Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Hızlı treni bekleyenler için umut olabilecek 2 gelişme haberi geldi

Köşe Yazısını Dinle

Bu sütunlarda… Ağustos 2015 tarihli bilgi notu nedeniyle yaptığımız “hızlı trende 6 yılda arpa boyu yol alamadık” yorumu üzerine konuyla ilgili pek çok dosttan mesaj aldık.

Aslında…

Arpa boyu yol alamadığımızı, 2012’de temeli atılırken yüksek hızlı tren olan hattın yük taşımacılığı için YHT kategorisinden çıkarılıp yüksek standartlı demiryolu hattına dönüştürülmesinin gerileme anlamına geldiğini söylerken haksız da değiliz.

Nitekim…

9 yıldır altyapı çalışmalarında henüz tüneller bitmedi, bazı bölgelerde yoldan geçenlere görkemli görüntü veren viyadükler tamamlanamadı. İstasyon inşaatları ve ray serme işlemlerine ise hiç başlanamadı.

En kötüsü…

Gözle görülür olanlar da çalışma Balat’tan Gölbaşı’na kadar olan bölgede kaldı. Gölbaşı’ndan öteye geçilemedi, Yenişehir-Osmaneli hattında daha yeni şantiye kuruldu.

Yine de…

Hızlı tren hasretlik olsa bile Bursa kamuoyunun heyecanla beklediği bir proje.

Bu nedenle…

Ulaştırma Bakanlığı zaman zaman hızlı trende 2023 hedefi açıklıyor, planlamanın buna göre yapıldığını söylüyor. Yatırım programında böyle hedef belirlendiğini elbette biliyoruz. Fakat bugünkü çalışma hızı ve yaklaşımla hızlı tren için en iyi niyetli ihtimalle 2030 öncesinin zor göründüğü de ortada.

Biz de…

Açıklamalara karşın gözlemlerimizi paylaşınca, konuyla ilgili dostlardan bazı yeni bilgiler geldi. O bilgiler arasında, yeni umut ya da yeni gelişme olarak yorumlanabilecek iki haber var.

Birincisi…

Hattın yapımı için kredi verecek uluslararası finans kuruluşu temsilcilerinin 2 hafta önce gelip 2 gün süreyle çalışma bölgelerinde incelemeler yaptıkları ve olumlu izlenim edinerek ayrıldıkları notu ulaştı.

İkincisi…

İhaleyi kazanan müteahhit firmanın çalışma temposunu hızlandırmak için eleman alımı yapacağı, bunun için teknik çalışan CV’si toplamaya başladığı bilgisi geldi.

Hadi inşallah.

 

Yenişehir-Bilecik yolunda çalışma yeniden başladı

Gerçekten talihsiz bir yol… 14 yıl önce başlanırken Mezitler’e alternatif olması planlanan Yenişehir-Bilecik yolu bir türlü bitmiyor. Tam çalışma hızlandığında bu kez de işçilerin Covid olması nedeniyle şantiye durduruldu, biz de 1 Mayıs’ta duyurduk.

İşte…

Bu talihsiz yolda yeniden başlayan çalışmaları Bilecik Valisi Bilal Şentürk ve Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel birlikte incelediler.

 

Cavit Çağlar’ın mutluluğu: Milli maç heyecanını torunlarıyla yaşadı

1977’de çırak olarak gazeteciliğe spor muhabirliğinden adım attığımızda Bursaspor Asbaşkanı Cavit Çağlar’ı çok sık arardık. Hiç küçümsemeden, her telefona çıkar, her soruya içtenlikle cevap verir, özel açıklamalar yapardı.

Çünkü…

Futbolu konuşurken, Bursaspor’dan söz ederken heyecanını da hiç saklamazdı.

Çağlar hâlâ aynı…

Yine her telefona çıkıyor, cevap veremiyorsa geri dönüş yapıyor, futbol denince heyecanlanıyor, Bursaspor’u konuşurken sesi titriyor.

Hele…

Milli maçlarda, duygularını ortaya koyuyor. Türkiye A Milli Takımı başında İngiltere’de Wembley’e çıktığı günün heyecanını taşıyor.

Nitekim…

Perşembe akşamı Türkiye-Moldova maçı için ekran başına geçerken ay yıldızlı forma ve eşofmanını giydi. Torunları Alihan Hattat, Yaman Kaya, Mert Çağlar ve Yiğit Çağlar da Milli Takım formalarını giyip yanına oturdular.

Çağlar ve torunları…

Futbolcularla birlikte Milli Marşımızı söylediler, maç boyu heyecanlandılar, Milli Takımımızın 2-0 kazandığı maçın sonunda da büyük mutluluk yaşadılar.

 

Simit vekilden, çay esnaftan

Bir ayağı Ankara’da… Kadın Kolları Teşkilat Başkanı olarak AK Parti Genel Merkezi’nde yoğun şekilde çalışıyor, teşkilatları ziyaret ediyor.

Her fırsatta da Bursa’da hemşerileriyle buluşuyor.

AK Parti Bursa Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Emine Yavuz Gözgeç dün “simit bizden, çay sizden” deyip Cumhuriyet Caddesi esnafını ve taksi durağını ziyaret etti.

 

Atatürk’ün hemşerileri hakaret eden müftü için suç duyurusu yaptılar

Bursa’nın demografisinde… 30 Ocak 1923 Lozan Anlaşması ile Selanik’ten gelen 35 bin mübadilin özel bir yeri var. O rakam günümüzde çok büyüdü.

Bursa Lozan Mübadilleri Derneği de 2010’dan bugüne kültürlerini yaşatmaya yönelik etkinlikler yaptı. Lozan yıldönümü kutlandı, hıdrellez şenlikleri düzenlendi, paneller yapıldı, göç yolunda denizde ölenleri anmak için mevlit okutup Mudanya’da denize karanfil bırakıldı.

Kendilerini “Atatürk’ün hemşerileri” gören Bursa Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Ali Korkut ile yönetim kurulu üyeleri Aylin Yılmaz, Ali Kızılkaya, Hüseyin Alp ve dernek avukatı Ersin Aktaş ziyarete geldiklerinde üzüntülerini de ortaya koydular:

“Atatürk’ü hedef alan müftü ve hocaların sözleri bizi çok üzdü.”

Şu bilgiyi verdiler:

“Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu için suç duyurusunda bulunduk. Ayasofya’da Atatürk’e lanet okuyan Mustafa Demirkan’ı da kınıyoruz.”

 

Mübadele Müzesi’ne davet ediyorlar

Bursa Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Ali Korkut ve yönetiminden Aylin Yılmaz, Ali Kızılkaya, Hüseyin Alp şunun altını özellikle çizdiler:

“Devletine milletine saygılı insanlarız. Balkanlar’dan vatan haini çıkmaz.”

Bir de davet yaptılar:

“Nilüfer Belediyesi’nin restore ettiği ve derneğimizin işlettiği Görükle’deki Mübadele Müzesi kültürümüzü yaşatıyor. Müzemize herkesi bekliyoruz.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X