Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İstanbul Yolu planlamasına kritik öneri: Etap etap imar uygulaması

Köşe Yazısını Dinle

Geçmişte… İMO Başkanı olduğu dönemlerde, başta ulaşım ve imar olmak üzere, önerileriyle Bursa için öncü olurdu. Necati Şahin bir süre sessiz kalsa da, Bursa için düşünmekten ve üretmekten vazgeçmedi.

Bilgi ve deneyimi doğrultusunda yanlışı uyarırken doğruyu alkışlıyor, daha iyisi için de öneriler getiriyor.

Bu kapsamda…

Bursa’nın ana giriş kapısı özelliğine sahip, ancak planlama ve yapılanması eksik İstanbul Yolu için değerlendirmeler yaparken, önce şunu anımsattı:

Büyükşehir Belediyesi Hanlar Bölgesi’nin etrafını açarak önemli bir iş çıkardığı gibi, 16.06.2021 tarihinde aldığı meclis kararıyla Yalova Yolu Güzergahı Kentsel Değişim ve Gelişim Planı’na ilişkin 1/1000 ölçekli İstanbul Caddesi Uygulama İmar Planı Revizyon planını hayata geçirdi.”

Dikkat çektiği şu:

Planda; İstanbul Caddesi Uygulama İmar Planı güneyinde, turizm (otel alanı), ticaret-turizm, ticaret-turizm–konut ve donatı alanları öngörüldü.”

Devam etti:

Böylece kent merkezinin yükünü hafifletecek, çevre kalitesi yüksek ve nitelikli merkezi iş alanı oluşturulacaktı. Bunu destekleyecek ticaret, ticaret–turizm ve ticaret–turizm–konut alanlarının kuzey–güney yönünde planlanması amaçlanıyor.”

Düşüncesi şu:

Kent girişi, şehircilik ve kentsel dönüşüm adına güzel karar. Uydu kent arayışları yerine bölge planlamasında konut alanlarına yer verilmesi, planın işlemesi anlamında doğru.”

Çağrısı şu:

İmar uygulaması yalnızca Beşyol Kavşağı civarında yapıldı ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait yer kat karşılığı ihale edildi. BÜüyükşehir etaplar halinde imar uygulaması yapmalı. Bu olmadan plan işlemez.”

Çağrısı şu:

Konut ihtiyacı için yeni yerleşim alanları açacağımıza, altyapı ve sosyal donatı alanı olan bu plana işlerlik kazandırılmalı. Büyükşehir Belediyesi etaplara bölerek imar uygulaması için startı vermeli.”

Şunu da ekledi:

Hem Bursa, hem mülk sahipleri kazançlı çıkarlar.”

Tamirhaneler taşınamadı, yollar tramvaya gitti

Konu… İstanbul Caddesi olunca, bu cadde üzerindeki görüntü ister istemez tartışılıyor. Necati Şahin de iki noktaya dikkat çekti:

Bir…

Beşevler Sanayi Sitesi ve Otosansit yapılırken, BESOB Çataltepe konuşulurken hep söylendi ama tamirhaneler bir türlü taşınamadı.”

İki…

T2 Tramvayı yer üstünden götürülürken servis yolları ana yola dahil edildi, ağaçlı koridor kaldırıldı ve yolun makyajı silindi.”

Binada kullandığı elektriği çatıda üretecek: Milli Eğitim’e GES panelleri

Günümüzde… Enerji her şeyden daha değerli hale geldi. Bu değeri de yalnızca pahalı olmasından kaynaklanmıyor. Örneğin, iklim değişikliği ve savaşlar alternatif enerji kaynaklarının ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

Geçen yıl…

Kurban Pazarı çatısında yüzlerce dönüm alan GES’lerle kaplanırken, çalışmayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la birlikte izlemiştik. Büyükşehir Belediyesi bazı metro istasyonlarının çatılarını GES’lerle donattı.

Geçen hafta…

Bursaspor’un isteği üzerine Timsah Arena çevresine GES panelleri yerleştirmek üzere harekete geçen Bursa Valiliği Enerji Yönetimi Birimi şimdi de İl Milli Eğitim Müdürlüğü çatısına GES kurmak üzere fizibilite çalışması yaptı.

Proje BEBKA desteğiyle gerçekleştirilecek ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü binada kullandığı elektriği çatısında üretecek.

BUÜ Tıp’ta gurur: İlaç buluşuyla tescil aldı

Haberi… Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi duyurdu.

Buna göre…

BUÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Serkan Yazıcı’nın kafa derisi hastalıkları için geliştirdiği ve Cutis Verticis Gyrata hastalığının tedavisine yönelik ilacın hazırlanmasında İntravenöz İmmünogglobulin Kullanımı adlı buluş tescil aldı.

Buluş, üniversiteyi çok sevindirdi.

Eski Müftü İbrahim Sezer’den şiir kitabı: Sevgi Hayattır, İyilik Kurtuluş

Bursa’ya… 1976 yılında İlahiyat Fakültesi öğrencisi olarak geldi. 1980’de mezun olduktan sonra farklı illere gitti, ama Bursa’da Kestel Müftüsü olarak bilindi.

Almanya’da Mainz Başkonsolosluğu’nda Din Hizmetleri Ateşesi oldu. Yurda Bursa İl Vaizi olarak dönse de Diyanet İşleri Başkanlık Müşavirliği göreviyle Ankara’ya gitti.

Emekli olunca Bursa’daki ailesinin yanına kesin dönüş yaptı.

Çeşitli illerde…

Vaizlik, müftülük gibi görevlerde 47 yıl kamu hizmeti yapan İbrahim Sezer’in üniversiteden beri yaşadığı Bursa’da çok dostu var.

Nitekim…

Batum’da düşman cephaneliğini dinamitlerken yaralanıp Trabzon’a getirilen, yaşamayacağı düşüncesiyle, boşa gitmesin diye çay bile verilmeyen dedesi Mehmet Efendi’yi anlattığı Sevgi Hayattır İyilik Kurtuluştur şiir kitabını getirdiğinde dostların kulaklarını çınlattık.

İftarını “Ülkücü lider” Metin Kaplan’ın ailesiyle yaptı

1978’de… Genç bir gazeteci olarak Adliye’de Efendi Barutçu ve Metin Kaplan’ı tanıdık.

Ülkücü gençlik liderleriydiler. Bugün bile çözülemeyen bir davanın sanıkları olarak yargılanırken avukat kabul etmediler ve kendi savunmalarını yaptılar.

Çıktıktan sonra çok sayıda kitaba imza atan Metin Kaplan şubat ayında koronadan vefat etti.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu vefasını gösterip eşi Dr. Ayşe Kaplan ve ailesiyle iftar yaptı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X