Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İttifaktan İYİ Parti çekilince adayın önemi arttı, CHP’nin hesabı değişti

Köşe Yazısını Dinle

Gazeteci olarak… İlk yerel seçimimizi 11 Aralık 1977’de izledik, Seçim Kurulu merkezi olan Setbaşı’ndaki Atatürk İlkokulu bahçesinde sabahladık.

O seçime kadar…

Bursa’da Adalet Partili belediye vardı, ama 11 Aralık’ta CHP Adayı Mustafa Eroğlu kazandı, CHP ilk kez belediyede iktidar oldu. Bir daha da kazanamadı.

Sonuca en çok yaklaştığı 2019 yerel seçiminde Mustafa Bozbey’in popülaritesi kadar İYİ Parti ittifakı da etkendi.

O bakımdan…

31 Mart seçimine yönelik CHP hesapları arasında ittifak çok önemli yer tutuyor.

Ne var ki…

Tüm bu hesaplar, İYİ Parti’nin geçen hafta sonu Şile’deki kampında “İttifak kesinlikle yok, her il ve ilçede kendi adaylarını çıkarma” kararıyla bozuldu.

Şimdi…

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 yıl önce elini kaldırıp CHP Bursa Büyükşehir Adayı ilan ettiği, kurultay gecesi de CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel’in sıcağı sıcağına “Bursa’da Mustafa Bey’le devam edeceğiz” açıklaması yaptığı Mustafa Bozbey kendi kararını henüz açıklamadı.

Yani…

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın geçen hafta “Adayımız Bozbey” açıklaması yapmasına karşın, adaylığının sürüp sürmediği konusunda henüz ipucu vermedi.

İşte…

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın ilçe başkanlarıyla yaptığı 4 saate yakın süren toplantıda hem adaylıklar; hem de seçim kazanma stratejisi görüşüldü.

Toplantı bitiminde konuştuğumuzda Yeşiltaş şu mesajları verdi:

Bir…

“Büyükşehir’de adayımız Mustafa Bozbey. Kendisiyle devam edeceğiz. Sokaktan aldığım beklenti de bu yönde.”

İki…

“Genel Merkezimizin ilçe adaylarını belirlemeye yönelik anketi 10 güne kadar bitecek. Sonra oturup, kişileri Genel Merkez ve örgütümüzle birlikte konuşacağız.”

Mesajı şu:

“Tüm stratejimizi Bursa’yı kazanmak üzerine kurduk. Şunu rahatlıkla söylüyorum, Bursa’yı mutlaka kazanacağız.”

Şunu da ekledi:

“Sayın Genel Başkanımız da elimizi güçlü kılacak anlayışla bakıyor.”

 

Özgür Özel’le baş başa Bursa’yı değerlendirdi

Dostlukları… Siyaset öncesine dayanıyor. CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, geçen dönem CHP Bursa Milletvekili olan Erkan Aydın gibi eczacı. Eczacılar Odası Genel Merkezi’nde birlikte mücadele verdiler.

Salı akşamı…

TBMM’deki makamında Özel’i ziyaret eden Aydın bir süre baş başa görüştü.

Sonrasında…

“Genel Başkanımızın Bursa’ya selamı var” mesajı paylaştı, ama kulislerde Bursa değerlendirmesi yaptıkları konuşuluyor.

 

AK Parti’de Temayül Kurulu belli oldu, 10 ilde Bursa’ya görev çıktı

AK Parti’nin… Pazar günü Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde yapacağı temayülü yönetecek heyet belli oldu.

Buna göre…

Bursa temayülünü Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya başkanlığındaki heyet yönetecek.

Heyette…

MKYK Üyesi Şebnem Koçakelçi Elgörmüş, Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Kadın Kolları MYK Üyesi Fatma Ataseven, Gençlik Kolları MYK Üyesi Osman Ertuğrul Yörük var.

Bursa milletvekillerinden…

Emine Yavuz Gözgeç temayülde Niğde Başkanı olurken; Ayhan Salman Ankara’da, Ahmet Kılıç Eskişehir’de, Emel Gözükara Durmaz Kocaeli’nde, Müfit Aydın Şanlıurfa’da, Mustafa Yavuz Şırnak’ta, Osman Mesten Trabzon’da, Refik Özen Tunceli’de görev yapacak.

Yanı sıra…

Bursa’dan MKYK’ya giren Önder Matlı İzmir’de, MDK Üyesi Büşra Koyuncu da Bartın’da olacak.

 

Büşra Koyuncu sahaya çıktı, ilçesinden başladı

AK Parti kurultayında… Rahmetli Ali Koyuncu’nun kızı Büşra Koyuncu’nun Merkez Disiplin Kurulu’na seçilmesi sürpriz olmuştu.

Pazar günü…

Temayül yoklamalarında Genel Merkez tarafından Bartın’da görevlendirilen Av. Büşra Koyuncu, babasının kurucu başkan olduğu AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı’nda yönetim kurulu toplantısına katılarak sahaya çıktı.

 

Cumhuriyetin 100. yaşında, tarımda 100 güçlü kadına gönül köprüsü

Son dönemde… Bursa’daki kadın dernekleri arasında yıldızı parlayan bir dernek var: Hoş Sadâ Kültür ve Sanat Derneği.

Özellikle…

Bursa merkez ve ilçelerindeki kadın girişimci kooperatifleri ilgi alanında. Hoş Sadâ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Rüya Sani Gündiler’le arkadaşları kadın kooperatiflerini ziyaret edip teşvik ediyorlar, sorunları aşabilmeleri için destek veriyorlar.

Destek kapsamında…

Yöreye özgü el sanatlarından yemeklere, köyden kente göçün engellenmesinden iç turizme yaşam içindeki her konu yer alıyor.

İşte…

Bu çok özel derneğin bünyesinde bir de gönül köprüsü misyonu üstlenen kadınlar korosu var.

O koro…

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği Cumhuriyetin 100. Yılında Tarımda Güçlü 100 Kadın etkinliğine katıldı ve gönül köprüsü kapsamında Türk Sanat Müziği şarkılarıyla renk kattı.

 

Aşıklar Kahvesi’nden bir ünlü geçti

Heykel’deki… Büyükşehir Belediyesi tarihi binasının alt tarafında, köylü pazarı içinde Aşıklar Kahvesi var. Müdavimleri yıllardır saz çalıp türkü söylerler, meşk ederler.

İşte…

Bu mütevazı Aşıklar Kahvesi’nden ünlü sanatçı Alişan geçti. TRT’deki programı için çekimleri yapmak üzere gelen Alişan, kuzeni Harun Tavlı ile birlikte gittiği Aşıklar Kahvesi’nde saz da çalarak müdavimlerle türküler söyledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X