Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kalabalık görüntüler tedirgin etti, toplu taşıma yolcularını kaybetti!

Rakamı… Yılın son günü Olay Medya ziyareti sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıkladı:

“Toplu ulaşımda yeterli yolcu yok. Geçen yıla göre yolcuların yüzde 62’si artık toplu ulaşım araçlarına binmiyor.”

Gerçekten de…

Bursa gibi trafik sorunu yaşayan büyük kentler için en önemli çözüm görülen toplu ulaşım için ortada vahim bir tablo var.

Kuşku yok ki…

Bu vahim tablo pandemi kaynaklı. İnsanların toplu ulaşım araçlarına binmeye çekinmelerinde bulaşma riski yüksekliği çok etkili. Bunun üzerine, kalabalık vagon ve otobüs görüntüleri de yolcuyu korkuttu.

İşin içine sağlık ve yaşam kaygısı girince doğal olarak bireysel önlemler öne çıkıyor. İlk önlem de kalabalık yerlerden uzak durma anlayışı oluyor.

Nitekim…

Maskeler takılsa, hijyen kurallarına titizlikle uyulsa bile yolcuların omuz omuza oldukları ve fiziksel temastan kaçınamadığı toplu taşıma araçları yolcuyu tedirgin eden yerler haline dönüşüyor.

O bakımdan…

Başkan Aktaş’ın geçen yıla göre toplu taşımada yüzde 62 kayıp yaşandığını söylemesi koronavirüslü günlerin günlük yaşamı nasıl etkilediğini de gösteriyor.

Buna karşılık…

Toplu taşıma araçlarına binmekten ve kent içi ulaşımı alıştığı toplu taşımayla yapmaktan çekinenler doğal olarak bireysel araçlarla yollara çıkıyorlar, gidecekleri yerlere böyle ulaşmaya çalışıyorlar.

O zaman da…

Ortaya artan trafik sorunu çıkıyor. Yollar geçit vermiyor, kent içinde bir noktadan bir noktaya ulaşım süresi uzuyor. Buna akaryakıt maliyeti de eklendiğinde hem bireysel kayıplar oluyor, hem kent etkilenmesi yaşanıyor.

İşin çözümü…

Öncelikle toplum olarak koronavirüs mücadelesini kazanmakta. Bununla birlikte, Başkan Aktaş o sohbette, “toplu ulaşım araçlarıyla ilgili düzenleme üzerinde çalıştıklarını” da söyledi.

Dileğimiz…

Günlük yaşamın bir an önce normale dönmesi ve sıkıntıların bitmesi.

 

Trafiğe ‘+2 yolcu özendirme’ çözümü

Fotoğrafı… Görüşlerine sık sık yer verdiğimiz Ulaşım Uzmanı M. Tözün Bingöl gönderdi:

Diyor ki:

“ABD’nin Florida Eyaleti’nde herkesin özel aracı var. Araçlar da yüzde 95 tek kişi kullanılıyor. Bunu azaltmak için, yoğun saatlerde yolun en sol şeridi 2 ve daha fazla yolcu taşıyan araçlara ayrılmış.”

Gerçi…

Bizde bunu uygulamak kolay değil, ama artan trafik nedeniyle özendirici bir uygulama da gerekiyor.

 

TDH hızlı başladı: 1 haftada teşkilatlandı, Sarıgül gelip il binasını açtı

Açıkçası… Mustafa Sarıgül’ün yeniden kurduğu Türkiye Değişim Hareketi çalışmalarını sosyal medyada izliyorduk, ama Bursa’da teşkilatlanıp açılış bile yaptığını duymamıştık.

O nedenle…

Çarşamba günü Bursa’ya gelip Nilüfer Mihraplı’daki Ramada Otel’de toplantı yaptığını ve TDH Bursa İl Başkanlığı’nı açtığını sosyal medyada görünce şaşırdık.

Görünen o ki, Sarıgül bu kez çok hızlı davranıyor.

Nitekim…

1 haftada karar verildi ve Sıcaksu’daki Dinçsoy Plaza’da İl Başkanlığı binası kiralandı, Ramada Otel’deki toplantı organize edildi.

Geçmişte…

TDH İl Gençlik Kolları Başkanı olan Cihan Ural yeni yapılanmada TDH Bursa İl Başkanı oldu.

Ayrıca…

3 yıl önce Bursa Çevre Koruma Hizmetleri Derneği başkanı olarak çevre çalışmaları yapan Özlem Yerlikaya harekette Bursa İl Kadın Kolları Başkanı ve Ufukcan Kaçmaz da İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görev üstlendi.

 

Eskiler yok, Gemlik ilçe atandı

Cihan Ural’ın İl Başkanı, Özlem Yerlikaya’nın İl Kadın Kolları Başkanı ve Ufukcan Kaçmaz’ın İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görev üstlendiği TDH’da Özcan Yerlikaya ile ilk ilçe ataması Gemlik’e yapıldı.

Bununla bitlikte…

Nilüfer, Yenişehir, İznik, Orhangazi atama aşamasına geldi.

Yenilerle yola çıkan TDH’da geçmişte görev alanlarla da önümüzdeki günlerde temas kurulacak.

 

Emniyet Genel Müdürü’nden yılbaşı gecesi sürprizi: Atlı polisi denetledi

Yılbaşı gecesi… Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’tan sürpriz bir Bursa ziyareti gerçekleşti.

Akşam saatlerinde Ankara’dan yola çıkan Aktaş, yol boyunca polis güvenlik noktalarında incelemeler yaptı.

Bursa’da ise…

Vali Yakup Canbolat’la birlikte önce Çarşı Polis Karakolu’nu ziyaret etti ve görev başındaki polislerin yeni yıllarını kutladı. Acemler’deki Polis Güvenlik Uygulama Noktası’nı ziyaretinde de sokağa çıkma kısıtlamasında görevi üstlenen polislerle bir araya gelen Aktaş bir süre yapılan kontrolleri izledi.

Ardından da…

Yine Vali Yakup Canbolat’la birlikte Atlı Polis Grup Amirliği’ni ziyaret eden Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, gece yarısı atlı polis denetimi yaparken, kısa sürede herkesin sevgisini kazanıp kente farklı bir görüntü katan atlı polis uygulamasıyla ilgili bilgiler aldı.

 

AK Parti’nin tek kadın ilçe başkanı ziyarette

Geçen yıla… Yeni doğmuş ikiz bebekleriyle giren AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü bu yılbaşı gecesini ziyaretlerle geçirdi.

AK Parti’nin Bursa’daki tek kadın ilçe başkanı olan Söğütlü, yönetim kurulu üyeleriyle önce Mudanya Devlet Hastanesi’ne gitti. Yeni yıla hastanede giren hastalara şifa dileyen Söğütlü’nün programında, Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Güzelyalı Hizmet Binası da vardı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X