Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Hızlı treni 12 yıldır beklemek Bursa’yı bezdirdi, ama 3 kazanım şansı doğdu!

Köşe Yazısını Dinle

Temeli… 23 Aralık 2012’de 3 Bakanlı törenle atıldığında, 2016’da hızlı trene kavuşma heyecanı herkeste vardı. Gelin görün ki, önce arazi sorunları çıktı ve hem güzergahta, hem projede değişikliklere gidildi.

Bunlar olurken…

TCDD’nin, yani Demiryolları’nın işletmeciliğe ağırlık verip imalatı unuttuğu anlaşıldı. Bu da, planlama sıkıntılarını beraberinde getirince, Karayolları’ndan Demiryolları’na üst düzel bürokratlar transfer edildi.

Şimdilerde…

Dış kredi sonrası müteahhit firma işi hızlandırdı. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu da 12 yıldır beklediğimiz hızlı trende 2025 yılının başında deneme, sonunda yolculu seferlere başlanacağını açıkladı.

Bütün bunları…

Projeyi başından beri yakından izleyip ulaşım açısından değerlendirmeler yapan İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl’le sohbet ederken farklı bir yaklaşım sergiledi:

“Son aşamada Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu Hattı’nda gecikmeler Bursa’yı çok üzdü, beklemek bezdirdi, ama Bursa olarak 3 kazanım elde etme şansı var.”

O şansları şöyle sıraladı:

Bir…

“Karacabey-Yenişehir arasında banliyö hattı oluşturup, BURBAN adıyla banliyö taşımacılığını işletebiliriz. Bu öneri, milletvekili olduğu dönemde Sayın Mustafa Esgin’in üzerinde durduğu bir konuydu.”

İki…

“Balat’a yapılacak Bursa Garı ile Yenişehir Havaalanı’na raylı sistemle ulaşma imkanı sağlanabilir.”

Düşüncesi şu:

“Hızlı ve alternatif raylı sistemle Yenişehir Havaalanı’na ulaşım kent içinden daha kolay sağlanacak. Bu da havaalanı fonksiyonunu arttıracak.”

Üç…

“Hızlı tren olarak adlandırdığımız Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu hattında yük treni de işleyecek. Bu da kara yoluyla yük taşınmasına olduğu kadar, kent içi ulaşıma da hızlı ve çevreci çözüm getirecek.”

Bir dönem…

Yitirdiğimiz umutlar geri geldi. Bursa’nın kazanımları daha da genişleyebilir.

 

Yük treni OSB’lere ve Gemlik’e mutlaka gitmeli

Sohbetimizde… Yol ve Ulaşım Uzmanı M. Tözün Bingöl önemli bir noktaya dikkat çekti:

“Bursa; Karacabey’den Yenişehir’e kadar yük treninin de çalışacağı demiryolu hattına sahip olacak.”

Önerisi şu:

“TEKNOSAB, KOTİYAK, Deri OSB TOSAB raylı sisteme bağlanmalı. Bursa ve Demirtaş’la birlikte Hasanağa, Kayapa, Görükle OSB’ler de yararlanmalı.”

Israrı şu:

“22 kilometrelik Bursa-Gemlik hattı ve yerinin bir bölümüne TOGG yapılmasa da Gemlik Lojistik Merkezi için ısrar edilmeli.”

 

MHP tam kadro sahaya çıktı, Alemdar’da gövde gösterisi yaptı

Aslında… Program MHP Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın Alemdar Mahalle Temsilciliği açılışı için hazırlanmıştı.

Fakat…

MHP Genel Sekreteri olarak siyasete damga vuran isimlerden biri olan MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ile MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu’nun MHP İl Başkanı Muhammet Tekin’le birlikte katılmaları görüntüyü MHP’nin gövde gösterisine dönüştürdü.

Buna…

Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart’ta AK Parti Büyükşehir Adayı olan Alinur Aktaş’ın yanı sıra Osmangazi Belediye Başkanı ve adı yeniden adaylık için geçen Mustafa Dündar’la 2019’da MHP’nin tek belediye başkanı olan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ve MHP Mustafakemalpaşa Adayı Ahmet Beygirci’nin katılmalarıyla Cumhur İttifakı’nın gövde gösterisine dönüştü.

Bir anlamda…

Cumhur İttifakı’nın kenetlendiği mesajı verildi.

 

Gece 01’de Mustafakemalpaşa projeleri çalıştı

Ahmet Beygirci… Başarılı MHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı’ydı. 14 Mayıs’ta MHP Bursa 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı olarak yüksek performans gösterdi ve MHP oylarını yüzde 14’ün üstüne çıkardı.

31 Mart’ta…

Cumhur İttifakı adına MHP Mustafakemalpaşa Adayı olarak sandık yarışına girecek.

Cumartesi gecesi saat 01.00’de Mustafakemalpaşa projeleri için çalışırken, heyecanını ve isteğini de gösterdi.

 

CHP Osmangazi’yi ‘kenar-köşe’ dolaşıp sosyal belediyeciliğini anlatıyor

14 Mayıs seçimi öncesi… Avrupa’nın önemli gazetelerinden birinin Türkiye Temsilcisi saha gözlemi için Bursa’ya geldiğinde bizi de ziyaret etmişti.

Şunu sordu:

“Bursa çok sayıda fabrikayla üretim merkezi, emeğin yoğun olduğu işçi kenti. Sosyal demokratlar neden kazanamıyor?”

Gerçekten…

1999’dan beri Nilüfer’i, son 2 dönem Mudanya’yı, son dönem Gemlik’i kazansa da; CHP 47 yıldır Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanamıyor. 2004’e kadar merkez sağ partiler, son 20 yıl AK Parti kazandı.

Gördüğümüz şu:

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş önce bu siyaset sosyolojisi tablosunu analiz ettiği için, Osmangazi’de kenar-köşe saha çalışmasına önem veriyor.

Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey ve Osmangazi Adayı Erkan Aydın, Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’le gittiği Emek’te de, “sonucu değiştirme” çalışması yaptı.

 

Millet Partisi de Büyükşehir adayını açıkladı

Hedefini… “Siyasetin inşası” olarak belirleyen ve kasım ayındaki Bursa programında “Muhteşem Türkiye Yürüyüşü” başlattığını söyleyip yoğun ziyaretlere katılan Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, 31 Mart yerel seçimi için Bursa Büyükşehir Adayı’nı açıkladı.

O isim…

Daha önce Millet Partisi Bursa İl Başkanı olarak görev yapan, son dönem Genel Başkan Yardımcılığı üstlenen Abdurrahman Önder oldu.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Ahmet Emin Bey merhaba,
    Bursa’nın ulaşım ve nüfus yoğunluğu sorunlarının çözülmesi için, bütün ilçeleri ile “dağ ova ayrımı olmadan” hatta, komşu il ve ilçeler ile birbirine demir yolu ağı ile bağlanması gerekli. Demir yolu, gittiği yerleri de kalkındıracak ve geliştirecektir.
    Onuncu yıl marşında da söylediğimiz gibi; ” Demir ağlarla ördük Anayurdu dört baştan ”
    Saygılarımla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X