Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İstanbul’a havadan bağlantı turizmcileri heyecanlandırdı

Girişimi… AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin yaptı, biz de 15 Kasım günü duyurduk. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak ile görüşmesinde Bursa’nın doğrudan dışa açılması için öneri getirdi.

Dedi ki:

“Kent merkezinde Yunuseli Havaalanı ile Yenişehir’de Bursa Havaalanı’na sahibiz. Küçük uçaklarla Bursa-İstanbul hava bağlantısı olursa insanlar havaalanı dışına çıkmadan hem iç, hem dış hatlara ulaşabilir.”

1.-yazi-icin-yunuseli-havaalani.jpgBu öneriye…

Havaalanlarının iyi bilen Ocak olumlu yaklaşırken, “Yunuseli pistinin kısa olduğu, çevredeki yapılaşmanın da mania kriterlerini aştığı” uyarısı yaptı.

İşte…

Bu girişim Bursa’nın turizm camiasında büyük bir heyecana yol açtı.

Konuştuğumuz turizmciler, adının Bursa Havaalanı olarak değişmesi gündemde olan Yenişehir’den büyük uçaklarla İstanbul’un yeni hava limanına doğrudan bağlantı yapılabileceğini söylediler.

Yanı sıra…

Girişinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Havaalanı yazan Yunuseli’nden de umudu kesmiş değiller. Büyük uçak beklemiyorlar, ama önerileri de var:

“Bir dönem kullanılan su kuşu uçaklarıyla bu bağlantı sağlanamazdı, ama THY’nin elinde 35-40 kişilik küçük uçaklar var, onlar bu sorunu çözer.”

Dahası…

Geçen dönem gündemde olan bir başka ayrıntıyı da anımsatıyorlar:

“İstanbul’dan yapılacak uçuşlar için THY Bursa’dan bilet satacaktı. Dış hatlara gideceklerin gümrük işlemlerinin de Bursa’da olacağı konuşuluyordu. Bu da sağlanırsa harika olur.”

Şunu da ekliyorlar…

“Eğer, İstanbul Airport için gümrükte beklemeden doğrudan bağlantı olursa, çevredeki tüm illerin İstanbul yolcularını da Bursa’ya çekeriz.”

Gördüğümüz kadarıyla…

Esgin’in girişimiyle heyecanlanıp umutlanan turizmcilerin beklenti ve önerilerinin bir ayağı da Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiriyor.

Kendi havaalanına sahip tek Büyükşehir Belediyesi de avantaj sağlayabilir. Bu gibi konulara duyarsız olmadığını bildiğimiz Başkan Alinur Aktaş’ın da konuyla ilgileneceği umudu yaygın.

 

Mevlid Kandili’nde mevlidin yazarına dua

 

2.-yazi-icin-buyuksehir-belediye-baskani-alinur-aktas-ve-mevlid-yazari-suleyman-celebi-kabri-dua.jpgFotoğrafı görünce düşündük… Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin dualarla gelişinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş güne mevlidin yazarı Süleyman Çelebi’nin kabri başında dua ederek başlamış.

Açıkçası…

Bursa’da yaşayıp da mevlidin yazarının kabrinin Bursa’da olduğunu bilmeyen çok kişi var. O bakımdan, Başkan Aktaş’ın bunu herkese öğretecek fotoğrafı kent turizmi ve sahip olunan değerleri anımsatması açısından çok önemli.

 

İDO’nun zararına ilişkin 2 gerekçesinin ucu Bursa’ya dokunacak

 

3.-yazi-icin-ido-guzelyali-iskelesi.jpgİstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulup özelleştirmeyle satılan İDO, 1 Aralık’tan itibaren İstanbul’daki iç hatları durduracağını duyurdu.

Kararının 2 gerekçesi ise Bursa’yı yakından ilgilendiriyor.

Birincisi…

BUDO’ya iskele verilmesiyle haksız rekabet oluştuğu ve İDO’nun zarar ettiği öne sürülüyor, İkincisi, Mudanya’ya ro-ro izni verilmemesinin İDO’nun kaybına yol açtığı iddia ediliyor.

Anladığımız kadarıyla…

Özelleştirilen İDO, rekabette zorlandığı Bursa Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan BUDO’nun seferlerinin durdurulmasını İstanbul’u koz göstererek istiyor.

Yanı sıra…

Mudanya ya da Güzelyalı iskelelerini kullanarak yapacağı ro-ro taşımacılığına izin verilmesini istiyor.

Bu istek kabul edilirse, zaten büyük sorunlar yaşayan Mudanya ve Güzelyalı trafiğiyle birlikte Mudanya Yolu da kamyon ve tırlarla dolacağı için ulaşım riski doğacak.

O bakımdan…

Bursa’yı yakından ilgilendiren İDO’nun 2 gerekçesine karşı çık dikkatli olmak ve erken önlem almak gerekiyor.

 

Adını taşıdığı atasının zaferine hayran kaldı

 

4.-yazi-icin-sehzade-orhan-osmanoglu-ve-esi-panorama-1326-fetih-muzesi.jpgBize göre… Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın tartışmasız Bursa’ya en büyük eseri olan Panorama 1326 Fetih Müzesi gezen herkesi heyecanlandırıyor.

Bu duyguyu…

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’in torunu olan Şehzade Orhan Osmanoğlu da ailesiyle birlikte yaşadı.

Zaman zaman Bursa’ya gelip atalarının türbelerini ziyaret eden Osmanoğlu, adını taşıdığı büyük atasının Bursa’yı fethini canlandıran müzeden çok etkilendi ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

 

Bursa’nın Şenol Hoca’sı Çolak Büyükşehir için iddialı: Benim işim

 

5.-yazi-icin-buyuksehir-aday-adayi-celil-colak-002.jpgCelil Çolak iki dönem AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı olarak görev yaptı, bir dönem Nilüfer Belediye Meclisi’nde bulundu. Siyasetten önce de Harita Mühendisleri Odası Başkanı olarak kent adına çalışıyordu.

Bununla birlikte…

Bir dönem Bursaspor’u da çalıştıran Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e ikizi kadar benzer. O nedenle gittiği kimi yerlerde özel itibar görür, kimi yerlerde de ödediği faturalar Hoca’ya göre kesilir.

AK Parti’nin başvuru yapan 5 Büyükşehir Adayı’ndan biri olarak ziyarete geldiğinde, bu kentin sorunları için kafa yorduğunu belli ederken, “Hedefi üreten ve gelişen Bursa” dedi ve şunu söyledi:

“Kamu israfını kesinlikle engelleyip kamu kaynaklarını rantabl kullanmak gerekiyor.”

Ardından yeşil Bursa’yı yeniden kazandıracağını ifade edip ekledi:

“Kentsel dönüşüm neden çözülemiyor? Oysa formülü basit: Müteahhidi, vatandaşı ve belediyeyi aynı masaya oturtmak gerekiyor. Baştan gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklendiği için yanlış gidiyor, ama bu konu benim işim.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X