Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İlginç durum: Yaş grubu düşünce aşı talepleri azaldı, ama fabrikalar hızlı!

Köşe Yazısını Dinle

Önümüzde… İlginç bir tablo var . Türkiye genelinde aşılamanın çok güzel bir seviyeye ulaştığı, Bursa’da rekorların kırıldığı süreçte aşı randevuları aniden kesildi.

Hem de…

Aşılama yaşı 25’e inmişken aşı randevuları boş kaldı.

Oysa…

65 yaş üstü aşılaması başladığında, bu yaş grubunda nüfusun fazla olmadığı yorumu yapılıyordu. 40 yaş altına inildiğinde beklenen oldu, aşılama hızlandı.

Zaten…

Hem Türkiye genelinde, hem Bursa’da aşılamada her gün yeni rekor kırılan dönem bu oldu. 25 yaş grubunda ilginin sürmesi bekleniyordu ki, başvuruların azalması şaşırttı.

Buna…

“Adının Turkovac olacağı açıklanan yerli aşının duyulması yabancı aşılara ilgiyi azaltmış olabilir. Yerli aşıyı beklemek için randevu almıyor olabilirler” yorumu yapanlar var.

Dinlerken, geçenlerde bir dostumuzun “Yerli aşı burundan püskürtmeyle yapılacakmış, onu bekleyeceğim” dediğini anımsadık. Gerçekten şaşırtıcı bir durum var.

Önümüzdeki bir başka tabloda, Bursa’da aşılama oranları yer alıyor.

Buna göre…

Aşıların yüzde 42.1’i birinci basamak sağlık hizmeti kabul edilen ve eskiden Sağlık Ocağı olarak adlandırılan Aile Sağlığı Merkezleri’nde yapılıyor. Devlet Hastaneleri ve Araştırma Hastaneleri’ndeki aşılama oranı yüzde 38.

Yine…

İlçe Sağlık Müdürlükleri’nde yüzde 8, özel hastanelerde yüzde 10 aşılama var.

Aşılamada BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yüzde 1.5’lik katkısı dikkat çekiyor ki, bu da gerçekten şaşırtıcı.

Her gün yeni rekor kırılan haftanın ardından, yaş grubunun en yüksek nüfusun olduğu 25’e düşmesine karşın aşı randevularının boş kaldığı şu süreçte moral veren istatistik ise şu:

“Bursa’daki fabrikaların yüzde 80’i aşılandı.

Böylece…

Çalışanlar hastanelere gidip kuyruk olmadan, izdiham oluşturmadan, diğer hastaları etkilemeden çalıştıkları yerde aşılanmış oldular.

Bu da Bursa’nın yeni başarısı olarak kayıtlara geçti.

 

Eylül’de sıkıntı yaşamamak için aşı olun

Bu satırları yazarken… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca cuma gününden itibaren aşılama yaşının 18’e ineceğini açıkladı.

Delta varyantı adına dönüşen Hindistan varyantı virüsle dördüncü dalga tartışılırken, toplumun 18 yaş üstü tamamının aşılanması çok önemli.

Ne var ki…

Devletin attığı bu adımın karşılık bulması ve herkesin aşı olması gerekiyor. Eğer eylülde sıkıntı yaşamak istemiyorsak aşımızı olalım.

 

Seymen ve Erdoğan isyanda: Hem katı atık, hem hurda depolama alanı

Konu yeni değil, ama sorun katlandı… İlk kriz de, Kestel ilçesine bağlı Erdoğan ve Seymen köyleri arasına 2 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından Hurdacılar Sitesi yapılmak istenmesiyle ortaya çıktı.

Hatta…

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde plan değişikliği görüşülürken MHP Grup Sözcüsü Mustafa Engin Kargılı söz alıp, “tarım yapılan bölgede köylülerin bu tesisi istemediklerini” söyledi.

Ardından…

Bu yıl aynı bölgede, bir de katı atık aktarma istasyonu gündeme geldi.

İkinci şoku yaşayan Seymen Köyü Muhtarı Nazım Tütüsay, bilgilendirme toplantısına katıldıklarında düşünülen yere itiraz edip başka yer gösterdiğini fakat dikkate alınmadığını söylüyor

Bu arada…

Yemyeşil araziye Hurdacılar Sitesi ve katı atık aktarma istasyonu yapılmak istenmesine karşı köylüler cuma günü protesto yürüyüşüne hazırlanıyorlar.

 

İstanbul’a müsilaj desteğinin özel anlamı var

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin basın bülteni ilgimizi çekti.

Bültende…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın isteğiyle, İstanbul’daki müsilaj temizleme çalışmasına destek için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 3 vakumlu araç gönderdiği duyuruluyordu.

Oysa…

Daha 1 ay önce, Mudanya Belediyesi’nin isteği üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir tekne sahillerden deniz salyası/müsilaj toplamıştı.

 

İsmet Karaca İstanbul seçiminin yıldönümünde İstanbul’da sahaya çıktı

Tam 2 yıl olmuş… YSK kararıyla iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi 23 Haziran 2019’da yenilendi ve Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’taki oylarının çok daha fazlasıyla seçildi.

Ankara’dan sonra İstanbul da CHP’li belediye haline geldi.

İşte…

Siyasi anlamda mesajı olan 23 Haziran 2019 seçiminin yıldönümü için CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da dün İstanbul’a gitti.

Dahası…

Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Parti Meclisi Üyesi Hasan Efe Uyar ve CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı ile birlikte Beykoz ilçesinde saha çalışmasına katıldı.

Gerçi…

31 Mart ve 23 Haziran’daki seçim öncesi neredeyse her partiden İstanbul’a giden olmuş, hatta CHP milletvekilleri 31 Mart gecesi oyların olduğu çuvalların üzerine yatıp beklemişlerdi.

Ama…

Seçim sonrasının ilk saha çalışmasını Karaca yaptı.

 

Üye sohbetleriyle faaliyete başladı

Geçen cuma… Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce için çok farklı gün oldu.

Çünkü…

Bursa programına Ulucami’de cuma namazıyla başladı, Kapalıçarşı’da esnaf ziyareti yaptı, beklediğinden fazla ilgi gördüğü programda Memleket Partisi İl Başkanlığı’nı açtı.

Memleket Partisi İl Başkanı Güner Aklan da geçen hafta Şehreküstü Berk 2 Plaza’da açılan il başkanlığında üye sohbetleriyle faaliyete başladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X