Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Hızlı trenle 40 dakikada Bandırma, kamulaştırmaları yıl sonu başlıyor!

Köşe Yazısını Dinle

İhalesi… Geçen yıl 20 Ağustos’ta yapıldı. Projeye göre, toplam 201 kilometre uzunlukta olan Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’nın 56 kilometrelik bölümü Bursa-Yenişehir arasında, 50 kilometrelik bölümü Yenişehir-Osmaneli arasında yapılacak.

Hattın…

95 kilometrelik bölümü ise Bursa-Bandırma arasında inşa edilecek.

Gerçi…

Yenişehir-Osmaneli bölümü projesinde zemin ve heyelanlar nedeniyle güzergah değişikliği boyutunda ripaj çalışmaları sürüyor ve müteahhidin bulduğu krediyi Hazine onaylamadığı için yeni kredi arayışları devam ediyor.

O nedenle de…

Yük taşıma ağırlıklı projede trenin Bursa’ya ne zaman gelebileceği henüz belli değil, ama Bursa-Karacabey-Bandırma hattında gelişmeler var.

Nitekim…

Yüklenici firma olan Kalyon İnşaat hem Karacabey’de, hem Bandırma’da iki ayrı çevresel etki bilgilendirme toplantısı yaptı.

Projenin…

Bursa-Karacabey-Bandırma hattında ÇED raporuna gerek görülmediği için, Kalyon İnşaat Proje Müdürü Dağhan Kılıç yalnızca bilgilendirme yaptı. Karacabey’de Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve Bandırma’da AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı toplantılara katıldılar.

Güzergahta…

Karacabey için TEKNOSAB ve Taşlık Mahallesi’ne iki istasyon yapılacağını geçen hafta Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan açıklamıştı. Bandırma İstasyonu’nun ise Bandırma 17 Eylül Stadyumu arkasındaki Korozman mevkiine yapılacağı Bandırma toplantısında açıklandı.

İki toplantıdaki açıklamalarda ilgimizi çeken nokta şu oldu:

40 dakika sürecek 95 kilometrelik Bursa-Karacabey-Bandırma hattı için kesinleştiği açıklanan projeye göre güzergahta 35 metrelik genişliğinde kamulaştırma yapılacak.

Kamulaştırmalar ise yıl sonuna doğru başlayacak.

Öyle olunca…

Müteahhit firmanın “3 yılda bitirmeyi hedefliyoruz” dediği projeyi daha uzun sürte konuşacağımız anlamı çıkıyor.


Günlük vakalar 500’lerde, aşı tedariki kesildi

Uzun tatil sonrası… Vaka sayılarının hızla yükseldiği, Bursa’daki günlük vakaların 500 seviyesine yükseldiği bir süreçte tüm umutlar aşılamadaydı.

Bu nedenle aşıya teşvik çabaları arttı.

Ne var ki…

Böylesine kritik süreçte önce günlük aşı dağıtımı kaynaklı olarak Aile Sağlığı Merkezleri’nde sıkıntı yaşandı, şimdi de Ankara’dan aşı akışı kesildi. Çarşamba gününe kadar da yeni aşı gelmeyeceği söyleniyor.


MHP sahada… Milletvekillerinin katılımıyla Yıldırım’da üye kabulü

Yeni dönemde… MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı sahada daha etkili olmak için, daha önce Osmangazi İlçe Başkanı olarak uyguladığı ilçelerde mahalle bölgeleri yöntemini bu kez İl genelinde uygulamak üzere planlama yaptı.

İlk adımı da…

Geçen hafta Nilüfer’de Akçalar Temsilciliği açarak attı. O açılışta MHP’ye üye katılımları vardı ve yeni üyelerin rozetlerini MHP Bursa Milletvekili ve Genel Sekreter İsmet Büyükataman taktı.

Ardından…

Çözüm odaklı siyaset planlamasının ikinci adımı cumartesi günü Yıldırım’da atıldı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu’nun katıldıkları törenle MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı’nda üye kabul ve kayıt töreni gerçekleşti.

Böylece…

MHP milletvekilleri ve teşkilatlarıyla sahaya çıkarken, Yıldırım teşkilatının canlılığıyla dikkat çekti.


Cemil Aydın’dan öneri: İtfaiyeye helikopter

Önerisini… 17 Ocak 2016 günü paylaşmıştık. Geçen dönem Osmangazi Belediye Meclisi Grup Sözcüsü olan Cemil Aydın, önerisini 5 yıl sonra tekrarladı.

Dedi ki:

“Ormanlarımızla birlikte ciğerimiz de yandı. Bu yangınlara karadan bir yere kadar müdahale edilebiliyor. Yüksek binalar ve sanayi bölgelerimiz çoğaldı. Uludağ başlı başına önemli. Bursa’nın felaket yaşamaması için yangın söndürme helikopteri kaçınılmaz oldu.”


Meteor yağmuru izlemek ister misiniz?.. Öyleyse, haydi Karacabey’e

Onu… Özellikle leylek ve kuş fotoğraflarıyla Türkiye tanıdı, fotoğraflarıyla Karacabey Longozu’nu herkese tanıttı.

Karacabey’in yetiştirdiği ünlü Kuş ve Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş’in geçen yıl ilkini düzenlediği meteor yağmuru izleme etkinliği de büyük ilgi gördü. Bursa dışından gelenlerle Karacabey Yeniköy sahilleri bambaşka bir gece yaşadı ve çok özel bir doğa olayına yüzlerce kişi tanıklık etti.

Alper Tüydeş…

Bu yıl da meteor yağmuru izleme etkinliğinin ikincisi için 14 Ağustos Cumartesi akşamına çağrı yaptı.

Kayıt ya da rezervasyon yaptırmaksızın meteor yağmuru izlemeye gelecekler o akşam Karacabey Longozu girişinde Alper Tüydeş ve arkadaşları tarafından karşılanacaklar.

Sonra da konvoy halinde Yeniköy sahiline hareket edip gözlem alanında muhteşem gök olayını izleme şansı bulacaklar.


Ormanlık alanlarda yasak denetimi

Akdeniz ve Ege sahilleri başta olmak üzere ormanlar cayır cayır yanıyor, sürekli yeni yangın başlangıcı haberleri geliyor.

Böyle bir ortamda…

Bursa Valiliği’nin aldığı ormanlara giriş yasağı nedeniyle kontroller arttırıldı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri hafta sonu denetimlerde piknikçilerle orman köylülerine şu uyarıları yaptılar:

Ateş yakmayın, anız yakmayın, izmarit atmayın, yangını önleyin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X