Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İşte Bursa’nın beklediği haber: Şehir Hastanesi metro ihalesi 27 Ekim’de

Tarih 1 Ekim Perşembe… TBMM yeni yasama yılı açılışı sonrası TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un odasına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bakanlar ve bazı milletvekilleriyle sohbet ediyordu.

Odada…

Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ona doğru döndü ve “Bursa’da ne var ne yok?” diye sordu. Çavuşoğlu da, ayaküstü kısaca Bursa’yla ilgili bilgiler verdi.

Yan tarafta…

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu vardı. Çavuşoğlu onun yanına gitti ve “Sayın Bakan… Bizim hızlı tren projesi ne durumda?” diye sordu.

Bunun üzerine, Bakan Karaismailoğlu hızlı trenin ihalesi sonrası prosedürü anlatıp “Hiçbir sıkıntı yok… Süreç devam ediyor” dedi.

Bu kez…

Peki bizim metronun Şehir Hastanesi’ne uzatılması ne aşamada?” diye soran Çavuşoğlu’na şu cevabı verdi:

Her şey yolunda… Metro projesi ihale izni imza aşamasında.”

Cuma gecesi…

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu ile her görüşmesinde “Bizim hızlı tren… Bizim Şehir Hastanesi metrosu…” diye başlayan Çavuşoğlu heyecanlıydı.

Dedi ki:

Ulaştırma Bakanlığı’nın Bursa’daki ilk raylı sistem yatırımı Bursaray’ın Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatılması olacak. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü hazırlıklarını tamamladı ve metronun 6.1 kilometrelik Emek-Şehir Hastanesi uzatması ihalesinin kararını aldı. Bursa’nın beklediği ihale 27 Ekim günü yapılacak.”

Sonra da şunu söyledi:

Bursamızla ilgili her konuda özel ilgisini ve desteğini gördüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. İlettiğimiz her konuya büyük bir ilgiyle yaklaşan Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum.”

Şunu vurguladı:

Tüm Bursa milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte takipçisi olduğumuz proje Bursamıza hayırlı olsun.”

Şunu da ekledi:

Bursamızla ilgili her konuya desteğini esirgemeyen Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nu yakın süreçte Bursa’da ağırlamak istiyoruz.”

Gerçekten de, ihale kararı projede çok önemli bir aşama.

 

Şehir Hastanesi metrosuna anahtar teslimi ihale

Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün 27 Ekim’de yapacağı Bursaray’ın Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatılması ihalesi teknik bilgileri belli oldu.

6.1 kilometre uzunluğundaki hatta 4 istasyon olacak.

Depolama alanı, inşaat işleri, giriş-çıkış yapıları, demiryolu işleri, enerji temini ve dağıtımı, aydınlatma, sinyalizasyon, kontrol, iletim, telefon, telsiz, anons, kapalı devre televizyon, saat, erişim kontrol, yolcu bilgilendirme, yolcu geçiş ve ücret toplama sistemleri ihale kapsamında.

Kısaca, anahtar teslimi ihale olacak.

 

Adanmış yaşamlar… Engelli çocukları okul sonrası yaşama hazırlıyorlar

Onu… Özel çocukların özel görevlerle yaşama hazırlandıkları Nilüfer’deki Niş Kafe’den tanıyoruz. Neslihan Edinçliler 23 yıl görev taptığı Niş Kafe’den müdür yardımcısı olarak emekli oldu.

Ama…

Engelli çocukları yaşamından çıkarmadı. Yine beraber olup, eğitimleri ve yaşama hazırlanmaları için Simbiyoz Aktivite Derneği’ni kurdu.

Sohbet ederken…

Gönüllü arkadaşlarıyla birlikte yaptıklarını anlattı:

Simbiyoz doğadaki ortak yaşamlar için çalışan bir sivil toplum örgütü. Engelli çocukların eğitim almalarını, okul sonrası da eve kapanmalarını engellemek için sosyal aktiviteler yapıyoruz.”

Farklı bir uygulamaları var:

Engelli çocukları üniversite öğrencileriyle bir araya getiriyoruz. Çocuklar kendilerine idol seçerken, öğrenciler de ortak yaşama hazırlanıyorlar.”

En büyük sıkıntıları olan engelli çocukları işe yerleştirme noktasında iş dünyasını çocuklarla buluşturup işbirliği yapıyorlar.

Kentin desteğine de her zaman ihtiyaçları var.

 

Engelli çocuklar için Hedefsiz Yaşam Köyü

Aktivitelerini… Nilüfer Üçevler’deki dernek merkezinde sürdüren Simbiyoz Aktivite Derneği bu yolda Nilüfer Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi ile ortak projeler yürütüyor.

Hedeflerini, Başkan Neslihan Edinçliler şöyle açıkladı:

Engelli çocuklar için Hedefsiz Yaşam Köyü oluşturmak istiyoruz. Çocuklar burada doğa içinde sosyal aktiviteler yapabilecekler, ata binip el becerilerini geliştirebilecekler. Böylece enerjilerini boşaltabilecekler.”

 

Hareketli yaşam, daha az trafik sıkışıklığı için adım adım bisikletli ulaşım

Bugüne kadar… Nilüfer Belediyesi kentin çeşitli noktalarına kiralık bisiklet parkları oluşturmuştu. Uygulamayı geliştirerek kentin her yerine taşımak üzere Büyükşehir Belediyesi geniş kapsamlı çalışma başlattı.

Üstelik…

Kent merkezi yanında Mudanya’da da bisiklet parkları oluşturdu.

Nitekim…

Mudanya’daki tarihi Mütareke Binası yanında bulunan bisiklet parkı çok ilgi gördü. Anlaşılan o ki, buradan bisiklet kiralayıp sahilde gezinti yapanlar önümüzdeki yaz sezonunda daha da artacak.

Böylece…

İnsanlara kentin stresli günlük yaşamında hareket fırsatı sağlanırken, ulaşımda bisiklet kullananların sayısını arttırıp trafik sıkışıklığını azaltmak hedefleniyor.

Bunun için de…

Bisiklet kullanımını arttıracak projeler yanında, trafik için uyarıcı çalışmaları başlayan Büyükşehir Belediyesi, belediye otobüslerinin arkasına bisikletlilerle en az 1.5 metre mesafe olması gerektiğini anımsatan tabelalar astı.

 

Göz önüne çıkmayan kahramanlara ziyaret

Adını… İlk kez Elazığ depremi sonrasındaki kurtarma çalışmalarında duyduk. ANDA Kardeşe Vefa Derneği’ni o zamandan beri izliyoruz. Bursa’da özellikle Uludağ’da kaybolan ya da kaza geçirenlerin yardımına ilk onlar koşuyorlar. Yurt dışına bile gidiyorlar.

İşte…

Göz önüne çıkmadan yardıma koşan bu kahramanların hafta sonu özel bir ziyaretçisi vardı. AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ziyaretinde hem yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alıp projelerini dinledi, hem de moral verdi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X