Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İsmet Karaca: Akşemsettin, Emirsultan satıldı, ama Uludağ’ı sattırmam

Hava sıcak… Buna karşın, CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve il Başkan Yardımcısı Filiz Durmuş asansörü tercih etmediler ve üç kat merdiven tırmanarak geldiler.

Amaçları da…

Mudanya Yolu’na taşınan Olay’a yeni yerinde “hayırlı olsun” ziyaretiydi.

Oturduklarında…

“Başkan enerjinin yüksek olduğu şimdi anlaşıldı” diye takılınca Karaca da şu cevabı verdi:

“CHP İl Başkanı olarak nasıl formda kalıyorum sanıyorsun? Dağ-bayır-merdiven demeden her yere tırmanıyoruz.”

Sohbetimiz…

Zarar ettiği gerekçesiyle kapatılması ya da satılması gündeme gelen BUDO üzerine yoğunlaşınca, “BUDO bizim için önemli” diye başladı ve şunu söyledi:

“Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin verdikleri önergeyle temeli atılan BUDO iki deniz otobüsüyle 2013 Ocak’ta İstanbul’a düzenli yolcu taşımaya başladı.”

Şunun altını çizdi:

“2017-2018 yıllarında 1 milyon 300 bin yolcuya ulaştı. Fakat bu dönem yolcu sayısı 930 bine düştü. Şimdi kayıtlara göre zarar ediyor.”

Ardından…

“7 deniz otobüslü bir filoya dönüşen BUDO Marmara Denizi’nde çalışan, ama herkesin güvendiği bir deniz ulaşım markası oldu” deyip devam etti:

“BUDO’nun deniz otobüslerinden Hamdi Karahasan hurdaya ayrıldı. Akşemsettin’i Yeşil Marmaris adlı bir firma aldı ve adını Astanya olarak değiştirip Marmaris’ten Rodos ve Yunan adalarına yolcu taşıyor.”

Sonra da…

“Emirsultan da Kore’ye satıldı. Şimdi de Uludağ’ın satılacağı konuşuluyor” dedi ve kararlı bir tavır sergiledi:

“Akşemsettin’i, Emirsultan’ı sattılar; Uludağ’ı sattırmam. Hiç kimse buna niyetlenmesin, kesin bir dille söylüyorum.”

Konuya bakışı şu:

“BUDO 1 milyon kişiye denizde konforlu, kolay ve ucuz ulaşım sağladı. Deniz ulaşımını özel şirketin tekelinden çıkarıp güvence oldu. Bursa’nın bilinen ve tanınan bir ulaşım markası haline geldi. İstanbul’da minibüslere adını yazdırdı. Böyle bir marka kapatılabilir mi, ya da satılabilir mi?”

Çağrısı şu:

“BUDO’ya dokunmasınlar.”

 

İmamoğlu’ndan BUDO randevusu

 

BUDO’nun istanbul’da yanaştığı Eminönü iskelesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle sözleşmesi sona erdi. Yeni söyleşme için anlaşmazlık çıkınca CHP İl Başkanı İsmet Karaca araya girip İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan randevu aldı.

Buna göre…

Karaca ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar ve CHP Büyükşehir Grup Başkanvekili Osman Ayradilli cumartesi İstanbul’a gidecekler.

BURULAŞ Genel Müdürü Kürşad Çapar’ın da katılımıyla Florya Sosyal Tesisleri’nde İmamoğlu ile buluşulacak.

Sabırla evde oturan yaşlı ve emeklilere ödül: Bir haftalık tatil!

 

Eğer… Anormal bir hızla normalleşme çabası içine girmeseydik, mart başından itibaren uygulanan kurallar ve kısıtlama birazcık daha devam etseydi, Türkiye koronavirüs mücadelesinde bugün çok daha farklı sonuçları konuşacaktı.

Şimdi yeniden yükselen vakaları konuşuyoruz.

Bu süreçte…

En büyük fedakarlığı ise 3 aydan fazla evlerinden çıkmayıp sabır göstererek kurallara uyan 65 yaş üstü büyükler yaptı.

İşte…

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan büyüklerin ödüllendirilmesi anlamına gelecek bir kanun teklifi hazırladı.

Teklifinde…

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik isteyen Prof. Dr. Özkan, emekli ya da yaşlılık aylığı alanların turizmde ölü sezon kabul edilen dönemlerde kamuya ait otel ya da misafirhanelerde bir hafta konuk edilmelerinin turizm için de yararlı olacağını vurguladı.

Yüksel Hoca, uygulamanın olduğu ülkelerden de örnekler verdi.

İlk Meclis’teki 2 Bursa milletvekiline vefa

 

Cumhuriyeti kuran ve Kurucu Meclis olarak tarihe geçen TBMM’nin birinci dönemindeki milletvekilleri arasında Bursa’dan 7 milletvekili vardı.

İşte…

O 7 milletvekilinden Operatör Doktor Emin Bey’in 3 Haziran, Şeyh Servet Efendi’nin de 10 Haziran vefat yıldönümleriydi.

Bunu anımsayan da…

Daha önceki benzerleri gibi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Bilecik Milletvekili Selim Yağcı öncülünde TBMM’de oluşturulan Yüzyıllık Vefa hareketi oldu.

Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ‘merkezden dışa’ teşkilatlandı

 

Açıkçası… Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız’la yaptığımız görüşmeyi 6 Haziran günü bu sütunlarda aktarırken dışarıdan merkeze teşkilatlanma yolu seçeceklerini yazdık.

Bunu da…

Yıldız’ın ağzından duyurduk:

Dağ ilçeleri Keles, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ile Yenişehir, İznik, Mustafakemalpaşa’da bu ay içinde ilçe teşkilatlanmayı planlıyoruz. Bu 7 ilçeye Orhangazi ve Gemlik de eklenebilir.

Önceki gece…

Gelecek Partisi İl Başkanlığı’ndan gelen elektronik postayı okurken bu nedenle şaşırdık.

Çünkü…

Dışarıdan merkeze yerine, merkezden dışarı bir yol seçilmişti. Parti kuruluşu nedeniyle sıkıntı yaşanmaması için 7 ilçede kongre eğilimi varken, bu sayı 5’e düşürülmüştü.

Listeye göre…

Gelecek Partisi’nde Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Çakmaker, Yıldırım İlçe Başkanı Fatih Arat, Nilüfer İlçe Başkanı Bahar Pervin Taş, Mudanya İlçe Başkanı Neşe Türeyengil, İznik İlçe Başkanı İdris Gül oldu.

Bursalıların sözcüsü olmak istiyor

 

Henüz… Kesin tarih belirlenmedi, fakat İYİ Parti’nin başladıktan sonra koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ilçe kongrelerinin önümüzdeki ay yapılması düşünülüyor.

Gözlerse ağustos ayı için planlanan iki adaylı il kongresinde.

Nitekim…

İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Selçuk Türkoğlu ilçe teşkilatlarıyla başladığı ziyaretleri mahallelerde sürdürüyor.

Ziyaretlerinde kullandığı sloganı da şu:

“Bursalıların sözcüsü olacağım.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X