Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İnegöl mobilyasının prestij görevi: Beştepe Külliyesi’ni donatacaklar

Çarşamba günü… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendi referandum kampanyasının en keyifli mitingini Atatürk Stadyumu Meydanı’nda yaptı.

Yanı sıra…

Stadyumdan kalan yemyeşil çimler üzerindeki miting yeni meydanda ilk olurken, Bursa’nın en kalabalık mitingleri arasında da yer aldı.

Sonrasında…

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada da keyifli görüntüler verdi.

Nitekim…

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’la görüşmesinde Teknosab için, Bursaspor Başkanı Ali Ay ile görüşmesinde de Bursaspor için önemli bulunan projelere destek verdi.

İskender Kebabı ve İnegöl Köftesi tadımlarının ardından Bursa’nın sembolleri arasında yer alan mobilya konusunu da AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin gündeme getirdi:

“İnegöl mobilyası artık Türkiye sınırlarını aştı. Dünyanın her yanına mobilya gönderiyoruz ve pazarımız hızla genişliyor.”

Ardından da…

Mobilyacıların arzusunu iletti:

“Dünyayı tefriş eden İnegöllü mobilyacılarımız Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bir bölümünü tefriş etmek istiyorlar.”

Bu istek…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok ilgisini çekti ve “Güzel fikir, iyi olur” dedi.

Böylece…

İnegöllü mobilyacılar için, prestij olarak gördükleri Beştepe Külliyesi’nin bir bölümünü donatmanın yolu açıldı.

Mobilyacıların arzusunu Valilik’teki  görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’e nasıl gerçekleşeceğini sorduk.

Şunu söyledi:

“İnegöllü mobilyacılarımızın Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bir bölümünü tefriş etme arzusuna Cumhurbaşkanımız çok olumlu yaklaştı. Görevlilere verecekleri talimatla ve Külliye’nin hangi bölümünün tefriş edileceği belirlenecek. Sonra da mobilyacılarımızla buluşturacağız.”

Şunu da ekledi:

“Prestijli bir mekan olması yanında, dünya liderlerinin ağırlandığı bir yerde İnegöl mobilyamız yerini alacak. Bunu önemsiyoruz.”

 

Erdoğan’dan Efkan Ala’ya özel ilgi

 

Efkan Ala üstlendiği Başbakanlık Müsteşarlığı ile Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakınında yer aldı, İçişleri Bakanlığı yaptı. 1 Kasım 2015’te AK Parti Bursa Milletvekili seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son 2 gelişinde ve Başbakan Binali Yıldırım’ın referandum mitinginde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte kürsüden selamlama konuşması yaptı.

Yani…

Efkan Ala bu dönem Bakan değil, ama devletin en üstünde Bakan muamelesi ile özel ilgi görüyor.

Bu da bir işaret olarak algılanıyor.

Yeşil bir Bursa için hâlâ umut var: 1 ağaç daha fazla

 

Çocukluğumuz Ahmetpaşa Mahallesi’ndeki bahçeli evde meyve ağaçları ve aralarına dikilen taze fasulye, domatesler arasında geçti. Çevre evler de öyleydi.

Sonra…

Aynı mahallede apartmanlaşma sürecini yaşadık. Ne yazık ki, bizden sonraki çocuklar bahçeli evleri göremediler, yeşillikler arasında yaşayamadılar.

Aynı tespiti…

Peyzaj Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü de yaptı:

“Eskiden Bursa’nın doğal yeşilliği vardı. Kent yerleşim alanları genişledikçe betonlaştı.”

Şu nokta çok önemli:

“Nitelikli yeşillik oluşturulması içim kanunlar yapıldı, fakat ne yazık ki hazırlanan yönetmeliklere uyulmadı.”

Ardından…

“Ama yeniden yeşil bir Bursa için hâlâ umut var” dedi ve şunu söyledi:

“Umut ateşini, tüm inşaatlarda mimari proje yanında peyzaj projelerini de zorunlu kılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaktı.”

Aynı uygulamanın…

Murat Karayalçın döneminde Ankara’da başladığını, Melih Gökçek’in de titizlikle sürdürdüğünü anımsatıp beklentisini dile getirdi:

“Büyükşehir Belediye Meclisimiz de bu yönde karar verip peyzaj projelerini zorunlu kılarsa tüm ilçelerde birden uygulanır, yeniden yeşil Bursa ortaya çıkar.”

Sloganı ise şu:

“1 ağaç daha fazla dikilsin.”

39 yıldır birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarını topladı

 

Eski dostların buluşmaları daima heyecanlı ve duygulu olur. Hele o eski dostlar uzun yıllar birlikte siyaset yapmışlarsa ortaya çok renkli anılar da çıkar.

İşte…

Böyle bir gece hafta içinde yaşandı.

39 yıldır Bursa siyasetinin içinde olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe geçmişten bugüne birlikte siyaset yaptığı Milli Görüş kadrolarıyla yemekte buluştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın da hazır bulundukları yemeğe Refah Partisi’nde il başkanlığı yapmış sembol isimler katıldı.

O gece…

Biraz eski günleri andılar, biraz da anayasa değişikliği referandumunu konuştular.

2026’ya doğru Bursa’dan tarih yansımaları bu almanakta

 

6 Nisan 1326 Osmanlı’nın Bursa’yı fethettiği gün. Her yıl fetih coşkusunu yaşıyoruz, ama bir yanımız da eksik.

Çünkü…

İmparatorluğu kuran Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi ve ninesi Hayme Ana devlet töreniyle anılırken, kurucusu Osman Gazi burada Osmangazi Belediyesi tarafından anılıyor.

Bunun düzeltilmesi, Bursa’nın fethinin 700. yılı olan 2026’dan itibaren Osman Gazi’nin de devlet töreni ile anılması için yürütülen çalışmalar Bursa Kent Konseyi 2026 Çalışma Grubu’nda belli bir noktaya getirildi.

Kent Kültürü Derneği bir yandan da Bursa’nın tüm geçmişini ve dönüm noktalarını sayfalarına taşıyan almanak hazırladı.

Almanakta Bursa’ya siyasi, bürokratik, akademik ve sivil toplum örgütlerinde hizmet edenler de yer alıyor.

Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar ile yönetim kurulu üyesi Ali Tombaş baskıdan çıkar çıkmaz almanağı getirdiklerinde tanıklık ettiğimiz olayları ve tanışma şansımız olan büyüklerimizi görünce heyecanlandık.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X