Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İlçe düzeyinde Türkiye’de ilk oldu: Osmangazi’de 6’lı masa toplantısı

Köşe Yazısını Dinle

Ankara’da… CHP, İYİ Parti, SP, DP, Deva ve Gelecek partilerinin liderleri zaman zaman 6’lı masa toplantıları yapıyorlar.

Gerçi…

Kamuoyuna yansıyan haberlerde daha çok Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi beklentisi öne çıkıyor, ama siyasi diyalog çok önemli.

Hele…

İttifak kararı alan partilerin liderlerinin bir araya gelip değerlendirme yapmaları siyaset için çok da yararlı.

Benzer buluşma…

Aynı partilerin Bursa il başkanları arasında da belli periyotlarla sürdürülüyor.

Fakat…

Türkiye’de ilçeler düzeyinde ilk 6’lı masa toplantısı Osmangazi’de gerçekleşti.

Daveti…

DP Osmangazi İlçe Başkanı Ersin Aktaş yaptı. CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz, İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, SP Osmangazi İlçe Başkanı Kerim Bulut, Gelecek Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Burhan Baburhan, DEVA Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Yasin Gök ilk kez bir araya geldiler.

Ev sahibi olan DP Osmangazi İlçe Başkanı Ersin Aktaş yemeğin başında şunu söyledi:

“Ankara’da partilerimizin liderleri her şeyi kenara bırakıp ortak hedefe yürüyorlar. Önümüzde hem Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi, hem yerel seçim var. Biz de bu çok kritik seçimlerde birlikte yürüyeceğiz.”

Sonra da…

Tophane’den Osmangazi’yi izleyen 6 partinin ilçe başkanları tek tek söz alıp, kendi siyasi çalışmaları hakkında bilgiler verdiler, değerlendirmeler yaptılar.

Gündeme de…

Genel hatlarıyla Osmangazi’nin sorunları geldi. Örneğin, kentsel sıkıntıları konuştular. En çok da Osmangazi’nin sığınmacılarla değişen demografik yapısı üzerine gözlem ve kaygılarını dile getirdiler.

Sonra da…

Türkiye’deki ilk ilçe başkanları 6’lı masası buluşmasının devamı için karar aldılar, Hatta, ikinci toplantının ev sahipliğini Gelecek Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Burhan Baburhan üstlendi.

Kararlar arasında…

6 ilçe başkanının sık sık birbirlerini ziyaret etmeleri de var.

 

AK Parti ‘tam kadro, tam saha’ çalışacak

Sürpriz yaşanmazsa… Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimine 1 yıl, belediye seçimine de 20 ay kaldı.

Ankara’da gerginliğin arttığı süreçte, saha çalışmasına önem veren AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da ilçe başkanları, belediye başkanları ve meclis üyeleriyle önemli bir toplantı yaptı.

Toplantıda…

Belediyelerin programlarının görüşülmesi yanında tam kadroyla tam sahada çalışma vurgusu öne çıktı.

 

Erdoğan’dan en özel jest: Düğünden önce aileleri Beştepe’de ağırladı

Kaderi… Kasım 2013’te yağmurlu havada İHA Muhabiri Zafer Peker’in çektiği fotoğrafla değişti.

Kent Meydanı önünde engelli bir genç kıza şemsiyesini tutan gencin insani fotoğrafı gazetelerde yayınlanınca dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan genç kızı aradı, malzemeler gönderdi. Bu da siyasetin yolunu açtı.

Ardından…

Bennur Karaburun 17 Kasım 2015’te AK Parti Bursa Milletvekili seçildi. Fotoğrafta şemsiye tutan arkadaşı Samet Ateş de koruması oldu.

Bennur Karaburun, 8 Mayıs’ta, Samet Ateş’le sürpriz bir şekilde nişanlandı. Yüzükleri de Bursa’ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu taktı.

Bugün de düğünleri var.

Fakat…

Bursa’daki düğün öncesi sürpriz bir davet geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan perşembe günü gelin ve damadı aileleriyle birlikte Beştepe’ye davet edip Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı.

 

Ağrı’dan Müfit Aydın’a mutlu eden teşekkür

AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın gönül insanıdır. Doğu illeriyle de yakından ilgilenir.

Nitekim…

AK Parti Ağrı İl Başkanı Halil Özyolcu ve 4 ilçe belediye başkanıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret edip sorunlarının çözümüne aracılık edince Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan şu paylaşımı yaptı:

“Müfit Aydın candır. İçtiği Ağrı suyunu unutmamıştır. Ağrı’nın Ankara’daki kapısıdır. Her sorunumuzda yanımızda olmuştur.”

 

Dağ kasabasından siyasete: Erhan Sevimli’den Bursa siyasi tarihi gibi kitap

Erhan Sevimli’yi… 1977’de İl Genel Meclisi Üyesi olarak tanıdık. 1978 yılında CHP İl Başkanı oldu. 2011’de seçim öncesi CHP’nin çağrısı üzerine yeniden gelip İl Başkanlığı üstlendi.

Mesleği diş hekimliği olan, ama Bursa’nın siyasi kimliğiyle tanıdığı Erhan Sevimli ile aramızda gazetecilikteki çıraklık günlerimizden bu yana güzel bir diyalog var.

3 yıl önce…

Olay’ın arşivinde, günlerce süren titiz çalışmayla yazdığı ve eskilerin akıl dolu anlamında kullandığı Koca Kafa adını verdiği kitabını dün getirdi.

Küçük dağ kasabası Orhaneli’nden başlayan yaşamında DSİ işçisi olarak çalıştığı Edremit ve Ayvalık sahillerindeki günlerinin ayrı bir yeri var.

Kitapta…

O günlerin yanında, yakın dönem Bursa siyasi tarihi özelliğinde tanıklıkları var. Bursa belleği için önemli bir kitap.

 

Ahmet Hakan’ın Bursa özlemi

Bilenler vardır… Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan Coşkun’un üniversite yılları Bursa’da geçti. Üstelik,  1979-1980 yıllarında Bursa Marmara gazetesinde ilk yazıları yayınlandı.

Dün…

Bursa’da Yapılacak En Güzel 10 Şey başlığıyla yemeklerden köylere, Mahfel’den Arap Şükrü’ye, Emirhan’dan Sorgun’a kadar tanıtımlarla köşesinin tamamını Bursa’ya ayırdı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X