Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İYİ Parti’nin Türk siyasetini anlamlandırma kararlılığı…

24 Haziran seçiminin siyasal ve ekonomik açıdan pek çok özelliği var. Bu özellikler arasında, 8 aylık bir parti olarak İYİ Parti’nin ilk seçimi olması da yer alıyor.

Üstelik…

Yüksek bir beklenti ve güçlü bir kamuoyu rüzgarı ile kurulan İYİ Parti, her ne kadar CHP’den gelen demokrasi gönüllüsü 15 milletvekiliyle siyasi anlamda önünü açabilmiş olsa da, siyasete heyecan getirdi.

Sonuçta…

Barajı kılpayı geçti ve yüzde 10.1 oyla 44 milletvekili çıkardı.

Peki…

İYİ Parti bundan sonrasında nasıl bir yol izleyecek?

Soruyu…

1.-yazi-icin-prof.-dr.-ismail-tatlioglu.jpgİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in strateji danışmanları arasında yer alan ve Bursa 1. Bölge 1. Sıra Adayı olarak milletvekili seçilen Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’na sorduk.

Söze…

“Yola çıkarkenki beklentimizle geldiğimiz yer arasında fark olduğunu söylememek elbette yanlış olur” diyerek başladı ve şunu söyledi:

“Özellikle İYİ Parti açısından bu seçim kadar baskılanan ve tehdit altında geçirilen bir başka seçim siyasi tarihimizde olmadı.”

Şöyle devam etti:

“16 yıllık, devletin tüm gücüyle siyaset sahnesinde rol alan ve Hazine’den 400 milyon lira alan iktidar yüzde 41 oy aldı. Yaklaşık 100 yıllık ve 250 milyon lira Hazine yardımı alan CHP yüzde 22, yaklaşık 50 yıllık ve 150 milyon lira yardım alan MHP yüzde 11 oy aldı.”

Şunun altını çizdi:

“Henüz 8 aylık ve emeklilerin, gönüllülerin, öğrencilerin bağışlarıyla finanse edilen İYİ Parti de yüzde 10 küsur oy aldı.”

Ardından…

“Durum budur… Bu olumlu da yorumlanabilir, olumsuz da” dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Geldiğimiz noktada şunu söylemek lazım ki, İYİ Parti bugün bir parti olmuştur ve artık bir güçtür.”

Şunu da özellikle vurguladı:

“İYİ Parti, 24 Haziran seçimlerini anlamlandıran bir siyasi harekettir. En önemlisi, önümüzdeki dönem Türk siyasetini anlamlandıracak siyasal bir hareket olacaktır.”

 

Milletvekilleri mazbataları pazartesi alıyor

 

Başlangıçta… Pazar günü seçilen AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’den toplam 20 milletvekilinin mazbatalarını bugün almaları için hazırlık yapılmıştı.

Ancak…

Bazı sandıklardaki itirazlar nedeniyle yapılan işlemler sonucun uzamasına yol açtı.

O nedenle…

20 Bursa Milletvekili pazartesi günü Adliye Sarayı’nda düzenlenecek törenle mazbatalarını alacaklar ve Ankara’ya gidip TBMM’ye kayıtlarını yaptıracaklar.

 

Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu: Bursa için olumlu her öneriye destek veririz

 

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu 24 Haziran seçimi kampanyasında partisinin lokomotifi olarak çalıştı.

O nedenle…

Seçim sonuçlarını değerlendirirken, söze “İYİ Parti’nin bütün teşkilatlarına, özellikle de kadınlara ve gençlere, tüm Bursa’ya teşekkür ediyorum” diyerek başladı.

Ardından…

“Bursa Milletvekili seçilen 20 arkadaşımızı da tebrik ediyorum” dedi ve İYİ Parti olarak izleyecekleri yolu şöyle açıkladı:

“Barti gözetmeksizin tüm Bursa milletvekillerinin birliktelik oluşturmalarını arzu ediyoruz. Bu yolla siyaseti daha saygın bir çizgide yürütmek istiyoruz.”

Sonra da…

Kendisinin hep bildiğimiz pozitif duruşu ve yaklaşımı içinde ve samimi şekilde elini tüm milletvekillerine uzattı:

“Bursa’ya yönelik projeler kimden gelirse gelsin, destek olmak amacıyla işbirliği yapmayı düşünüyoruz.”

Şu güvenceyi verdi:

“Bu yaklaşımımızı siyaset de, bürokrasi de, Bursa kamuoyu da hissedecek.”

Bir adam daha attı:

“İYİ Parti TBMM Grubu olarak; Türkiye’nin hayrına olduğunu düşündüğümüz, bizim programımız ve seçim vaatlerimizle örtüşen tüm konularda pozitif düşüncemizle net duruşlar sergileyip destek vereceğiz.”

 

Gürsu’da mutluluk: Tarihinde ilk kez 2 partiden 2 milletvekili çıkardı

 

Tarihteki adının Susığırlık olduğu biliniyor. Bir kadın öğretmenin önerisiyle 1931 yılında Gürsu adını aldı ve bucak oldu. 1991 yılındaysa Bursa’nın Büyükşehir olması nedeniyle merkezin idari yapılanması düzenlenirken ilçe oldu.

4.-yazi-icin-gursudan-cikan-milletvekilleri-chp-orhan-saribal,-ak-parti-atilla-odunc-001.jpgBursa Ovası’nın en önemli yerleşimlerinden olan, dünyaca ünlü armut türlerinin yetiştirildiği Gürsu ilk kez 2015 yılında Orhan Sarıbal’ın CHP Bursa Milletvekili seçilmesiyle milletvekili çıkardı.

Dahası…

Sarıbal son 2 kurultayda CHP Parti Meclisi’ne seçilerek ilçeden çıkan ilk parti üst yöneticisi oldu.

Pazar günü…

Sarıbal’ın yanı sıra Atilla Ödünç’ün de AK Parti’den milletvekili seçilmesiyle Gürsu tarihinde ilk kez 2 milletvekili çıkardı.

AK Parti’nin İl Gençlik Kolları’ndan yetişip Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olmasının yanında Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği yapan Ödünç, seçim kampanyası süresince her yere ulaştı, hatta renkli fotoğraflara konu oldu.

İşte…

İlk kez iki milletvekili çıkaran Gürsulular bu nedenle siyaseten büyük mutluluk yaşadı.

 

Araçlarını “doludan saklamak” isteyenler kapalı pazaryerine sığındı

 

5.-yazi-icin-hamitler-kapali-pazaryerine-siginan-araclar.jpgElbette hepsinin bilimsel bir açıklaması var, fakat şu da bir gerçek ki, iklimler değişti ve mevsimlerin dönemleri kaydı.

Sanki…

Ders kitaplarında okuduğumuz ekvator iklimi koşullarını yaşıyoruz. Güneş varken bir anda hava kararıyor ve fırtına şiddetinde yağmur yağıyor, şimşekler çakıyor, gök gürlüyor.

Nitekim…

Yazı neredeyse ortalayacağımız şu haziranın son günlerinde fırtınaya dönen yağmurlardan burnumuzu çıkaramıyoruz. Zaman zaman dolu yağdığı için de kendimizce önlemler almaya çalışıyoruz.

İstanbul’dan yansıyan fotoğraflarda dolunun yol açacağı kaporta ve cam zararlarından araçlarını korumak isteyenlerin halılar, kilimler, battaniyeler, yorganlar sardıklarını görüyoruz.

Bursa’da böyle bir manzara yok, ama sosyal medyada Hamitler’de araçlarını korumak isteyenlerin görüntüsüne rastladık.

Anlaşılan o ki…

İstanbul’dan yansıyan fotoğraflardan çok etkilenen Hamitler sakinleri araçlarını doludan ya da fırtınadan korumak için Osmangazi Belediye Belediyesi’nin yaptırdığı kapalı pazaryerine resmen sığınmışlar.

Boşuna “mal canın yongasıdır” dememişler…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X