Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İş dünyasındaki topuk sesleri: Daha çok kadın girişimci, daha adil ve yeşil dünya

Köşe Yazısını Dinle

2017’de… 11 üyeyle kurulduğunda dudak bükenler vardı. Dahası; bir iş kadınları örgütü yerine, yardım amaçlı kadın derneği görenler olmuştu.

Ne var ki…

Kısa adıyla BUİKAD olarak bilinen Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği 16. yılına girdi. Geride kalan yıllarda iş kadınlarını bünyesinde buluşturduğu gibi, Türkiye’ye model oldu ve federasyona öncülük etti.

En önemlisi, “kadın girişimcilerin girişimcilik ekosistemine katılmaları ve işlerini büyütmeleri” için ortam sağladı, destek verdi.

Nitekim…

Nereden nereye gelindiğini BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır şöyle anlatıyor:

“Türkiye’de kadın girişimcilik oranının 15 yıl içinde yüzde 4’ten yüzde 14’lere yükselmesinde BUİKAD çalışmalarının çok büyük etkisi var.”

Vurguladığı şu:

“Türkiye’nin girişimci ve girişimci adayı kadınları için sergilediğimiz mücadelenin gururunu, elde ettiğimiz başarıların mutluluğunu ve önümüzdeki 15 yıl için çizdiğimiz yolun heyecanı aynı anda yaşıyorum.”

Şunun da altını çiziyor:

“BUİKAD bu yolculukta onbinlerce kadının hayatına dokundu. Girişimciliği yalnızca bir kariyer değil, bir felsefe ve yaşam biçimi olarak yaygınlaştırma adına çok önemli mesafe aldı.”

Vefayı unutmadı:

“Bu yol 15 yıl öncesinden daha aydınlıksa, her bir genç kadının ufku 15 yıl öncesine göre daha genişse, bunda tartışmasız emekleri ve destekleriyle BUİKAD’ı bu günlere getiren başkanlarımızın, ekiplerimizin, üyelerimizin, paydaşlarımızın çok önemli rolleri var.”

Beklentisi şu:

“Dünyada istihdam ve değer üretiminde her yıl bir öncekinden daha yüksek performans gösteren, kadın liderliğindeki işletmelerin yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümle daha da büyüyeceği bir yarına uyanmaya hazırlanıyoruz.”

Hedefleri de net:

“Daha fazla kadın, daha adil ve daha yeşil dünya için; kadın girişimcilerin hayallerindeki dünya için buluştukları yer olmaya devam edeceğiz.”

Yıldırım Esnaf Kefalet’te Tanırgan dönemi

Murat Özkarayurt’u… 1990’lı yılların başında, Yıldırım Esnaf Kefalet Kooperatifi’ni kurarken rahmetli Tevfik Kılıç’ın yanında tanıdık. Kılıç’ın vefatı sonrası üstlendiği başkanlığı 30 yılı aşkın süre devam etti.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Murat Özkarayurt’un yerine yönetim kurulu içindeki oylamayla Çiçekçiler Odası Başkanı Ertan Tanırgan seçildi.

Böylece…

Yıldırım Esnaf Kefalet’te Tanırgan dönemi başladı.

Mudanya’ya zeytin dalı: Dinçer, sosyal projeleri arttırarak sürdürecek

Mudanya’da… CHP, 10 yıldır Belediye Başkanı olarak görev yapan Hayri Türkyılmaz yerine Deniz Dalgıç’ı aday gösterdi. AK Parti genç Gökhan Dinçer’i tercih etti. Geçmişte 2 dönem Mudanya Belediye Başkanlığı yapan Erol Demirhisar da İYİ Parti Adayı oldu.

Üç aday…

Birbirlerine sert ya da kırıcı söz söylemeden seçim kampanyalarını yürütüyor. 31 Mart’ta göreve veda edecek Türkyılmaz’a yönelik bir suçlama da şimdiye kadar görmedik.

Dahası…

Arkadaşımız Melis Erkek’in olay.com.tr yayınına katılan AK Parti Mudanya Adayı Gökhan Dinçer’le program sonrası sohbetimizde, Türkyılmaz’ın sosyal yardımlaşma için geliştirdiği Zeytin Dalı projesini arttırarak devam ettireceğini söyledi.

Bir adayın komplekssiz yaklaşımı çok fazla görülmüyor. O nedenle Dinçer’i, amaca ulaşan bir projeyi sürdürme niyeti için kutladık.

Altepe iftardan sahura Yıldırım’da fırtırna gibi esti

Recep Altepe… Görevde olmasa da ziyaretlerini bireysel olarak sürdürüyor, her yerde de ilgi ve kabul görüyor.

Son dönem…

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olduktan sonra, daha geniş kapsamlı ziyaretlerle seçim için saha çalışmalarına katılıyor.

Nitekim…

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’la birlikte pazartesi akşamı Davutkadı, Ortayol, Ortabağlar’da iftardan sahura fırtına gibi esti.

Aday gözüyle sahadan canlı tespitler: İşte Yıldırım’ın en kritik üç sorunu

5 yıldır… Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olarak vatandaşın her sorununa koştu, bu neden de Yetiş Ferit olarak çağırıldı.

Ferit Gürsoy…

Seçim sürecinde…

Önce İYİ Parti Yıldırım Aday Adayı, sonra Zafer Partisi Yıldırım Adayı olarak sahaya çıktı, en uzun süre sahada çalışan aday oldu.

Ziyarete geldiğinde…

“Yıldırım’da saha ne gösteriyor?” diye sorduk. “Benim açımdan çok iyi” diye başlayıp gözlemini aktardı:

“6 partinin içinde olduğu bir yarış var. Yüzde 30-35 alan aday kazanır.”

Sorunları sıraladı:

“Vatandaşın gündeminde ilk sırada sığınmacılar var. İkinci sırada madde bağımlılığı geliyor. Uyuşturucu yaşı 11 olmuş. Kadınlar ‘Çocuğumuzu kurtarın’ diye yalvarıyorlar. Pahalılık bu iki sorundan sonra.”

Şunu ekledi:

“Deprem, kentsel dönüşüm gibi konular vatandaşın gündeminde sonraki sıralarda.”

Ümit Özdağ iki günlük programla geliyor

Tartışmasız… Son dönem Bursa’ya en çok gelen lider Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ oldu.

Ümit Hoca bu hafta sonu, yerel seçime 1 hafta kala iki günlük programla yeniden geliyor.

Cumartesi günü Mustafakemalpaşa, Karacabey, Kestel, Gürsu’da ziyaretler yapacak. Pazar günü de Kent Meydanı’nda vatandaşlarla buluştuktan sonra Yıldırım, Gemlik, Mudanya, İnegöl’ü ziyaret edecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X