Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İşte Bursa’da son anket: Ekonomi tüm sorunların toplamından fazla!

Köşe Yazısını Dinle

Araştırmayı… 5 Mayıs ile 5 Haziran tarihleri arasında, Bursa merkezli kamuoyu araştırma firması Politic’s yaptı.

Recep Güven yönetiminde 13 ilçede 12 bin 300 denekle yapılan araştırma güncel yaşam ve siyaset olmak üzere iki aşamalı.

İlk aşamada…

Ankete katılanlara Türkiye’nin en önemli sorunu sorulmuş. Ortaya da çarpıcı sonuçlar çıkmış. En önemli yansıma da, ekonomi sorununun tüm sorunlardan fazla çıkması:

Ekonomi yüzde 52.72, pahalılık yüzde 11.58, işsizlik yüzde 9.4, mülteciler yüzde 5.40, diğerleri yüzde 21.06.

Ekonomik sıkıntıdan yüzde 44.26 oranında iktidar sorumlu tutulurken, stokçu ve fırsatçılığı neden gösterenlerin oranı yüzde 14,95 olmuş.

En büyük sorunu pahalılık görenlerin demografik yapısını orta yaş üstü ve emeklilerin oluşturması da dikkat çekici.

Bu bölümde…

Ankete katılanlara “Sorunları hangi lider çözer?” diye de sorulmuş.

Tablo şu:

Recep Tayyip Erdoğan yüzde 29.3, Hiçbiri yüzde 23.16, Meral Akşener yüzde 14.80, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 8.05.

İkinci aşamada siyasi eğilim var.

Anketlerin olmazsa olmazı “Bu Pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna Bursa’dan kararsızlar dağıtılarak şu yanıtlar alınmış:

AK Parti: Yüzde 34.25, CHP: Yüzde 25.20, İYİ Parti: Yüzde 16.97, MHP: Yüzde 6.48, HDP: Yüzde 3.94, Yeniden Refah: Yüzde 3.51, DEVA: Yüzde 2.39, Zafer: Yüzde 2.12, Memleket: Yüzde 1.41, Saadet: Yüzde 1.17, Gelecek: Yüzde 0.88, BBP: Yüzde 0.66, Diğer: Yüzde 1.02.

Yine…

Araştırmanın siyasi eğilim ayağında Büyükşehir seçimleri de var. Ancak siyasi patilerin adayları henüz belli olmadığı için ankette ittifak tercihleri sorulmuş.

İşte kararsızlar dağıtıldıktan sonra çıkan sonuç:

Cumhur İttifakı Adayı yüzde 39.41, Millet İttifakı Adayı yüzde 36.97. Tercihini adaya bağlı olanların oranı yüzde 18.71 olarak yansırken, yüzde 4.91 de diğerleri için tercih kullanmış.

 

Bursa’da Millet İttifakı Adayı Mansur Yavaş

Politic’s de 5 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında 13 ilçede yaptığı araştırmada Millet İttifakı Adayı olarak kimi görmek istediklerini de sormuş.

Sonuç şu:

Birici Bölge’de ; Mansur Yavaş yüzde 46.17, Ekrem İmamoğlu 25.39, Meral Akşener 14.87, Kemal Kılıçdaroğlu 9.58, diğerleri 3.99.

İkinci Bölge’de; Mansur Yavaş yüzde 53.86, Ekrem İmamoğlu 20.51, Meral Akşener 12.96, Kemal Kılıçdaroğlu 6.37, diğerleri 6.31.

 

Fotoğrafı kıskandık: Ulaştırma Bakanlığı’ndan Bursa’ya da istiyoruz

En baştan söyleyelim… Trabzon çok güzel bir kent. İnsanları da öyle. Elbette devletten hizmet almayı hak ediyor. Hem de daha fazlasını hak ediyor.

Gelin görün ki…

Ulaştırma Bakanlığı’nın son yıllarda yatırım gözdesi haline gelen bu kente son kazandırılan Kanuni Bulvarı fotoğraflarını görünce ister istemez kıskançlık yaşadık.

Nasıl kıskanmayalım?..

Muhteşem bir bulvar yapmışlar. Geniş caddeyi yürütmek için dağları delip tüneller açmışlar, vadileri heyecan verici viyadüklerle aşmışlar. Diğer yollarla birleştirmek için görkemli kavşaklar yapmışlar.

Elbette…

Daha fazlasını yapsınlar, Trabzon’un hakkıdır, ama bize de ucundan kenarından bir şeyler yapsınlar artık.

Biz de…

Projelerle ve bu projelerin görselleriyle avunmak yerine, sahip olduğumuz ulaşım yatırımları ile övünelim artık.

Bu kadarcık hakkımız yok mu?

 

AK Parti’de Cumhurbaşkanı hazırlığı

Son dakika sürprizi olmazsa… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Temmuz Cumartesi günü Bursa’ya gelecek.

Programda…

Şimdilik Gökdere’de miting ve T2 tramvayı ile TEKNOSAB’da açılış var.

Ziyaret için…

AK Parti’de milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanları toplantısının ardından hafta sonu da milletvekilleriyle İl Kadın Kolları yönetimi ve ilçe kadın kolları başkanları bir araya gelip yapılacakları konuştular.

 

Yöresel ekonomiye üretim çeşitliliği katkısı: Şerbetçi Otu’ndan kolonya

Avrupa’da… Slovenya ve Macaristan’da üretiliyor, kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanılıyor. Şerbetçi Otu’nun Türkiye’deki tek üretim yeri ise Bilecik’in Pazaryeri ilçesi.

Üstelik…

Yalnızca temmuz ve ağustos aylarında, 1.5 aylık bir süreçte fasulye sırığında yetiştirilen Şerbetçi Otu’nun tek alıcısı bira fabrikaları oluyor.

İşte…

Pazaryeri’nden başka bir yerde yetişmeyen Şerbetçi Otu ekonomisini 12 aya çıkaracak ve yöresel ürün çeşitliliğini arttıracak adım Bursa’da atıldı.

Onu da, Bursa Bilecikliler Derneği Başkanı Erdoğan Mısırlı şöyle anlattı:

“Üreticimizi bira fabrikalarına bağlı üretimden kurtarıp yılın 12 ayı kullanılabilecek ürün olarak Şerbetçi Otu Kolonyası ürettik. Yıldırım’da ürettirdiğimiz kolonyamız büyük ilgi gördü.”

Böylece…

Tütün, narenciye, meyve kolonyalarından sonra Şerbetçi Otu Kolonyası da yaşamımıza girdi.

 

İYİ Parti, Gençlik Kolu Başkanı nikahında buluştu

Hafta sonu… İYİ Parti camiası, İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Kadir Ateş’in Şule Ateş’le yaşamını birleştirdiği nikahta buluştu.

Nikaha…

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun Bursalı üyeleri Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Hasan Toktaş, Müberra Çakır ile İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Genel Merkez Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen de katıldılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X