Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İstifalara ilk gerekçe iddiası: Seçim dönemi rahat adaylık!

Tanıyanlar bilir… Son dönemde yaygın gazeteler ve televizyonlarda geniş yer bulan Andy-Ar Araştırma şirketi aslında Bursa kökenlidir. Şirketin Başkanı konumunda bulunan Faruk Acar da Bursa siyasetinin tanıdığı, AK Parti’nin eski il yöneticilerinden İsmet Acar’ın yeğenidir.

Şirket merkezini Bursa’dan İstanbul’a taşıdıktan sonra yıldızı parlayan Acar, 1 Kasım seçimlerinden bu yana AK Parti Genel Merkezi’nin çalıştığı araştırma şirketlerinden biri olarak sahaya çıkıyor.

Nitekim…

Referandum öncesi 5 Nisan 2017 günü Atatürk Stadyumu Meydanı’nda miting için Bursa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında Faruk Acar vardı ve uçakta Erdoğan’a sunum yaptığı konuşulmuştu.

Dahası…

AK Parti’de önce il başkanları, şimdilerde Büyükşehir Belediye Başkanları düzeyinde gerçekleşen istifa yoluyla değişim operasyonlarının karar alma süreçlerinde yine Acar ve ekibinin yaptığı araştırmaların önemsendiği biliniyor.

Daha açık söylemek gerekirse, belediye başkanları operasyonunda Acar’ın araştırmalarının kriter oluşturduğu yaygın medyada yazıldı.

Yani…

Faruk Acar bu dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Genel Merkezi’nin düşünce eğilimini anlayabilecek yakınlıkta.

Bu nedenle…

CNN Türk kanalında önceki akşam Şirin Payzın’ın moderatörü olduğu Neler Oluyor programında Andy Ar Başkanı Faruk Acar’ı daha dikkatli dinledik.

Özellikle…

Belediye başkanlarının istifalarıyla ilgili bize göre önemli değerlendirme yaptı:

“Bu belediye başkanları 2019’da yeniden aday gösterilmeyecekti. Görevden alınmasalardı sistemi kilitleyebilir, büyük sıkıntıya yol açabilirlerdi. İstifa ettirilerek seçim dönemi yaşanacak daha büyük bir kriz engellendi.”

Bu…

AK Parti Genel Merkezi ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da taşıdığı bir düşünce midir elbette bilemeyiz, ama karar mekanizması yakınında olan bir araştırmacının söyledikleri bize önemli geldi.

Programda…

Yaptıkları kamuoyu araştırmalarında seçmenin değişimi desteklediğini gördüklerini ifade eden Acar, aslında bilinen bir başka sonuç daha paylaştı:

“Bugün yüzde 50 oyu olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yüzde 90’ı Recep Tayyip Erdoğan. Sayın Erdoğan’ı çektiğinizde geriye parti kalmıyor.”

 

İkinci gerekçe: Referandum oyları

 

AK Parti Genel Merkezi adına kamuoyu araştırmaları yapan şirketlerden biri olan Andy Ar Başkanı Faruk Acar, katıldığı televizyon programında, çok iyi bildiği Bursa’da AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifalarını değerlendirirken dikkat çekici bir şey daha söyledi:

“Bursa’da AK Parti ve MHP’nin oylarının toplamı yüzde 70’i buluyor. Fakat referandumda yüzde 53 evet çıktı. Yani yüzde 17 kayıp var. Değişimin nedeni başarısızlık.”

 

Araştırmacının işareti: İnegöl

 

CNN Türk’te önceki akşam yayınlanan ve Şirin Payzın’ın moderatörü olduğu Neler Oluyor adlı programda, AK Parti Genel Merkezi adına kamuoyu araştırmaları yapan Andy Ar Başkanı Faruk Acar’a, “Recep Altepe istifa etmeseydi ne olurdu?” diye sorulunca “Belediyeye giremezdi” cevabı verdi.

Yerine gelebilecekle ilgili düşüncesi şu:

“En büyük ilçe Osmangazi ile ikinci büyük ilçe Yıldırım var. Fakat Ankara’da İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la ilgili değerlendirme yapılıyor.”

 

Akşener İyi Parti’yi açıkladı, slogan şimdiden mahkemelik

 

Meral Akşener hazırlıklarını tamamladığı partisinin adını İyi Parti olarak açıkladı. Yazı karakteri Kayı Boyu işaretini andıran ve amblemi güneş olan partinin kurucular kurulu listesinde Bursa’dan Hasan Toktaş, Yüksel Yılmaz ve Abdullah Alagöz’ün yanı sıra Sermin Özensoy yer aldı.

Kurucular arasında yapılan seçimle oluşan Genel İdare Kurulu’na Hasan Toktaş, yedek listeye deAbdullah Alagöz girdi.

Bu arada…

Akşener’in açıkladığı slogan Bursalılar için hiç de yabancı değil: İyi gelecek.

Bu sloganı…

2014 yerel seçiminde AK Parti Nilüfer Adayı olan Dr. Mustafa Esgin kullanmış ve doktorluğundan yola çıkarak “Nilüfer’e iyi gelecek” demişti.

Esgin seçimi kazanamadı, ama sloganı çok tutunca patentini aldı. Geçen yıl bir market zinciri radyo reklamlarında kullanınca da hukuki uyarı yaptı.

Dün de…

Meral Akşener’in İyi Parti sloganı olarak kullanılması üzerine dava açması için avukatını harekete geçirince, Akşener’in partisi ilk günden davalık oldu.

 

Adalet Partisi’nde görev değişimi

 

Ahmet Yıldırım 12 Eylül 1980 darbesi öncesi Adalet Partisi’nin son İl Gençlik Kolları Başkanı’ydı, AP yeniden açılırken Kurucu İl Başkanı olarak görev üstlendi.

Şimdi de…

AP Genel Merkezi’nde Siyasi İşler Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. İşin içine Ankara görevi girince de Bursa İl Başkanlığı görevini, Osmangazi İlçe Başkanı olan Bahri Yenidünya’ya devretti.

 

Anadolu’nun en büyük yerel gazetesi Olay 30 yılı geride bıraktı

 

Bursalılar mütevazıdır, kendileri söylemezler, ama İstanbul başta olmak üzere başka kentlerde yaşayanlar Bursa için küçük Babıali derler.

Yanı sıra…

Bugün 30 yılını geriden bırakan Olay gazetesini de Türkiye’nin her köşesinden tüm kentlerinde herkes tanır, bilir. Çünkü, yayıncılık anlayışı ve okuruyla bütünleşmesi Olay’ı yerel gazete olmaktan çıkardı, Anadolu’nun en büyük yerel gazetesi haline getirdi.

Bunda hiç kuşku yok ki, iyi gününde ve kötü gününde Olay’ın yanında dimdik duran Bursa okurunun gazetesini sahiplenmesi etkili oldu. Biz Bursa ile birlikte büyüdük ve ilk günkü heyecan ve titizlikle Bursa’nın sesi olmayı sürdürüyoruz.

Hep birlikte nice yıllara… 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X