Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İhale tamam: Yeni ‘termal cazibe’ olan Tümbüldek’e ‘betonsuz ve yatay’ köy!

Köşe Yazısını Dinle

İhaleyi… 28 Ağustos günü duyururken, dünya ve Avrupa’da yükselen değer sağlık turizmi alanında Bursa’nın Afyon ve Kütahya’ya kaptırdığı kaplıca kenti özelliğini geri alabileceği bir yatırımdan söz ettik.

O yatırım için…

Kültür ve Turizm Bakanlığı ihale duyurusunu Resmi Gazete’de yayınlarken, proje için yıllardır çaba harcayan AK Parti Bursa Milletvekili Dar. Mustafa Esgin de yatırımcılara şu çağrıyı yaptı:

“Gelin, elinizi taşın altına koyun, bir başarı hikayesini birlikte yazalım.”

İşte…

O çağrıyla Bursa’nın Sanayicisi Muhammed Etkeser ihaleye girip kazandı.

Bursa OSB’deki tekstil ve Mustafakemalpaşa OSB’de sentetik iplik üretimi yapan Etkeser’i arayıp “Hayırlı olsun” dediğimizde şunu söyledi:

“Gittim, gezdim gördüm. Muhteşem bir doğa, harika bir orman, müthiş bir Suuçtu ve kaplıca var. Fakat bugüne kadar bir şey yapılmamış.”

Projeye bakışı şu::

“Kültür ve Turizm Bakanlığı bize 5 kat ve 300 yataklı tesis izni veriyor. Fakat yeri görünce ormana beton dökmenin cinayet olacağını düşündüm. Tek ve en fazla 1.5 katlı taş-ahşap evlerle ‘yatay termal köy’ kararı verdim.”

Buna göre…

Otoyola Karacabey Kavşağı’ndan 27, Susurluk Kavşağı’ndan 21 kilometre uzaklıkta olan Tümbüldek’te 100 civarı ev planlayan Etkeser’e projeye ne zaman başlayacağını sorduğumuzda şunu söyledi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sözleşmeyi imzaladık. Şimdi 1/5000 ve 1/1000’lik imar planları hazırlanacak. O süreç işliyor.”

Heyecanını şöyle dile getirdi:

“Tümbüldek’te çevresiyle, toplumuyla herkesi memnun eden doğaya uygun proje için yola çıktık. Eğer ufuk açabilirsek, belki 5-10 kişi daha gelip yatırım yapar. Heyecanımız bunun için.”

Anladığımız şu:

28 Ağustos’taki yazımızın başlığında olduğu gibi, Bursa’nın yeni termal cazibe bölgesi haline gelen Tümbüldek’te iç ve dış turizm hayalinin gerçekleşmesi için ilk adım atıldı.

Gerisi de gelir.


Vergi binası güçlendirmesini Bakan’la görüştü

Bursa’ya… Ahmet Kurtcebe Alptemoçin tarafından Maliye ve Gümrük Bakanı olduğu dönemde, 1987 yılında kazandırıldı.

Ne var ki…

Açıldığında büyük bir ihtiyacı karşılayan Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Vergi Daireleri binası son birkaç yıldır depremsellik nedeniyle boş.

İşte…

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç bu binanın kente yeniden kazandırılması için Maliye Bakanı Lütfi Elvan’la görüştü.


Büyükşehir’e jest: AK Parti festivalinde alana gireni Bursa karşılayacak

Organizasyonu… AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı yaptı.

Aslında…

Tam Bana Göre Festivali adıyla 8-11 Kasım tarihleri arası Ankara Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek organizasyon, AK Parti’li belediyeler fuarı olacak.

Festivale…

Bursa’dan Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Osmangazi, Yıldırım, İnegöl, Mustafakemalpaşa belediyeleri katılacak.

Etkinlik alanında, belediyeler kendileri için ayrılan stantlarda kentlerinde yaptıklarını anlatırken, özel projeler için koordinasyon da sağlayacaklar.

Fuar alanı yerleşiminde şu dikkatimizi çekti:

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı, girişteki büyük standı, AK Parti’nin sahip olduğu en büyük Büyükşehir olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etmiş.

Dahası…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan girer girmez göreceği için, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a Genel Merkez jesti algıladık.


Muharrem İnce’nin 15 saatlik Bursa programı

Pazartesi günü… Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 15 saatlik, ama yoğun programla Bursa’ya geliyor.

Program…

Sabah 08.30’da Hikmet Şahin Hali ile başlayacak. Beşevler Küçük Sanayi’deki BESOB Eğitim Merkezi’nde basınla buluşup Bursaspor’u ziyaret edecek olan İnce, sonra partisinin Yıldırım, Gürsu, İnegöl, Yenişehir ilçelerini açacak.

Akşam da Görükle’de üniversite öğrencileriyle buluşacak.


22 yıldır yaz-kış demeden beslediği sokak hayvanlarına zorunlu veda etti

Gerçek bir beyefendi olan Şahin Gençal’ın siyasi tarzı bilinir, ama çok az kişinin bildiği bir özelliği daha var.

22 yıldır, yaz-kış demeden sabah erken saatte evinden çıkar Uludağ Yolu’ndan Misi’ye kadar yüzlerce, belki binlerce sokak hayvanına mama götürür.

Kışları -20 derecede bile “aç kalmasınlar” diye yollara düştüğü hayvanların da Şahin Gençal’ın yolunu gözlediklerini ve onu görünce sevinçlerini belli ettiklerini biliyoruz.

Ne var ki…

20 yıl önce, CHP İl Başkan Adayı olduğunda Olay Televizyonu’ndaki programımızda canlı yayında kalp spazmı geçiren Gençal bu kez yapılan anjiosunda damarının daraldığını öğrendi.

5 stent takılan Gençal’a doktorları sabahları evden çıkıp sokak hayvanlarına mama götürmesini yasakladılar.

O da sosyal medya hesabından duygulu bir veda paylaşımı yaptı.


İnci Söğütlü üçüncü bebeğini kucağına aldı

Geçen yıla ikiz bebekleri Ayşe Nil ve Zeynep Naz’ı dünyaya getirerek giren AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü Salı günü de üçüncü bebeği Muhammed Zahid’i kucağına aldı.

İkiz kız evlatlarının ardından bir de erkek çocuk sahibi olan Söğütlü bir süre siyasi faaliyetlerden uzak kalacak.

İnci Söğütlü ve eşi Esat Söğütlü’yü kutluyor, minik yavruya sağlık yaşam diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X