Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Hızlı tren için heyecan ‘daha umutlu’ yeniden başlıyor: Yer teslimi yakında

Artık herkes biliyor… O nedenle, 23 Aralık 2012’de Balat’ta atılan temelle başlayan, ancak hevesin kırıldığı hızlı tren sürecini yeniden anlatmaya gerek yok.

Fakat…

Artık daha umutlu bekliyoruz.

Nitekim…

22 Ağustos’ta bu sütunlardan duyurduğumuz 9 milyar 449 milyon liralık ihale sonrası inceleme süreci tamamlandı ve yeni bir aşamaya gelindi.

O aşamayı da…

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü toplantıya katılan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin konuşmasında açıkladı.

Önceliği de Bursa’nın tren macerasını anımsatmaya verdi:

“Bursa’nın raylı sistemlerle ilk tanışması 140 yıl öncesine gidiyor. Bursa’yı Mudanya Limanı’na bağlayan 42 kilometrelik raylı sistem Osmanlı’nın son döneminde yapılmıştı.”

Siyasete gönderme yaptı:

“1948’e kadar bu raylarda insanlar tren yolculuğu yaptılar, yük taşındı. Fakat 1948’de Cumhuriyet Halk Fırkası döneminde raylı sistem hikayesi bitti. Çünkü seferler sonlandırıldı, sonrasında da raylar söküldü.”

Devam etti:

“Bu acı hatırayı Bursalılar unutmadılar. Bu seferleri sonlandıran Cumhuriyet Halk Fırkası’nı da unutmadılar.”

Yeni süreci anımsattı:

“Şimdi şükürler olsun, daha önce başlayan Osmaneli-Bursa hattına Bandırma hattı eklenerek ikmal ihalesi yapıldı. İhalede sorun yok. Kısa süre sonra yer teslimi yapılacak. Artık işe başlanmasını bekliyoruz.”

Şuna dikkat çekti:

“Bursa, 15 milyarlık ihracatıyla Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ikinci şehri. Fakat Bursa’nın sanayi ürünleri yüzde 78 oranında karayoluyla taşınıyor. Bundan dolayı da navlun maliyetleri çok yüksek oluyor.”

Anladığımız şu:

9 milyar 449 milyon liralık teklifiyle Kalyon İnşaat’ın kazandığı ve Dünya Bankası kredisiyle yapılacak projede Bursa için hızlı tren heyecanı yeniden başlıyor.

Dış kredili olacağı için, gün saydığımız projeyi daha umutlu bekliyoruz.


Gemlik treni için de Bakan’a çağrı yaptı

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanlığı görüşmelerine katılan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, yaptığı konuşmada Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na önce teşekkür etti, sonra da şunu istedi:

“Osmaneli-Bursa-Bandırma hattını Gemlik limanına bağlayacak hattın projesi hazır ve yatırım programına alınmasını bekliyoruz. Böylece hem Gemlik, hem Bandırma limanlarına bağlanılacak.”

 


AK Parti süreci durdurdu, Bursa il kongresi en erken ocak ayında

 

Haber… Cuma gecesi AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir tarafından teşkilatlara duyuruldu.

Genelgede…

Bu hafta sonu için planlanan kongrelerin “tüm tedbirler azami özen alınarak ve sadece delegeler ve ilgili kişilerin katılımıyla” yapılacağı vurgulanırken “önümüzdeki haftadan itibaren kongre sürecine ara verileceği” bildiriliyor.

Bu durumdan…

Bursa’da öncelikle devam eden ilçe kadın kongreleri etkileniyor. Öncelikle bu kongrelere ara veriliyor.

Yanı sıra…

Aralık ayında planlanan AK Parti Bursa İl Kongresi de erteleniyor. Kulislerde, kongrenin en erken ocak ayında olacağı konuşuluyor.

Buna karşın…

Yeni il başkanı arayışı devam ediyor. Uzlaşılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylayacağı aday için karar verildiğinde Bursa’da görev değişimi gerçekleşecek.

Süreç de işlemeye devam edecek.


Ayhan Salman’a ‘koordinatörlük’ geliyor

 

Gerçi… AK Parti Genel Merkezi’nin kongreleri durdurma kararı nedeniyle Bursa kongresi tarihi belirsizliğe girdi, ama kongrede aday olmayacağını açıklayan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’a yönelik düşünülenler de ortaya çıkmaya başladı.

Örneğin…

AK Parti Teşkilat Başkanlığı’nın önümüzdeki süreçte Salman’ı, sonraki kongreler için Ege Koordinatörü olarak düşündüğü kulağımıza geldi.


Çocuklarımızı korkutarak değil, olumluya yönlendirerek yetiştirelim

 

Uyarı… Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Yıldırım Belediye Meclisi MHP Grubu Sözcüsü İhsan Bilgili’den geldi.

İnsan beyninin düşünce ve korkma-kaçma tanımlı iki bölgeden oluştuğunu söyleyen Bilgili’nin tespiti önemli:

“Çocuklarımıza, ‘dikkat et dökersin, elleme kırarsın, 100 almazsan gözüme gözükme, bu defa kazanmazsan seni insan yerine koymazlar’ gibi korku cümleleriyle stresi tetikleyici bir şekilde ifadelerde bulunuyoruz.”

Önerisi şu:

“Beynin düşünce bölgesini harekete geçirmek istiyorsak, ‘Kitaplar birçok şeyi öğrenmemizi sağlar, hayatı kolaylaştırır, olayları daha iyi kavrayabiliriz’ gibi, hatta ‘Sen bu konuda ne düşünüyorsun, sence neden böyle oluyor?’ gibi sorularla beynin düşünmesini sağlayabilir, muhakeme gücüne katkı sağlayabiliriz.”

Üzerinde durduğu şu:

“Çocukları korkutmak yerine düşüncelerini geliştirelim, sağlıklı nesiller yetiştirelim.”

 

Bursasporlu olduğunu gururla söylüyor

 

Televizyonu açtık… Bursaspor’un genç timsahlarını keyifle izlemeye hazırlanıyorduk ki, Bursalı sanatçı Gonca Vuslateri’nin Twitter paylaşımı karşımıza çıktı.

Güzel sanatçı…

Hiç gizlemediği ve her fırsatta gururla tekrarladığı Bursasporluluğunu bu kez de Adanaspor maçı öncesinde Bursaspor formalı paylaşımında “Dualarım sizinle” yazarak bir kez daha ilan etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X