Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İnternetten teşkilatlanan DEVA’nın ‘yeni nesil siyaset’ şifrelerini anlattı!

Mart ayında… İnternetten üye olduğu DEVA Partisi’ne 15 Ağustos’ta Bursa Kurucu İl Başkanı atanınca da aktif siyasi yaşamı başladı.

İstanbul’la birlikte, internetten üye olup il başkanı atanan iki simden biri.

Biz onu…

Bir dönem Mütevelli Heyet üyesi olduğumuz TOSYÖV’den tanıyoruz. 2001 yılında, kısa adı BUGİDER olan Bursa Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği’ni kurdu, 2 yıl da başkanlığını yaptı.

50 kişiye tamamlanacak ilk İl Yönetim Kurulu’nun 40 kişilik listesi onaylanan DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz ziyarete geldiğinde yeni nesil siyaset anlamında izledikleri farklı yolu konuştuk.

Önce şu bilgiyi verdi:

En önemli kriterimiz, 50 kişilik yönetimin 25’inin siyaset yapmamışlardan olması. Bizim 40 kişilik ilk yönetimde de siyaset yapmamış 27 arkadaşımız var. Yönetimde yüzde 35 kadın, yüzde 20 de genç kotamız var.”

Şunun altını çizdi:

DEVA Partisi’nde kadın ve gençlik kolları olmayacak. Kadınlar ve gençler yönetimde aslî unsur olarak yer alacaklar.”

Ardından…

Görev verilenlerin tamamı internetten partiye üye olan arkadaşlar” dedi ve izledikleri yolu açıkladı:

Bursa’da tamamı internetten 4 bine yakın üyemiz var. Aktif görev almak isteyen 2 bin kişiye tek tek ulaştık, 22 maddelik online anketle de daha iyi tanımak istedik. Yüz yüze görüşmelerimizi bu ankete göre yaptık.”

Şunu vurguladı:

Kişiler üzerinde değerlendirme yapmadan önce; sağlayacağı katkı alanı, kişisel beceriler, temsil yeteneği, sosyal etki başlıklarında yönetim şablonu oluşturduk. Çalışmamızı bu şablona göre yaptık. Teşkilatlanmayı da aynı mantıkla sürdürüyoruz. Fonksiyonel bir yapı olacağız.”

Şöyle devam etti:

17 ilçe başkanımız ve yönetimlerinde görev yapacak 500 arkadaşımızı aynı yöntemle belirleyeceğiz, 1061 örgütlenip büyük bir aile olacağız.”

Hedefini ise şöyle dile getirdi:

Geniş bir siyasi kaynağımız var. Bu alanı daha da genişletip iyi bir çalışma alanı ve iyi bir organizasyon ve başarılı teşkilat ortaya çıkarmak ilk hedef.”

Şunu da ekledi:

Benim görevim; insanların olmak istedikleri halle olabilecekleri çalışma ortamı oluşturmak, siyaset yapmaları için alan açmak.”

 

DEVA’da en çok üye Nilüfer’de

DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz, parti binasının yeri konusunda şöyle düşünüyor:

Bursa doğudan batıya geniş bir şehir. İl binamızı, gelecekte yapacağımız faaliyetlere uygun tesis etmek istiyoruz. Metro hattında görülebilir bir bina arayışımız sürüyor.”

Halen çalışmaların sürdüğü Şehreküstü’ndeki yer ise Osmangazi İlçe olacak.

Bursa’daki üye yapılarını ise şöyle açıkladı:

Üyelerimizin yüzde 30.55’i Nilüfer’de. Osmangazi’de yüzde 25.07, Yıldırım’da yüzde 19.65 üyemiz var.”

 

Cuma akşamı Bursa: Trafik yağıştan felç, kırsalı bir kez daha dolu vurdu

Fotoğraflar… Ata Bulvarı’nın Organize Sanayi Bölgesi batı çıkışıyla kesiştiği kavşaktan. Cuma akşamı yağan şiddetli yağmur sırasında kavşakta inanılmaz şekilde trafik kabusu yaşanıyor.

Fabrikalardan çıkan servisler, bulvardan gelen araçlar, Ataevler’e girmeye ya da çıkmaya çalışan araçlar kavşakta tam anlamıyla trafik düğümü oluşturmuş.

Gerçi…

Sanayi ile mahallenin iç içe geçmesi görüntünün önemli etkenlerinden biri, fakat cuma akşamı Bursa’nın hemen her yerinden benzer haberler geldi.

Hafta sonu trafiği yağmurdan etkilenince trafikte kargaşa ortaya çıktı.

Örneğin…

Bir dostumuz Heykel’den Beşevler’e 1.5 saatte gidebildiğini söyledi. Bir başka yakınımız İstanbul Yolu’nda Serbest Bölge girişindeki kavşak yakınlarında trafiğe takıldığını ve Gemlik’e 1 saatte gidebildiğini anlattı.

Gemlik’te aşırı yağıştan yolların kapandığını da AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın sosyal medya paylaşımlarından öğrendik.

Aynı saatlerde kırsal alanları da bir kez daha dolu vurdu.

 

Sanayiye entegre eğitim atölyesi

Bir dönem tartışılsalar da, meslek liselerinin asıl amacı sanayiye eleman yetiştirmek. Bunun için de okul-sanayi işbirliğini entegrasyona dönüştürmek gerekiyor.

Son dönemde, bu yönde önemli adımlar atıldığını görüyoruz.

Örneğin…

Bursa Organize Sanayi Bölgesi içindeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin sanayiyle entegre şekilde öğrenim görebilmeleri için Endüstri 4.0 Atölyesi kurdu.

BENKA ve BOSİAD katkısıyla kurulan atölyede eğitim başladı.

 

Dağ yöresinin yaşanmış öyküleri bu kitap sayesinde yarınlarda yaşayacak

Mehmet Burhan dağ yöresinin üretken insanlarından. Büyükorhan’ın Kınık Köyü’nde doğmuş, Setbaşı Telefon Müdürlüğü’nden emekli olmuş. Fakat, çocukluğunun geçtiği dağ yöresi için bir şeyler yapmaktan da hiç vazgeçmemiş.

Emekli olduktan sonra…

Büyüklerinden dinlediği yaşanmış öyküleri kitapta toplayarak gelecek nesillere bırakmayı düşünmüş. 2005 yılında da bu öyküleri yazmaya başlamış.

İşte…

O kitap tamamlandı. İçinde 76 yaşanmış öykü yer alıyor. Yola çıktığı Süleyman Efe ile Fidan Ana ve Bekçiler adlı 3 öykü ise roman tarzında.

Kapak tasarımı ve sayfa düzenin Ercüment Kartal’ın yaptığı Dağlı Bekçiler – Efeler ve Analar adlı kitabı tanıtırken şunu söyledi:

Orhaneli bölgesi tarihte Adranos olarak geçiyor, ama yöre insanı Adırnaz olarak bilir. Ben de bu yörenin hepsi yaşanmış öykülerini geleceğe taşımak istedim.”

Kitaptan edinmek isteyenler mehmetburhan@gmail adresinden bağlantıya geçebilirler.

 

Kaymakamdan dönen gizli ekmek zammı

Özellikle… Pandemi sürecinde bazı firmalar gramaj düşürüp ya da ambalaj içinde sayı eksiltip gizli zam yapıyorlar. Fiyat aynı kaldığı için ilk anda anlaşılmıyor, ama ürün azaldığı için zam oluyor.

İşte…

Böyle bir girişim, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü’ye takılmış.

İnegöl’de yayın yapan Okur gazetesindeki Kadir İnci imzalı habere göre, fırıncılar ekmek satış fiyatı 1.5 lirada kalmak üzere 250 gramdan 210 grama indirmek istemişler.

Fakat Kaymakam Görücü başkanlığındaki komisyon geri çevirmiş.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X