Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İftar vakti şerit daraltıyor, herkes de seyrediyor: Eziyet etmeye doyamadı

Köşe Yazısını Dinle

İnsanın aklı almıyor… Bir ulaşım projesi, bir kentin ulaşımını bu kadar bozup insanların yollarda kalmalarına yol açabilir mi?

Doğal olarak “Olur mu öyle, ulaşım projesi ulaştırmak için yapılır” denecek.

Gelin görün ki…

Bursaray’ı son durağı Emek’ten Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak metro projesi başından beri Bursa’ya Mudanya Yolu’nda bile bile eziyet çektiriyor.

Düşünün…

Emek’ten Geçit İstasyonu 900 metre. Oradan Balat girişi 1 kilometre. Toplamda 2 kilometre mesafe. Kazma-kürekle 6 ayda bitecek iş 3 yıldır bitmedi.

Mudanya Yolu’nu kullananlar 3 yıl her iki yönde ulaşabilmek için çile çekti.

O süreçte…

Siyasetçi “Bu iş uzadıkça hesabı bizden soruluyor, tepki bize geliyor” dedi, müteahhidin bir kulağından girip diğerinden çıktı. Genel Müdür neredeyse 2 ayda bir gelip “Hadi bitirin” dedi, dinlemedi. Bakan sık sık “Bitsin artık” uyarısı yaptı, bitirmedi.

Arkasında nasıl bir güç varsa, kimseyi dinlemiyor.

Okullar açılırken…

Vali Mahmut Demirtaş bir pazar günü Geçit’te sandalyeyi çekip oturmasa o yol da açılmazdı.

Şimdilerde…

Hattın Emek-Geçit arasına açmak için yoğun bir çalışma var. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacağı için müteahhit bu defa işi sıkı tutuyor, izleyenlerin gözlerini yaşartacak kadar hızlı çalışıyor.

Ancak…

Geçit İstasyonu’nu bitirebilmek için Bursa’ya eziyete devam ediyor. Bunu da, içeride rahat çalışabilsin diye Geçit İstasyonu önünde şerit daraltarak yapıyor.

Elbette…

Çalışanın iş güvenliği her şeyden önce gelir, ama iftar saatinde, üstelik çalışanlar çalışmazken yolu daraltmanın mantığı var mı acaba? Kapatılan şeritte vinçler duruyor, ortada kimse yok.

Geçit’te iftar saati sıkışan trafik Akpınar’a kadar şişiyor.

Biri de çıkıp, “Kapattığın şeridi hiç olmazsa iftar saati aç da millet yoluna gitsin” demiyor.

İlle Vali Bey’in sandalyeyi çekip başında oturması mı gerekiyor?

 

Uludağ’da nefes kesen kış tatbikatı

Kuşkusuz… Afet ya da büyük bir kazanın nerede olacağı belli değil. Arama, kurtarma ve ilk yardım ekipleri de her türlü iklim koşuluna ve her ortama hazır olmak zorunda.

Bu amaçla…

Bursa’daki arama-kurtarma ve müdahale ekipleri Uludağ’da kış tatbikatı yaptı. AFAD, kısa adıyla JAK olarak bilinen Jandarma Arama Kurtarmak ve Bursa Büyükşehir İtfaiyesi ekiplerinin Oteller Bölgesi’ndeki tatbikatı nefes kesti.

 

En genç aday: Büyükşehir binasını üniversite ya da hastane yapacak!

Seçim süreci başlarken… Tüm partiler arasında Büyükşehir için ilk aday adaylığı başvurusunu Saadet Partisi’ne İkram Akkaya yaptı. Açıklanan son Büyükşehir Adayı da Akkaya oldu.

Bir özelliği de şu…

İkram Akkaya 2009’da AK Parti Erzincan İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı, 2015’te Saadet Partisi’ne katıldı. Son olarak İl Başkan Yardımcısı’ydı.

Ziyarete geldiğinde…

“Yeni bir yol açmak için heyecanlıyım” dedi. İlk adımı “adil bir yönetim” için atacağını söyledi.

“Ezberleri bozmak” için yapacaklarını açıkladı:

“Çocuklar aç yatarken lüks makam araçlarını binmek utanç olur. Bu utanca son vereceğim. Belediye Sarayı’ndan değil, halkın içinden ve halkla beraber yöneteceğim. Makam araçlarını, makam odasındaki mobilya ve dekorasyonu satacağım.”

Şunu da ekledi:

“Belediye Sarayı’nı üniversite ya da hastaneye 49 yıllığına kiralayacağım.”

 

Akkaya, itibardan tasarruf edecek!

Sahada… Vatandaşı “seçime ilgisiz, siyasetçiye güvensiz ve kırgın” gördüğünü vurgulayan SP Büyükşehir Adayı İkram Akkaya, yapacaklarını açıkladı:

“Milletin olanı millete vermeye geliyoruz. İtibardan tasarruf olacağını göstereceğiz. Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.”

Şu sözü de verdi:

“Benimle kan bağı olan ve aynı soyadını taşıyan hiç kimse istihdam edilmeyecek, ihale alamayacak. Kimse kendini öteki hissetmeyecek.”

 

AK Parti İl Başkanı Gürkan duyurdu: Kırmızı ette Bursa’ya özel indirim

Seçime 13 gün kaldı… Ancak eski seçim havası yok. Aklı, cüzdanındaki yangında olan vatandaşın ilgisizliği dikkat çekici.

Gerçi…

Tüm etiketler sürekli yükseliyor, ama kırmızı et yakıyor.

Bununla ilgili…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan cuma gecesi saat 01.59’da yaptığı sosyal medya paylaşımında Bursa’ya moral verdi.

Duyurduğu şu:

“Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın, PERDER olarak bilinen Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği’yle Bursa özelinde yaptığı mutabakat sonucunda, kırmızı et ürünlerinde indirime gidilmesi için protokol sağlandı.”

Söylediği şu:

“Ucuz ve güvenilir et ürünlerine kolay ulaşılması ve hemşerilerimizin refahını artıracak her adımın atılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Mesajı da şu:

“Hemşerilerimizi, vatandaşlarımızı enflasyona yenik düşürmeyeceğiz.”

 

Mudanya’dan Brooks Kuyrukluyıldızı geçti

Fotoğrafı… Mudanya yamaçlarındaki evini teleskop ve optik cihazlarla gökyüzü gözlemevine çevirten Uğur İkizler çekti.

Üstelik…

Bursalı gökyüzü fotoğrafçısı İkizler, 15 Mart Cuma gecesi saat 21.09’da çektiği  bu fotoğrafla, dünyaya 244.8 milyon kilometre uzaktan geçen Brooks Kuyrukluyıldızı’Mudanya üzerindeyken görüntüledi.

Brooks, 1 Haziran’da 231.2 milyon kilometreyle dünyaya en yakın konuma gelecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X