Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İttifak Osmangazi’de tıkandı, ama Bozbey’e cumartesi karşılama var

Beklenti… CHP Parti Meclisi’nin bugünkü toplantısında Bursa Büyükşehir’le birlikte ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması yönündeydi. Ne var ki,

süreçte aksama çıktı.

Çünkü…

1.-yazi-icin-mustafa-bozbey.jpgCHP’den Oğuz Kağan Salıcı ve Seyit Torun ile İYİ Parti’den Musavvat Dervişoğlu ve Cihan Paçacı’nın çarşamba günü 7.5 saat süren görüşmelerinin

Osmangazi’de tıkandığı konuşuluyor.

Söylenen şu:

“İYİ Parti, Büyükşehir için üniversiteden istifa ettirdiği Emin Balkan’ın Osmangazi adaylığında direniyor. Akşener’in de Kılıçcdaroğlu’ndan ricı ettiği biliniyor.”

Şuna dikkat çekiliyor:

“CHP Büyükşehir Adayı olarak Bozbey de Osmangazi’de CHP’nin aday çıkarmaması halinde Büyükşehir oylarının azalacağı kaygısı taşıyor.”

Tıkanan nokta şu:

“İYİ Parti Osmangazi’den vazgeçmiyor, CHP Büyükşehir desteği için Osmangazi’de aday çıkarmak istiyor. Görüşmeler bu nedenle tıkandı.”

Bir yanda da…

CHP Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu’nun oybirliği ile aldığı “Adayımız Cevat Asa” kararı var.

İşte…

Böyle bir ortamda bugün yapılacak PM toplantısında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in 31 Mart’ta CHP Bursa Büyükşehir Adayı açıklanması bekleniyor.

Hatta…

Açıklama öncesi son değerlendirmeleri yapmak üzere Bozbey akşam saatlerinde Ankara’ya gitti. Yanında da, Nilüfer Adayı olarak yerine önerdiği Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem vardı.

Buna karşın…

Bugünkü PM toplantısında Mudanya ve İznik’in de açıklanacağı beklentisi vardı, ama farklı haberler geliyor.

Örneğin…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın açıklanma olasılığının düşük, ertelenme olasılığının yüksek olduğu duyuluyor. İznik’in de bugünün programında olmadığı konuşuluyor.

CHP’de bir yandan da çok özel bir hazırlık yapılıyor.

Buna göre…

Mustafa Bozbey adaylığının açıklanmasından sonra cumartesi sabahı Anıtkabir’i ziyaret edip Atatürk’ün mozolesine çiçek koyacak.

Partililer de…

Öğleden sonra Bursa girişinde büyük bir karşılamaya hazırlanıyorlar. Bu da CHP’nin alışık olmadığı bir aday karşılaması yaşanacağı anlamına geliyor.

 

Ankara’da “Seçime hazırız” mesajı verdiler

 

2.-yazi-icin-chp-ilce-baskanlari-genel-merkez-secime-haziriz-mesaji.jpgAslında… CHP ilçe başkanlarının topluca Ankara’ya gidip Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmeleri ve “Parti örgütü birlik ve beraberlik içinde seçime hazır” mesajı vermeleri planlanmıştı.

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş liderliğindeki Ankara programına kar nedeniyle Harmancık ve başka bir programı olduğu için Nilüfer ilçe başkanları katılamadı.

Ne var ki…

Akkuş ve 15 ilçe başkanı, programı çok yoğun olan Kılıçdaroğlu ile randevuya karşın görüşemediler. Mesajı da genel başkan yardımcılarına verdiler.

 

Osmangazi başkan aday adayı olması isteniyordu, meclise aday adayı oluyor

 

3.-yazi-icin-abdullah-karakas.jpgSaadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi ve yönetimde oluşturulan Halkla İlişkiler ve Basın Komisyonu Başkanı Abdullah Karakaş’ı uzun süredir dikkatle izliyoruz.

Daha doğrusu…

SP’de önce Osmangazi Gençlik Kolu Başkanı olduğu, sonra ana kademe yönetimine girdiği günlerden beri siyaset anlayışı ve heyecanı ilgimizi çekiyor.

31 Mart yerel seçimi için aday adaylıkları süreci başlarken Saadet’te parti büyükleri Abdullah Karakaş’tan Osmangazi’de başkan aday adayı olmasını beklediler ve istediler.

Fakat…

Karakaş bunun yerine Osmangazi Belediye Meclisi için aday adayı olma kararı aldı. Başvurusunu da cumartesi günü yapacak.

 

KalDer’de kriz: Şubeleri kapatma kararı aldı, olağanüstü kongre var

 

4.-yazi-icin-kalder-bursa-subesi-baskani-erdal-elbay.jpgGerek büyük bir heyecana yol açan geleneksel kalite ödülleri, gerek eğitim odaklı çalışma ve özgün yapılanmasıyla kısa adı KalDer olan Türkiye Kalite Derneği her zaman örnek gösterildi ve kamuoyunda kabul gördü.

Ne var ki…

Bu süreçte KalDer’den alışık olunmayan türde haberler geliyor.

Konu şu:

KalDer Genel Merkezi bir süre önce Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir şubelerini kapatıp bölge temsilciliklerine dönüştürme kararı aldı. Ne var ki, Bunu da hukuki sorun doğmaması için genel kurula kararıyla yapmak istedi.

Nitekim…

7 Ocak Pazartesi günü Ofisim İstanbul Plazaları’nda yapılacak olağanüstü kongrenin gündem maddeleri arasında, kapatılacak şubelerin yönetimlerinde yer alanlara İstişare Konseyi üyeliği önerilmesi de var.

İşte…

Genel merkezin kapatma hamlesi karşısında, Bursa Şubesi Başkanı Erdal Elbay, Ankara Şubesi Başkanı Nazmi Karyağdı, Eskişehir Şubesi Başkanı Bülent Özdoğan, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Burak Erdinç ortak açıklama yaptılar.

Açıklamada…

KalDer Genel Merkezi kararına tepki gösterilirken parasal içerikli iddialarda bulunuldu, üyelerden de KalDer’e sahip çıkmaları istendi.

 

Bursa’da KalderEvi’nin tadını çıkaramadılar

 

5.-bursa-kalder-evi-acilisi.jpgPazartesi günü yapılacak olağanüstü genel kurulda 3 şubeyle birlikte kapatılmaları oylanacak olan KalDer Bursa Şubesi 5 Ekim günü Özlüce’de Kalder Evi adıyla yeni bir binayı kıvançla hizmete açtılar.

Eğer…

Genel kuruldan aksi karar çıkmazsa, Bursa’nın yaptığı Kalder Evi yeni süreçte İstanbul’daki Genel Merkezin kontrolüne geçecek ve zorlu bir çabayla binayı tamamlayan Erdal Elbay yönetimi tadını ve keyfini çıkaramadan kaptırmış olacak.

Genel kurul Bursa için bu yönüyle de önem taşıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X