Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İpekböceği önce İstanbul, sonra Avrupa yollarında raya çıkacak

2009 yılıydı… Bursa’da tramvay üreten fabrika kurulacağı konuşulduğunda pek çok kişi dudak büküp “hayal” demişti. Hele, tramvayları Durmazlar Makine’nin üreteceği açıklandığında inanmayanların sayısı hayli fazlaydı.

Nedeni de şu:

Dünya devi firmaların egemen olduğu raylı sistemler sektöründe Bursa’nın hem teknoloji olarak yetersiz kalabileceği, hem de rekabette dev şirketlerle başa çıkamayacağı düşünülüyordu.

1.-yazi-icin-ipekbocegi-tramvay.jpgAma oldu…

Durmazlar hem görsellik olarak, hem teknoloji olarak bilinen pek çok tramvay üreticisinden daha iyi tramvayları daha ucuza üretti.

Deneme seferi başlarken “Recep’in (Altepe) tramvayı Çakırhamam bayırını çıkamaz” diye bekleyenler vardı, ama bu bekleyiş de çok sürmedi.

Şimdi…

Dudak bükülen, “Bursa’da yapamazlar” denilen, “dünya devi şirketlerle rekabet edemeyeceği” düşünülen Bursa’nın İpekböceği tramvayı kendini hem iç, hem dış piyasalara kabul ettiriyor.

Bunu da kalitesiyle başardı.

Şu anda…

Bursa caddelerinde GreenCity adı verilen 60 Bursaray aracıyla 18 İpekböceği tramvayı dolaşıyor. Yıl sonuna kadar 8 araç daha raya çıkacak.

Ayrıca…

Kocaeli’nde 12, Samsun’da ise 8 Bursa tramvayı çalışıyor.

Şimdilerde…

Durmazlar tesislerinde İstanbul için üretilen tramvayların heyecanı var.

Çünkü…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni projesi olan Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının ihalesini kazanan Doğuş İnşaat, dünya piyasasındaki çok sayıda alternatif arasından Durmazlar’ın yaptığı tramvayları tercih etti.

Proje gereği…

Eminönü-Alibeyköy hattında çalışmak üzere 30 tramvay imal edilecek.

Böylece…

Bursa’nın İpekböceği tramvayı yörelere özgün  farklı modelleriyle Bursa, Kocaeli ve Samsun’dan sonra İstanbul yollarında da raya çıkacak.

Şimdilerde…

Bir güzel haber de Polonya’dan bekleniyor. 36 tramvay aracının ihalesini Durmazlar’ın da yer aldığı konsorsiyum kazandı, ama henüz onaylanmadığı için ihale süreci devam ediyor.

 

Yeni hedef Akdeniz, hazırlıklar Antalya’ya

 

İpekböceği modeliyle Türkiye’nin ilk tramvay üreticisi olan Durmazlar, bir yandan Polonya’dan güzel haberi beklerken yeni hedef olan Akdeniz için de hazırlıklara başladı.

Çünkü…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay projesinde 20 tramvay için en iyi teklifi Durmazlar hazırladı. Bu hedefe ulaşılması halinde Bursa, Kocaeli, Samsun ve İstanbul’dan sonra Antalya caddelerinde de İpekböceği raya çıkacak.

 

CHP’nin motivasyonu arttı: Aziz Yıldırım bile seçim kaybetti!

 

3.-yazi-icin-mudanya-belediye-baskani-hayri-turkyilmaz.jpgBayram sabahı… Güzelyalı Mezarlığı’nda Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’la karşılaştık.

Şehit ziyareti için Mudanya protokolüyle birlikte geldiği mezarlıkta, bir yandan vatandaşlarla bayramlaşırken, çocuklara da renkli şekerler dağıtıyordu.

Gördük ki…

Türkyılmaz’ın aracının bagajı ağzına kadar şeker dolu. Rastladığı her çocuğa veriyor. Şekeri alan çocukların mutlulukları da görülmeye değer.

Böyle bir ortamda…

Mezarlık kapısında ayaküstü siyaset sohbeti yaptık.

“Kim inanırdı Aziz Yıldırım’ın seçim kaybedeceğine” diye başlayıp şunu söyledi:

“Ama Türkiye gördü… Aziz Yıldırım bile seçim kaybetti ve Ali Koç Fenerbahçe’nin başkanı oldu. Bana göre çok önemli bir olay bu.”

Böyle düşünmesinin nedeni de açıkladı:

“CHP’nin hep seçim kaybedeceğine inanılıyor. Ali Koç’un başarısı kaybedeceğine inanılmayanların da kaybedebildiklerini gösterdi. Bu da bizim motivasyonumuzu arttırdı.”

Şunu da ekledi:

“Gelen dip dalgayı da geçti… Gittiğim her yerde, konuştuğum herkeste bu inancı ve motivasyonu görüyorum.”

 

Lale Hoca CHP bayram heyeti başkanı

 

4.-yazi-icin-lale-karabiyik-chp-bayram-heyeti.jpgSiyasi partiler arasında bir kural var… Her bayram siyasi partilerin genel merkezleri oluşturdukları heyetlerle birbirlerine bayram ziyareti yapıyorlar. Bu ziyaretlerden de renkli görüntüler yansıyor.

Bu bayram…

CHP Genel Merkezi tarafından oluşturulan bayram heyetine Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık başkanlık etti. Lale Hoca bu nedenle seçim bölgesi olan Bursa’daki CHP bayramlaşmasına katılamadı.

 

Toktaş: Araştırmacılar sözleri ölçebiliyor, ama gözleri ölçemiyor

 

5.-yazi-icin-iyi-parti-2.-bolge-2.-sira-adayi-hasan-toktas.jpgSeçime artık yalnızca 1 hafta kaldı. Liderlerin ve cumhurbaşkanı adaylarının mitingleri sıklaştı, yerelde de milletvekili adayları tempoyu arttırdı.

Bu seçim…

İYİ Parti’nin ilk seçimi olacak. Siyasete yüksek hızda giriş yapan ve bir anda kitleleri hareketlendiren İYİ Parti’nin seçimde alacağı sonucu herkes merak ediyor.

Ne var ki…

Son viraja girilirken İYİ Parti için siyaset rüzgarının ilk günlerdeki gibi esmediği tartışmaları da yapılıyor.

İşte…

Hızın kesildiği yolundaki spekülasyonlara karşı İYİ Parti Bursa listesinde 2. Bölge 2. Sıra Adayı olan Hasan Toktaş’tan cevap geldi:

“Kamuoyu araştırmacıları sokaktakilerin sözlerini ölçebiliyorlar, ama gözlerini ölçemiyorlar. Oysa sözler başka söylerken gözler başka bakıyor. Bunu da bizler görüyoruz.”

Mesajını da şöyle verdi:

“Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, İYİ Parti milletin beklentisi ve isteğiyle kuruldu, milleti temsil ediyor. Gireceği ilk seçimden yine milletin tercihini alarak başarıyla çıkacak.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X