Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Hızlı tren için yeni umut geldi: Kredi dosyası Dünya Bankası gündeminde!

Geçen hafta… Çevre Yolu’nu kullanan sürücüler sürpriz bir inşaat çalışmasıyla karşılaştılar. Bu da, hızlı tren hattını Çağlayan Köy yakınlarında Çevre Yolu üstünden karşıdaki Oksijen Tesisleri yanına aktaracak viyadükte eksik kalan yolun ortasındaki bölümü tamamlama çalışmasıydı.

Öyle ki…

Yolun ortasında sondajla başlayan çalışma nedeniyle Çevre Yolu’nun İzmir yönüne gidişi viyadük önünde kapatılırken, iki şerit karşıdan geliş şeridine aktarıldı. İzmir ve Mudanya Kavşağı yönlerinden gelip İstanbul-Ankara yol ayrımları yönüne gidenler için de Oksijen Tesisi önünde servis yolu yapılmıştı.

Yolun iki yönünde şerit değiştirme nedeniyle yaşanan trafikte kısmi sıkıntı bile kimseyi rahatsız etmedi, aksine inşaatın yeniden başlamış olması nedeniyle heyecana yol açtı.

Ardından…

Umut veren gelişmenin haberi Ankara’dan geldi.

Onu da, bayramlaşma görüşmeleriyle yaşadığımız telefon trafiği sırasında Ankara’daki dostlardan biri verdi:

Bursa’nın hızlı tren projesi için aranan dış kredi konusunda olumlu gelişmeler var. Bursa projesine ilişkin dosya şu an Dünya Bankası’na sunulan raporda yer alıyor.”

Konu şu:

Bu sütunların okurları Bursa’da uzayıp giden hızlı tren projesinin TCDD’den Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne devrildiğini 6 Nisan günü okudular.

Gerekçe de…

TCDD’nin bulduğu, ancak Türkiye’nin dış kredi limitlerinin dolu olması nedeniyle Hazine tarafından onaylanmayan dış kredi için farklı formüller üretilip devreye sokulmasıydı.

İşte…

Ankara kaynaklı yeni bilgi bu girişimde umut veren yeni gelişmeler olduğunun haberini veriyor.

Umut da şu…

Dünya Bankası projeyi incelemeye aldı. Yolcu taşımacılığı ile birlikte yük taşımacılığının da olması Dünya Bankası açısından projeyi daha cazip hale getiriyor. Bursa için en büyük umut da bu özelliği.”

Açıkçası…

Dünya Bankası 12 ulaşım projesini inceliyor

Programa göre… Hızlı tren için Aralık 2012’de temeli atılan Bursa-Yenişehir hattında ihalesi daha önce yapıldığı için altyapı inşaatı sürüyor. Bu çalışmaya tüneller ve viyadükler dahil.

Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanıp dış kredi için Dünya Bankası’na sunulan dosyada Yenişehir-Bilecik hattının tümü, Bursa-Yenişehir hattının üstyapı ve elektromekanik projeleriyle birlikte 2020 yatırım programına giren 12 farklı ulaşım projesi yer alıyor.

CHP Parti Meclisi Üyesi sosyal medyadan için döktü: Yok sayılıyorum

2 yıl önce… 36. CHP Olağan Kurultayı’nda CHP Parti Meclisi Üyesi seçildiğinde 24 yaşındaydı. CHP Genel Merkezi’nin doğudan batıya, kuzeyden güneye uzak Anadolu kentlerinde verdiği görevler nedeniyle günleri otobüs yolculuklarında geçti.

CHP Genel Merkezi’nin avukat örgütlenmesini yürüttü, İstanbul seçiminde sabahlara kadar çalıştı.

Görülen o ki…

CHP Parti Meclisi Üyesi Gamze Pamuk Ateşli ile şubat ayında yapılan CHP İl Kongresi’nde seçilen yönetim arasında derin bir ayrılık var.

Bunu da…

PM Üyesi Ateşli’nin bayram günü Facebook’tan yaptığı ve içini döktüğü açıklamayla anladık:

En Genç PM üyesi olarak görev yaptığım her yerde sevgi ve saygı duyuldu, verdiğim emekten dolayı takdir görüp onurlandırıldım. Ancak doğup büyüdüğüm, yaşamaktan mutlu olduğum kendi şehrimde anlaşılmaz bir biçimde yok sayılmaktayım.”

Devam ediyor:
“Yönetim bugüne dek beni hiçbir faaliyetten haberdar etmedi. Davet etmedi. Benden yardım ve destek alma gereğini duymadı. Bu konuya daha fazla sessiz kalmam olanaksızdır.”

Bardağı taşıran bayramlaşma videosu

 

CHP Parti Meclisi Üyesi Av. Gamze Pamuk Ateşli içini döktüğü sosyal medya açıklamasında, “yok sayılmasının aynı zamanda Parti Meclisi’ne saygısızlık olduğu” vurgusunu yapıyor.

Bardağın taştığı noktayı da şöyle açıklıyor:

İl başkanlığı bir bayramlaşma videosunda herkesten birer video istemiş ama yine PM üyesi olan şahsımı yok saymıştır.”

Beklentisi şu:

Umarım egoların çarpışmasıyla partimizi tartıştıran yapılar hatalarından vazgeçerek CHP’ye hak ettiği değerin verilmesi için gayret ederler.”


Yolun altındaki mahallelerde bayramlaşma, işportacının da tezgah ısrarı

Bayram günü… Arayan dostlar Otosansit’ten Emek’e kadar yolun altındaki mahallelerde sokağa çıkma yasağına karşın bayramlaşma ısrarı olduğunu, maske ve sosyal mesafeye pek uyulmadığını söylediler.

Görünen o ki…

Farklı bir anlamı olan Ramazan Bayramı’nı dini ve kültürel geleneklerle sokağa çıkma yasağına karşın kutlamada ısrarcı olanlar var. Bunu da, koronavirüs salgınını umursamadan yapıyorlar.

Bunca mücadelenin kazanımlarını bir kerede çöpe atmamak gerekiyor. Biraz daha sabretmeyi öğrenmeliyiz.

Bu süreçte…

Bursa Zabıta Derneği açıklaması ise üzücü alışkanlık ısrarı duyuruyor. Arife günü Yunuseli TOKİ önünde sokağa çıkma yasağına karşın tezgah açan işportacılar, müdahale eden zabıtaları darp etmişler.

Geçen yıl da Osmangazi Metro İstasyonu’nda işporta mücadelesini kazanan zabıtaya geçmiş olsun diyoruz. İşportacıların da Bursa’nın sahipsiz ve denetimsiz kent olmadığını öğrenmeleri gerekiyor.

Cumhurbaşkanı’yla dijital bayramlaşma

 

Kalabalık ortamlar ve sokağa çıkmanın yasak olduğu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kez AK Parti Genel Başkanı olarak parti teşkilatıyla bayramlaştı.

Dijital ortamdaki bayramlaşmada Bursa’da ekranın başında AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile en genç ilçe başkanı olarak Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay vardı.

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin de Bölge Koordinatörü olarak dijital bayramlaşmaya katıldı.

Son gelişme bayram şekeri gibi bir haber oldu. Yeniden umutlandık.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X