Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İl Başkanı Dr. Hasanoğlu açıkladı:  İYİ Parti’nin Büyükşehir adayı Türkoğlu!

Köşe Yazısını Dinle

Bir yandan… Mesleği gereği, doktor olarak hastalarına şifa dağıtıyor. Bir yandan da İYİ Parti İl Başkanı olarak siyasete teşhis koyup çözüm için formüller geliştiriyor.

Haftaya başlarken…

İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu’nu arayıp, İYİ Parti’nin seçim hazırlıklarını sorduk.

Önce iddiasını ortaya koydu:

“İYİ Parti olarak Bursa’da 4-5 ilçede ciddi şekilde iddialıyız.”

Ardından…

Net bir çalışma süreci yürüttüklerini ifade edip şu bilgiyi aktardı:

“Bursa’da 5 ilçemizde belediyle başkan adaylarımızı açıkladık. Kalan 12 ilçemizde aday belirleme aşaması tamamlanmak üzere.”

Bu noktada…

Büyükşehir Adayı’nı sorunca, önce “Süreci Sayın Genel Başkanımızın tasarrufu doğrultusunda yürüteceğiz” dedi, sonra da bu ifadesine açıklık getirip adayı açıkladı:

“İYİ Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Selçuk Türkoğlu olacak.”

Böylece…

Bir süredir Büyükşehir Adaylığı konuşulan, hatta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Hayırlı olsun” dediği kulağımıza gelen İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun 31 Mart yerel seçiminde İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı ilk kez açıklanmış oldu.

Dr. Hasanoğlu…

Açıklamanın, TBMM’de dün başlayan bütçe görüşmeleri sonrası tüm ilçelerle birlikte yapılmasının planlandığını da söyledi.

Siyasi ortamla ilgili İYİ Parti yaklaşımını da şöyle ortaya koydu:

“Hür ve müstakil olarak Türkiye’nin; önceleri iktidar ve ana muhalefet partileri arasında, sonraları ittifaklar arasında sıkışan siyasetinin önünü açmak ve vatandaşın istediği üçüncü yolu ortaya koymak istiyoruz.”

Şunun altını çizdi:

“Kuruluş ayarlarımızla süreci yürütüp başarılı olmak istiyoruz.”

Şunu da ekledi:

“14 Mayıs’ta herkes farklı bir sonuç beklerken. o sıkışmışlığın arasında sandıktan çıkan sonuçlar da Türkiye’nin bu yöndeki beklentisinin en somut göstergesi oldu.”

Gürsu’nun meydanına Millet Bahçesi’yle renk geldi

40 yıl önce… Gürsu denince akla tarım ve yemyeşil topraklar gelirdi. Günümüzde sanayi tarımın önüne geçti. İstihdam kaynaklı yerleşimle de demografisi genişleyen Gürsu’nun tam ortasında artık yepyeni bir park var.

Celalbey Millet Bahçesi’ni tanıtan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, projesinden çok yapılış süreciyle hafızalarda yer aldığını vurguladığı park için, “Hizmetin bereketi Gürsu’da yaşanır” dedi.

Kendi, işi, aşı, eşi Mudanyalı: İstek üzerine, vizyoner projelerle aday

CHP’de… önce Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, ardından il Sekreteri olarak siyaset yaptı. CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı’na aday olduğunda, Baran Güneş ziyarete eşi Avukat İlay Güneş’le el ele gelmiş ve Bursa siyasetine model olmuştu.

Yine öyle yaptı…

CHP Mudanya Aday Adayı olarak eşi İlay Güneş’le geldi. Mudanya’da doğduğunu, babasının göbek bağını Mudanya Lisesi bahçesine gömdüğünü anlatırken “Kendim, işim, aşım, eşim Mudanyalıyız” dedi, “İstek üzerine aday olduğunu” söyledi.

Siyasi nezaketiyle, “CHP’li bir belediyle başkanına karşı kampanya yürütmeyeceğini” söyleyip kendi projelerini anlattı.

Önceliği de…

Mudanya Belediyesi’ni yerinde Mudanya mimarisiyle yeniden sembol bina olarak yapacağını söyledi. Mudanya girişine ve çıkışına otopark yapacak.

Altıntaş-Güzelyalı-Arnavutköy-Kumyaka-Tirilye-Eşkel-Esence-Ayazma hattında denizden ulaşım hattıyla turizme de katkı sağlayacak.

Bütün bunları…

“Mudanyalılarla birlikte karar vererek” yapacağını söyledi.

Mudanya’yı ‘akıllı kent’ haline getirecek

CHP’den… Mudanya Aday adayı olan Baran Güneş’in gündemindeki projeler arasında “akıllı kent” de var.

Proje…

Mudanyalıların cep telefonlarına indirecekleri uygulamayla, önemli projeler yapılırken görüş ve öneri bildirmelerini sağlayacak. Mudanya’nın farklı noktalarına kurulacak akıllı ekranlarda da belediye faaliyetleri için oy kullanılabilecek.

Güneş çocuklar için de özel projeler hazırladığını söyledi.

Milletvekilleri çıkarmasıyla MHP Yıldırım’da ‘muhtar açılımı’ yaptı

Son dönemde… MHP Yıldırım İlçe Başkanı Kadir Taşçı alışılmışın dışında programlarıyla farklı bir MHP siyaseti izliyor.

Nitekim…

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ile

MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu ve MHP İl Başkanı Muhammet Tekin’in adeta Yıldırım çıkarması yaptıkları muhtarlar buluşması organize etti.

Buluşmada…

“Muhtarlarımız yoldaştır, gönüldaştır” diyen Taşçı, muhtarları ayrıca muhtarları kutup yıldızına benzetti.

İlginin yüksek olduğu toplantıda konuşan Büyükataman da, muhtarlara büyük görev düştüğünü belirtirken, “Önce milletim” diyerek çıktıkları yolda desteklediklerini söyledi.

Toplantıda…

Salonda hazır bulunan muhtarlar da tek tek söz alarak mahallelerde karşılaştıkları sorunları aktardılar, gördükleri ilgi nedeniyle de MHP Yıldırım’a teşekkür ettiler.

Meksika’dan Kazakistan’a Türk imzası

Bursalı bürokrat… TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz’ı izlerken başımız dönüyor.

Bangladeş’te, Mozambik’te, Kamboçya’da, Gürcistan’da, Afrika çöllerinde mekik dokuyor. Geçen hafta Meksika’da yapılan müzenin Türkiye Salonu’nu açtı.

Şimdi de…

Kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın Kazakistan’daki Karaganda-Buketov Devlet Üniversitesi’nde kurduğu Türkoloji Sınıfı’nın açılışını yaptı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X