip destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ettiler.

Bu yıl Hindistan’ı konuk ülke olarak ağırlayan Fotofest, önümüzdeki yıl da Rusya’yı konuk ederek Bursa turizmi için adımlarını sürdürmeyi planlıyor.

 

Ayhan Salman’a İl Kadın Kolları sürprizi

 

4.-yazi-icin-ak-parti-il-baskani-ayhan-salman-ve-il-kadin-kollari-dogumgunu-surprizi.jpgCumartesi günü AK Parti İl Kadın Kolları’nın toplantısı vardı. İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, geçen hafta Ankara’daki eğitimlerin paylaşılacağı toplantıya AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ı da davet etti.

Toplantıda…

Gündemlerindeki görüşmeler ve bilgilendirmeler tamamlanmıştı ki, doğum günü olan Salman bir anda İl Kadın Kolları’nın kutlama sürpriziyle karşılaştı.

Bu da…

Siyasetin stresi arasında hoş bir anı oldu.

 

Mudanya’da gözler onda: Aday mı olacak, aday mı gösterecek?

 

5.-yazi-icin-ak-parti-mudanya-ilce-baskani-dr.-murat-unal.jpgDr. Murat Ünal iki dönemdir AK Parti Mudanya İlçe Başkanı olarak görev yapıyor. Mudanya’nın köklü ailelerinden birine mensup. Geçmişte İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Tabip Odası Başkanlığı görevlerinde bulundu, Bursa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı yaptı.

İnsan ilişkilerinde çok başarılı olduğu gibi, yıllarca özellikle sağlık alanı başta olmak üzere Mudanyalılara her konuda yardımı dokundu.

O nedenle…

AK Parti İlçe Başkanlığı görevinin yanında Mudanya’da bilinen ve pek çok kişide izi olan bir siyasetçi.

Yerel seçimin hızla yaklaştığı, CHP’de Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yeniden adaylığının öne çıktığı ve buna karşı 4 aday adayının birleşip Kılıçdaroğlu’na gittikleri süreçte gözler de AK Parti Mudanya adayının kim olacağına çevrildi.

Doğal olarak…

Akla önce AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Dr. Murat Ünal geliyor. Aday mı olacağı, yoksa aday mı önereceği merak ediliyor.

kararı bekleyenlerin sayısı hiç de az değil.

 

Dolandırıcılar siyasetçilerin adını kullanıyor

 

6.-yazi-icin-ahmet-kilic-dolandiricilar,-duyuru.jpgGeçtiğimiz günlere kadar Vali ve belediye başkanları kamuoyuna duyuru yapıp adlarını kullanarak para toplayanlara karşı uyarıyorlardı. Şimdilerde dolandırıcılar siyasileri seçtiler ve milletvekillerinin adlarını kullanıyorlar.

Bu nedenle…

Geçen hafta adını kullanan dolandırıcılara karşı uyaran AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in ardından, yine AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da adını kullanan dolandırıcılara karşı uyarı yaptı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X