Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Hızlı tren, Bursa yolcusu için Bozüyük ayarı yaptı

Koca bir kent sabırsızlıkla ve özlemle bekliyor, ama şu da bir gerçek ki Bursa ile hızlı trenin kavuşması yakın zamanda olabileceğe benzemiyor.

Çünkü…

23 Aralık 2012’de Balat’ta törenle Bursa İstasyonu temeli atıldı, ama Yenişehir-Osmaneli etabı için güzergah belirlenemediğinden proje aşamasına bile gelinemedi. Bursa-Yenişehir etabında da yaklaşık 400 milyon lira tünellerde bitti ve hızlı tren inşaatı kaldı.

İşte…

Hızlı trenin Bursa’ya gelişinde tıkanma noktası haline gelen Yenişehir-Osmaneli etabında sorunun çözüldüğünü 4 Mayıs 2016 günü bu sütunlarda AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in açıklamasıyla aktardık.

O açıklamada…

Osmaneli bağlantı noktası olarak proje ihalesinin güzergah değişiklikleriyle yapıldığını bildiren Şahin, sürenin ihale şartnamesine göre 540 gün olduğunu, fakat ihaleyi alan firmadan projeyi yıl sonuna kadar yani 240 günde teslim etmesinin istendiğini söyledi.

Şahin’le dün sohbet ederken, bunca gecikmeden sonra TCDD’nin Bursa’ya küçük bir jesti olarak da algılanabilecek sefer saati ayarlaması programı yapıldığını öğrendik.

Daha açık söylemek gerekirse…

Ankara yolculuklarında Eskişehir’den hızlı trene binen Bursa yolcuları için mesafe biraz kısalıyor.

Çünkü…

Ankara-İstanbul hattı üzerinde yer alan Bozüyük’te hızlı tren saatleri arttırılıyor. Halen Ankara gidiş olarak Bozüyük’ten sabah saat 09.00 ve akşam saat 19.00 olmak üzere günde iki kez Ankara yolcusu alan hızlı tren, yeni planlamada günde 4 kez yolcu alacak.

Böylece…

Gerek özel araçlarıyla, gerek hızlı tren bağlantılı otobüs seferleriyle Eskişehir’e gitmek durumunda kalan Bursalılar için yolculuk kısalacak. Hızlı tren bağlantılı otobüs seferlerineyse Eskişehir’den sonra Bozüyük de eklenecek.

Hızlı trenin Bozüyük Garı, ilçenin çevre yolu üzerinde, alışveriş merkezini geçtikten sonra sağ tarafta bulunuyor.

Buna karşın…

Dileyenler yine Eskişehir’i tercih edebilecek.

Hızlı trenin Eskişehir’den her gün Ankara’ya 9, İstanbul’a 7, Konya’ya 2 seferi var.

 

Anadolu Jet, Bakan Ala’ya sözünü tutamadı

 

Yenişehir Havaalanı’ndan halen 6 ile düzenli seferlerde doluluk oranı yüksek seviyeye ulaşılırken, yeni sefer talebi var. Yeni hatlar açılması da isteniyor.

İşte…

Bu konuya İçişleri Bakanı Efkan Ala geçtiğimiz mart ayında el koydu ve Anadolu Jet Genel Müdürü İbrahim Doğan’ı görüşmek üzere Bursa’ya çağırdı.

O da…

Yenişehir’den Ordu-Giresun, Van, Adana, Antalya uçuşlarını programa aldık. Nisan ya da mayıs ayında bu 4 yeni uçuş hattını açıyoruz” dedi.

Ne var ki…

Haziran ayının sonuna gelmemize karşın, Anadolu Jet sözünü tutamadı. Vaat ettiği 4 seferden yalnızca Antalya uçuş programına alındı.

 

Hüseyin Şahin’e AK Parti Genel Merkezi’nde de görev

 

Tanıyanlar biliyorlar… Yüksek enerjili Hüseyin Şahin yaşamının her alanında ve aşamasında hareketli.

Geçmişte…

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde çalıştı, İnegölspor’da görev yaptı, İnegöl’den İl Genel Meclisi’ne seçildi, bu görevi sırasında Bursaspor Yönetim Kurulu’na girdi.

Şimdi de…

2011 genel seçimiyle adım attığı parlamentoda üçüncü dönemini yaşıyor.

İlk döneminde…

TBMM’de Plan Bütçe Komisyonu Üyesi olarak çok yoğun çalıştı. Pozisyonu itibarıyla Bursa yatırımlarının en önemli takipçisi oldu. Ayrıca Parlamentolar Arası Gürcistan Dostluk Grubu Başkanı olarak görev yaptı.

Şimdi…

TBMM’de bu kez Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili olarak görev yapıyor. Gürcistan Dostluk Grubu Başkanlığı yine sürüyor.

Yanı sıra, AK Parti Genel Merkezi’nden de Şahin’e görev geldi.

Buna göre…

AK Parti Genel Merkezi’nde Ekonomik İşler Başkanı Şaban Dişli’nin yardımcısı olarak da çalışacak.

Gelen yazıda…

Görev tanımı “Partimizin tüzük ve programında yer alan ilkeler doğrultusunda, partimizin ekonomi ile ilgili dokümanlarını ve politikalarını hazırlamak, geliştirmek ve tanıtmak; ekonomik yapı ve ilişkiler sistemini reel sektör, finans sektörü, kamu sektörü ve yapısal gelişmeler çerçevesinde izlemek ve değerlendirmek, partimizin bu konulardaki görüşlerini oluşturmak ve alternatif politikalar üretmek, ekonomik faaliyetler alanında doğrudan veya ilgili birimler aracılığıyla halkımızı ve teşkilat mensuplarımızı bilgilendirmek…” ifadeleriyle yapılıyor.

Bu arada…

Şahin’e dün de TBMM tarafından Akdeniz Asamblesi Üyeliği görevi de verildi.

 

Telefonu çok çalıyor, Twitter’ı iyi kullanıyor

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’i anlatırken yalnızca TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili unvanı yazıyorduk. Şimdi buna AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcılığı da eklendi.

Bununla birlikte…

Şahin partili-partisiz ayırımı yapmaksızın herkesin sorununu dinliyor, kent ve yöresel sorunlara ilgi gösteriyor. Bu da, telefonunun sürekli çalmasına yol açıyor.

Ayrıca…

Sosyal medya araçlarından Twitter’ı iyi kullanıyor, paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Önceki akşam Beştepe Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekillerine iftarında n yayınladığı özçekim fotoğrafı çok ilgi gördü.

 

Sürücüler dikkat: Mudanya Kavşağı pazartesi yıkılıyor

 

Timsah Arena’nın yollarının tamamlanması için son aşamaya gelindi. En önemli çalışma ise İzmir Yolu’ndan Mudanya’ya ayrılan kavşak.

Stadyuma giden yolların da eklenmesiyle yeniden düzenlenecek olan kavşağın yapımına 20 Haziran Pazartesi günü viyadüğün yıkımıyla başlanıyor.

Gerçi…

Mudanya Kavşağı’nda servis yolları düzenlemesi yapıldı, fakat sürücülerin alışmaları sürecinde ciddi bir trafik sıkıntısı ortaya çıkacağını söylemek için de kahin olmaya gerek yok.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X