Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İYİ Parti’den geleneksel siyaset modeli: Aksaçlılar’dan projeyle seçime hazırlık

Köşe Yazısını Dinle

İlginçtir… Zaman zaman muhalefet partileri erken genel seçim ister, iktidarlar sıcak bakmazlar, ama ne zaman yapılacağı anayasada belli olduğu için erken yerel seçim istenmez. O nedenle, partiler yerel seçime uzun sürede hazırlanır.

Nitekim…

İYİ Parti de 2024’te yapılacak yerel seçimler için harekete geçti.

Hatta…

Yerel seçim için Bursa projeleri hazırlamak üzere, geleneksel siyasetin Aksaçlılar Heyeti modeli olan İstişare Kurulu oluşturuldu.

Başkanlığını…

İYİ Parti İl Divan Kurulu Üyesi Eyüp Sabri Atlıoğlu’nun üstlendiği kurulda 75 kişi var.

Siyasetten gelenler de, teknik çalışmalarıyla tanınanlar da, sosyal yaşamda etkili olanlar da var. Mühendislikten öğretmenliğe, sağlık alanından yöneticiliğe pek çok isimler Aksaçlılar Heyeti adını taşıyan İl İstişare Kurulu’nda yer aldı.

Örneğin…

Sami Bilge, Zafer Milli, Diş Hekimi Tahsin Bulut, İlker Özaslan, Cevdet Yüce, Dr. Adnan Bıyıklı, Faruk Aydın, Dr. Ömer Aydın, Levent Özeren, Önder Gümüş gibi hem siyaset, hem iş yaşamından gelenler var.

Yine…

Orhan Şen, Mustafa Barutçuoğlu, Kemal Güven, Üstün Tunalıgil, Yüksel Ceylan, Selçuk Yıldırım, Sungur Fizan gibi siyaseti ve sosyal yaşamı tanıyan isimler de kurulda.

Hatta…

Aksaçlılar Heyeti bünyesinde bir de özel komisyon oluşturuldu. Bursa üzerine projeler üretmek üzere, ağırlıklı teknik isimlerden oluşturulan komisyonun başkanlığına ise Prof. Dr. Hasan Ertürk getirildi.

Hasan Hoca’yı…

Bursa için proje üretmek amacıyla kurduğu dernekle, CHP’de İl Başkan Yardımcılığı ve geçen dönem İYİ Parti belediye meclisi üyeliğinden tanıyoruz.

Bu arada…

Hazırlıklar, geçen yerel seçim CHP ile Millet İttifakı yapan İYİ Parti’nin kendi adayını çıkaracağı izlenimi veriyor.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ise aday konuşmak için erken olduğunu vurgulayıp “Her şey daha İYİ olsun diye Bursa’nın önüne elimiz kolumuz proje dolu çıkacağız” diyor.

Aydınpınar’da evi yananları  ziyaret etti

Geçen Pazar… Mudanya’nın Aydınpınar Köyü’ndeki yangında 3 ev yandı, yardımlarına da Kızılay yetişti.

İşte…

Bu yangın sonrası AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin dün Aydınpınar’a gidip evleri yanan AK Parti Mahalle Başkanı İsmail Kasap, Mustafa Kasap ve İsmet Çelik’e geçmiş olsun dileklerini imletti.

Esgin ayrıca Göynüklü, Çağrışan ve Altıntaş’ı da ziyaret edip vatandaşla sohbet etti.


Ankara Bursa’yla eğleniyor: Denizde en yavaş müsilaj temizliği Bursa’da

Aslında… 2 Haziran günü bu sütunlarda “Bakanlık geç kaldı” düşüncemizi daha en baştan dile getirdik.

Uzun süre…

Deniz salyası, ya da müsilaja izleyici kalan Bakanlık daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla denize çıkıp müsilaj toplamaya başladı. Rakamları da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklıyor.

Ancak…

Açıklanan toplanan toplam müsilaj rakamlarına bakarken şu dikkatimizi çekti.

19 Haziran için İstanbul’da 1.361 metreküp müsilaj toplanırken, 21 Haziran’da 1.771 metrekübe çıkmış. Yalova’da 1.495 metreküpten 1.552 metrekübe, Balıkesir’de 416 metreküpten 526 metrekübe, Çanakkale’de 348 metreküpten 428 metrekübe ulaşılmış.

Buna karşın…

19 Haziran itibariyle Bursa’da toplanan müsilaj 132 metreküpken,  21 Haziran’da 133 metrekübe yükselmiş. Tekirdağ’da da 152 metreküpten 153 metrekübe çıkılmış.

Tablo…

Marmara Denizi’nde en az Bursa sahillerinde müsilaj toplandığını gözümüze sokuyor.


Bursa’da 5 günde 258 bin aşı yapıldı

Tabloya göre… 16 Haziran Çarşamba günü saat 17.05 itibariyle Bursa’da 869 bin 565 birinci doz ve 517 bin 477 ikinci doz olmak üzere toplam 1 milyon 387 bin 042 aşı yapılmıştı.

Dün saat 18.55 itibariyle 1 milyon 107 bin 127 birinci doz ve 537 bin 891 ikinci doz olmak üzere toplam 1 milyon 645 bin 018 aşıya ulaşıldı.

Yani…

Bursa’da son 5 günde 237 bin 562 birinci doz ve 20 bin 414 ikinci doz olmak üzere toplam 257 bin 976 aşı yapıldı.

Aşı geldiğinde hızlı aşılama yapabiliyoruz.


Hırsızlar bahçelere dadandı: Satabilecekleri ne varsa söküp götürüyorlar

Sohbet ederken öğrendik… Liseyi Atatürk Lisesi’nde okuyan, Bursa Eğitim Enstitüsü’nü bitirip Süleyman Çelebi Lisesi’nde 30 yıl fizik öğretmeni olarak öğrenci yetiştiren Halil Kaymak, emekli olunca sonrası büyüdüğü Çeltikköy’de çiftçiliğe başlamış.

Fakat…

Son zamanlarda, komşuları gibi onun da canı yanıyor.

Şunu anlattı:

“Bahçelere hırsızlar dadandı. Metal ve hurdaya satabilecekleri ne varsa söküp götürüyorlar.”

Geçen yıl bahçesini sulamak için kurduğu sistemin elektrik panosunu söküp götürmüşler, kabloları parçalamışlar.

Komşularının başına da geldiğini, bir komşusunun sürgülü demir kapının sökülüp götürüldüğünü anlattı. Hırsızlıkların da pandemide kapanma dönemi sonrası arttığını vurguladı.

Çeltikköy olarak bölgede görevi polis ekiplerinden ilgi bekliyorlar.


Sınav yolunda belediye otobüsü ücretsiz

Son dönem… Bursa Büyükşehir Belediyesi gelecek nesiller olarak çocuklara ve gençlere yönelik projelerle organizasyonları arttırdı.

Bu kapsamda…

Bu hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek öğrencilerin sınav giriş belgelerini göstererek ücretsiz yolculuk yapabileceklerini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sosyal medya hesaplarından duyurdu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X