Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İznik’te tarihten, Tophane’de Osman Gazi’den çok etkilendi

Daveti… Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara yaptı. 4 ay önce Büyükelçilik Konutu’na eşiyle yemeğe gelen Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov’u aile sohbetinde Bursa davet eden ve 2011-2015 dönemi AK Parti Bursa Milletvekili olan Kara, kendi kentinde konuk cumhurbaşkanı ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.

Dahası…

1.-yazi-icin-makedonya-cumhurbaskani-gjorge-ivanov-iznik-gezisi,-uskup-buyukelcisi-tulin-kara.jpgAK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Makedonya Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç da Bursa programını organize etti, tamamına da katıldı.

Ivanov ve eşi Maja Ivanov’un gezileri İznik’ten başladı.

Ayasofya’yı gezen, İznik Atölyesi’nde eşiyle birlikte çini yapan Ivanov tarihi ortamdan çok etkilendi.

“İznik’in Hıristiyanlık alemi için çok büyük önemi var. Birçok dinin bir arada yaşadığı huzurlu bir kente geldim” diyerek duygularını dile getirdi.

Çini boyadığı atölyeden çıkarken de “İznik’i çok görkemli ve çok etkileyici buldum. Buraya geldiğim için mutluyum” dedi.

Ardından…

Bursa’nın geleneksel damak lezzeti İskender Kebabı yemek için Botanik Park’a geldi. Yemekteki konuşmasında da “daveti için Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara’ya teşekkür” eden konuk cumhurbaşkanı daha sonra da hayranlık duyduğunu her fırsatta dile getirdiği Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret etti,

Tophane’den Muradiye’ye geçip UNESCO Dünya Mirası listesinde olan sultan türbelerini gezdi.

Türk dostu ve Osmanlı hayranı olduğunu hiç gizlemeyen Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ve eşi Maja Ivanov’un Osmangazi Belediyesi’nin kente armağanı olan Panorama 1326 Fetih Müzesi’ni de büyük bir hayranlıkla gezip çok etkilendikleri görüldü.

Ivanov akşam da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi toplantısına katıldı, toplantı sonrası onuruna verilen yemekte Bursalı sanayici ve işadamlarıyla birlikte oldu.

Bursa gezisinin bugünkü bölümündeyse Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edip Uludağ Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelecek. Ayrıca Kent Müzesi’ni de ziyaret edecek.

Konuk Cumhurbaşkanı yarın da Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve Kapalıçarşı turu yapıp İstanbul’a geçecek.

Böylece…

3 günlük programıyla Bursa’da en uzun süre kalan Cumhurbaşkanı olacak.

 

Çayı ‘ince belli’ bardakta seviyor!

 

2.-yazi-icin-makedonya-cumhurbaskani-gjorge-ivanov,-esi-maja-ivanov,-buyukelci-tulin-erkal-kara-cay.jpgMakedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov tam bir Türk dostu ve Osmanlı hayranı. Türkçe ile Makedonca dillerinde 8 bin ortak kelime olduğunu ifade eden Ivanov, içtiği çayı da Türkiye’den getirtiyor.

Dahası…

Türkiye’den giden siyasetçi ve devlet adamı konuklarına “Ben çayı ince belli bardakça içerim” diyor ve aynı şekilde ikram ediyor.

İznik programı sırasında çay bahçesinin önünden geçerken de durup bir bardak çay içti, yoluna öyle devam etti.

 

Ankara toplantısındaki sürpriz: 4 ilçe başkanı adaylık izni istedi

 

3.-yazi-icin-ak-parti-genel-merkezi-ilce-baskanlari-toplantisi.jpgToplantı… Pazartesi günü gerçekleşti. AK Parti Genel Merkezi’nde Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve 17 ilçe başkanı masadaydı.

Cenazesi olan Hakan Çavuşoğlu hariç 10 AK Parti Bursa Milletvekili hazırdı.

Bursa teşkilatını 3 başkan yardımcısı dinledi.

8 saati aşan toplantıda, aynı zamanda Marmara Bölgesi Koordinatörü olan Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer tüm aday adaylarının dosyalarını açıp masaya yatırdılar, teşkilattan görüş istediler.

İşte…

Bu toplantı sırasında bir de sürpriz yaşandı.

AK Parti’nin Mudanya İlçe Başkanı Dr. Ahmet Murat Ünal, Kestel İlçe Başkanı Mustafa Bayrak, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Kanar ve Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt 31 Mart yerel seçiminde aday olmak istediklerini söylediler.

Bunu da…

“Sizler uygun görüp görev verirseniz, ilçe başkanlığından istifa edip belediye başkanı adayı oluruz” sözleriyle dile getirdiler.

Başkan Yardımcısı istekleri Üst Kurul’a ileteceklerini söylediler, kendileri karar vermediler.

 

AK Parti’de kararı Üst Kurul verecek

 

Geçmişte… AK Parti Genel Merkezi’ndeki Alt Kurul aday adaylarıyla görüşüp sayıyı azaltır ve Üst Kurul’a rapor verir, adayları da Üst Kurul ve AK Parti Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belirlerdi.

Bu kez…

3 Başkan Yardımcısı’ndan oluşan komisyon, aday adayları yerine teşkilatı dinledi. Tek tek ele alınan aday adaylarından azaltma yapmadan raporu ekleyerek karar için Üst Kurul’a gönderdi.

Bu arada…

Bazı ilçeler için son kez anket yapılması kararlaştırıldı.

 

Çalı’dan dünyaya model oldu: TKG en iyi yönetilen şirket ödülü aldı

 

5.-yazi-icin-en-iyi-yonretilenr-sirket-odulu-tkg,-ertan-demirduzen,-tayyar-katranci.jpgKurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Demirdüzen. Fabrika Çalı Organize Sanayi Bölgesi’nde. Otomotiv yan sanayi üretimi yapıyor,

TKG 2 yıl önce Toyota’nın tedarikçileri arasında Sektörüne En Önemli Katkı Sağlayan Şirket ödülü aldı. Japonya’daki törende Toyota, 7 kıta için ayrı firmaları seçerken, TKG’ye Avrupa Kıtası ödülünü verdi.

Şimdi de…

150 ülkedeki ofisleriyle dünya genelinde faaliyet gösteren denetim ve finans kuruluşu Deloitte tarafından Türkiye’de ilk kez verilen En İyi Yönetilen Şirket ödülünün sahibi oldu.

Ali Koç başkanlığında Ali Sabancı, Ebru Özdemir, Emre Zorlu, Hamdi Akın, Hanzade Doğan Boyner, Lucien Arkas, Ömür Tan, Ümran İnan ve Ümit Boyner’den oluşan jürinin değerlendirmesiyle verilen ödülü TKG adına Ertan Demirdüzen ve Genel Müdür Tayyar Katrancı aldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X