Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İşte AK Parti’nin çalıştığı liste: 8 ilçede başkanlarla devam, 1 kadın aday var!

Köşe Yazısını Dinle

Açıkçası… AK Parti’nin Bursa adaylarını açıklamak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü geleceğinin açıklanması sürpriz oldu.

Biz de…

AK Parti Genel Merkezi’ndeki dostlardan, Bursa listesini öğrenmeye çalıştık.

Özellikle de, herkesin kilitlendiği Osmangazi’de neler olduğunu araştırdık.

Konuştuğumuz dost dedi ki:

“Osmangazi’de Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la geçen dönem milletvekili Mustafa Esgin arasında değerlendirme yapılmış ve Dündar’ın devamı eğilimi daha önce ortaya çıkmıştı. Son görüşmelerde teşkilat dışı öneriyle Cüneyt Karlık adı geldi. Bunun üzerine Ali Yılmaz’ı da katarak yapılan üçlü anketten yine Mustafa Dündar çıktı.”

Bir de ara gelişme olmuş:

“Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın Osmangazi’ye kaydırılması, Karlık’ın Yıldırım Adayı olması teşkilat dışı öneri olarak geldi, ama gündeme alınmadı.”

Görünüşe göre…

AK Parti için en kritik aday belirleme süreci Osmangazi’de yaşanmış, ama Mustafa Dündar’ın dördüncü dönemi için adaylığına karar verilmiş.

Kulağımıza gelenlere göre…

Bursa için hazırlanan fakat henüz Cumhurbaşkanı’na sunulmayan aday listesi şöyle oluşuyor.

Yıldırım’da Oktay Yılmaz’ın, Gürsu’da Mustafa Işık’ın, Kestel’de Önder Tanır’ın, İnegöl’de Alper Taban’ın, İznik’te Kağan Mehmet Usta’nın, Orhangazi’de Bekir Aydın’ın, Harmancık’ta Yılmaz Ataş’ın adları yeniden aday olarak listede yer alıyor.

Büyükorhan’da Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz devam edebilir, olmazsa Kamil Turhan için not alındı.

Buna karşın…

Karacabey’de kadın aday Yelit Karakaşlar Yılmaz’a, Orhaneli’nde Ali Osman Tayır’a karar verildi. Keles’te ise 2004 ve 2009’da AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen, 2011’de Besaş Genel Müdürü olmak için istifa eden Mustafa Bektaş’ın adı, üçüncü dönemi için listeye girdi.

Ayrıca…

AK Parti’de olmayan ilçelerden Nilüfer’de Celil Çolak’ın, Mudanya’da Gökhan Dinçer’in, Gemlik’te de 2014’te Belediye Başkanı seçilen Refik Yılmaz’ın tercih edildiği kulağımıza geldi.

Kısacası…

25 Ocak’ta vurguladığımız gibi, en fazla 4 değişiklikle devam kararı çıktı.

 

Ulucami’de cuma kılıp, Hanlar Bölgesi’ni gezecek

default

Ankara’da… AK Parti seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş toplantı yapıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için taslak program hazırladılar.

Cumhurbaşkanı’nın…

Ulucami’de cuma namazı sonrası Hanlar Bölgesi’ni gezmesi, Tofaş Spor Salonu’ndaki toplantının saat 15.00’te başlaması öngörüldü.

Akşam da iş dünyası ve sivil toplam örgütleriyle Şehir Buluşması planlandı.

 

CHP yeni yönetim hazırlarken Mustafakemalpaşa’dan istifa geldi

Cuma akşamı… Ankara’da Parti Meclisi’nin aday belirleme toplantısından hemen önce Bursa’da CHP İl Yönetim Kurulu toplantısı vardı.

Toplantının gündemi…

Mustafakemalpaşa’da eski Bakan Şükrü Erdem’in CHP adaylığına karşı çıkıp eski ilçe başkanı Serda Tandoğan Kuru’yu destekleyen Anıl Cengiz yönetimiydi.

Sonuçta…

“Açıklanan adayla çalışamayacaklarını beyan ettikleri” gerekçesiyle, tüzüğe aykırı davranıştan yönetim kurulu görevden alındı.

Şimdilerde…

Mustafakemalpaşa’da yeni CHP İlçe yönetimi oluşturmak için son aşamaya gelindi.

Bu amaçla…

Mustafakemalpaşa siyasetinin efsane isimlerinden eski ilçe başkanı Vahit Girgin’e “ağabeylik yapması” çağrısında bulunuldu.

Bu arada…

Görevden alınmanın kendisine yönelik olduğunu söyleyen Serda Tandoğan Kuru da CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

 

Suriyeli öğrencilere ücretsiz servis tepkisi

Orkun Özeller… Yıllarını vatan savunması ile geçirdi, Albay rütbesiyle Özel Kuvvetler’de kritik görevler üstlendi. Bu seçim, İYİ Parti Osmangazi Adayı olarak sandık yarışına giriyor.

Kavaklı Mahallesi Vezir Camii önünden yaptığı sosyal medya yayınında, Suriyeli çocuklara ücretsiz okul servisi tahsis edilmesine tepki gösterdi ve “Ben seçilirsem, çocuklarımıza yapılan ayrımcılığı kaldıracağım” dedi.

 

Yeni pazarlar aranıyor: Amerika’da inşaat, Hindistan’da medikal fuarı

Kuşkusuz… Gelişmişlik ve toplumun refahı için üretmek şart. Üretimi arttırmak, ihracat yapmak da konunun bir başka boyutu.

İşte…

Bursa sanayisinin dünyaya açılması yolunda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın yeni dönemine başlarken açıkladığı stratejik hedefler arasında yer alan dünyada yeni pazarlar için önemli adımlar atılıyor.

Nitekim…

Azerbaycan üzerinden Türk dünyası coğrafyasına ihracat sağlayacak ziyaretin ardından, Bursa’dan iki heyet yurt dışı fuarlarda önemli girişimlerde bulundu.

Biri…

Hindistan’ın Gujarat Eyaleti’ne bağlı Rajkot kentinde Küresel Patidar İş Zirvesi’ne katıldı, fuarda, Bursa medikal ve dental ürünler sektörü tanıtıldı.

Yanı sıra…

İnşaat sektörünün 40 fİrması da Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas kentinde düzenlenen inşaat fuarına katıldılar.

 

Bursa’dan merhamet eli: Depremzedeler üşümeyecek

Büyük depremin yıldönümü geldi… Tartışmasız devlet bölgede depremin izlerini silecek çalışmalar yapıyor. Geçen süreçte belediyeler, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri önemli sorumluluklar üstlendiler.

Son olarak…

Kış soğuğunun dondurduğu bölgede depremzedelere, Kızılay Gemlik Şubesi önderliğinde Kızılay Bursa İl Merkezi Kadın Kolu tarafından soğuktan koruyacak kışlık giysi dağıtıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X