Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Hulusi Akar’dan dış güvenlik mesajı: Söz dinleyen değil, sözü dinlenen ülke

Köşe Yazısını Dinle

Konferansı… Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi düzenledi. Konu da; çevremizde savaşların sürdüğü, bölgemizde kargaşanın yaşandığı süreçte Türkiye’nin Güvenliği; Risk, Tehdit ve Tehlikeler olarak belirlendi.

Konuşmacı da…

Genelkurmay eski Başkanı, Milli Savunma eski Bakanı ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Emekli Orgeneral Hulusi Akar’dı.

En güncel ve en kritik konuda yılların asker deneyimiyle tespitler yaptı, siyasetçi kimliğiyle de uyarılarda bulundu.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da bulundukları konferans için salonun tam dolması da Hulusi Paşa’nın söyleyeceklerine verilen önemi gösterdi.

O da…

1 saati aşan yüksek tempolu konuşmasında Türkiye’nin iç güvenliğini ilgilendiren terör mücadelesinden dış güvenlikteki risklere kadar çok önemli değerlendirmeler yaptı.

Örneğin…

“Her an her şey olabilir” uyarısına, “Tek kişi yetmez, herkesin yardımcı olması, çalışması lazım. Herkes müteyakkız olmalı” çağrısı ekledi.

Şu tespiti dikkat çekiciydi:

“Sanayi devrimi geçti, dijital devrime geldik. Yapay zeka ve her dile çeviri yapan robotlarla yabancı tabancı dil devri de bitti. Ayak uydurmalıyız.”

Üzerinde durduğu şuydu:

“Savunma sanayi hepimiz için görev. Parasını verseniz bile alamıyorsunuz.  Barış zamanı herkes dost. Kriz zamanı yanınızdakiler azalır. Savaş zamanı tek başınıza kalıyorsunuz. Onun için savunma sanayi çok önemli.”

Ardından…

“Türkiye söz dinleyen değil, sözü dinlenen ülke haline geldi” dediğinde alkışlar yükseldi.

PKK ve YPG arasında fark olmadığını söyledi. DAEŞ’e karşı sınırlarda verilen mücadeleyi anlatırken “Kimse Mehmetçiğe haksızlık etmesin, sınır namustur” dedi, Afganistan’daki görüntülerin Türkiye sınırı gibi gösterildiğini söyledi.

“Suriye’de ne işimiz var?” diyenlere, “Adam 10 bin kilometreden geliyor, ona sorsana” tepkisi gösterdi.

Hulusi Paşa’yı dinlerken 1 saatin nasıl geçtiğini anlayamadık.

 

Gazze’ye bakış: Yanlış hesap Ankara’dan döner

Konferansta… TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar güvenlik uyarıları yanında Gazze’ye dikkat çekti.

“Hiç kimse susmasın” çağrısı yaparken, “Bu bir savaş değil, katliam ve soykırım” deyip ekledi:

“Vicdansızlar, ahlaksızlar bir gün gelecek her şeylerini kaybedecekler.”

Ardından…

“Siyonazileri durdurmamız lazım” dedi ve şu mesajı verdi:

“Yanlış hesap Ankara’dan döner. İbn-i Haldun’un dediği gibi, coğrafya kader, ama bu coğrafyanın kaderi de Türkiye.”

 

Taban istedi, Erdal Aktuğ ‘kendiyle ve kentiyle barışık’ olarak yola çıktı

Bursa’da… CHP’nin 3 belediyesi var. Nilüfer 20 yıldır, Mudanya 10 yıldır, Gemlik 5 yıldır CHP’li belediye başkanlarınca yönetiliyor. 31 Mart için de Nilüfer ve Mudanya aday adaylığı başvurularında adeta rekor için yarışıyorlar.

Geçmişte…

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı olarak Bursa’nın tanıdığı, son dönem Mudanya ve Büyükşehir meclisleri üyesi Erdal Aktuğ da Mudanya adayları arasına katıldı.

Yola çıkışını da şöyle açıkladı:

“Mudanya’nın sivil toplum örgütleri, esnafı, muhtarları ve yerel halktan, meclis ve parti üyelerimizden talepler geldi. Görüşmeler sonucu Mudanya Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum.”

Hedefi şu:

“Geneldeki değişimin yerelde de olacağını düşünüyorum. Çok sevdiğim Mudanya’da değişimi, gelişimi ilke edinen, kendiyle ve kentiyle barışık aday adayı olarak yola çıkıyorum.”

 

Büyükataman’ın Demirtaş’ta ‘çadır’ çıkarması

İsmet Büyükataman… Milletvekili olduğu Bursa’daki belirleyiciliği yanında, MHP Genel Sekreteri olarak da çok önemli pozisyonda.

Ankara’nın…

Yoğunluğuna karşın, her fırsatta Bursa’ya gelip taban siyaseti yapıyor. Cumartesi de farklı ilçelerde programlara katıldı.

Bunlardan…

Osmangazi İlçe’nin Demirtaş’taki çadır ziyaretinden renkli görüntüler çıktı. Üye olan gençlere rozet taktı, esnaf ziyaretinde büyük ilgi gördü.

 

Alper Tüydeş’in fotoğrafladığı kuşların metal parçalarla heykellerini yaptı

Hafta sonu… Dubai’de çok farklı bir sergi açıldı. Üstelik, bu sergiyi bizler için daha da özel hale getiren ve ilgimizi çeken çok özel eserler var.

Öncelikle…

Karacabey’i dünyaya tanıtan dostumuz Kuş ve Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından fotoğraflanan 4 kuş türünün otomobil parçalarından metal heykellerini Mustafa Tuğrul yaptı.

İşte…

Bu metalden yapılmış kuş heykelleri, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı – COP 28 tarafından Dubai’deki sergide büyük ilgi gördü.

Teması nedeniyle dünyanın ilgi gösterdiği sergi açılışı için Dubai’ye giden Alper Tüydeş, kendi çektiği fotoğraflardan yapılan metal kuş heykellerini Doğaya Kanat Açtık adıyla tanıttı.

Bu metal kuşlar hikayeleriyle insanların dikkatini hem sanatla hem de geri dönüşümle çekiyor. Bu ilgi Dubai’deki sergide daha da arttı.

 

Adem Amca ve Yaren leylek çocuk kitabı oldu

Yaren Leylek’in… Karacabey’in Uluabat Gölü kenarındaki Eskikaraağaç Köyü’nde yaşayan Balıkçı Adem Amca ile dostluğunu, Alper Tüydeş’in fotoğrafları sayesinde öğrendik.

Bu dostluk…

Alper Tüydeş sayesinde her yıl göç mevsimi merakla beklenen kavuşmayla dünyanın da ilgisini çekti.

Önce…

Belgeseli yapılan Adem Amca ile Yaren dostluğu şimdi Ahmet Uzun’un çizgileriyle çocuk kitabı oldu ve kitapçı raflarına çıktı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X