Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kalkınma Ajansı vizyonu belirledi: Genç istihdamı ve yeşil mutabakat

Köşe Yazısını Dinle

Göreve başlayalı 1 yıl oldu… Kısa adıyla BEBKA olarak tanıdığımız Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak görevdeki ilk yılında bir Kalkınma Ajansı’ndan beklenen bölgesel destek yanında kurumsal vizyon adına çalışma anlayışı ve yöntem çalışması yaptı.

Örneğin…

Beklentileri farklı illerden oluşan bölgede anketlerle sorunları belirleme yerine, sorunun içindeki sektör temsilcilerini dinlemeyi tercih ediyor.

Bunun yanında, kırsal üretim desteklerini önemsiyor.

Nitekim…

Yenişehir’de tanık olduğumuz; Yenişehir Belediyesi öncülüğünde 5 köy kooperatifinin BEBKA desteğiyle üretim ve pazarlamayı birleştirmesi uygulamasını aktardığımızda şunu söyledi:

“Kırsal stratejiler geliştirmeyi çok önemsiyoruz. Kadın kooperatifleri başta olmak üzere, belediyeler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla kırsal kalkınma stratejilerini belirleyecek toplantı yapıyoruz.”

Buna göre…

Kırsal strateji belirleme toplantılarının ilki 25 Ekim Pazartesi Bursa’da BEBKA merkez binasında yapılacak. 26 Ekim’de Eskişehir ve 27 Ekim’de Bilecik toplantıları var.

Bununla birlikte…

“Bu bölge için fikri ve projesi olan herkes bize gelebilir” diyen BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak yeni dönem için yoğunlaştığı iki vizyoner yaklaşımı şöyle açıkladı:

Bir…

“Genç girişimciliği ve istihdamını önemsiyoruz. Bölgemizdeki 3 ilde tüm üniversitelerle işbirliği yapacağız. Hatta önümüzdeki yılı ‘genç istihdamı’ yılı belirledik.”

Düşüncesi şu:

“Gençlere, belirli süreyle bir araya gelecekleri işadamları ve CEO’ları etkileme fırsatı vereceğiz.”

İki…

“Yeşil dönüşüm mutabakatı sanayimiz için de çok kritik bir dönüm noktası. Bu mutabakata uyum sağlayacak firmalara faizsiz finansman desteği vereceğiz.”

Hedef de şu:

“Çevreyle barışık, çevreyi kirletmeyen teknolojileri bölgemize kazandırmak istiyoruz.”


BEBKA TV yolda, proje haritaları yayınlanıyor

Bu dönem… BEBKA uygulamalarından birini Genel Sekreter Doç. Dr. M. Zeki Durak şöyle açıkladı:

“Destek verdiğimiz projeleri internet sitemizdeki Projeler Haritası’nda yayınlıyoruz.”

Haritayı inceledik…

Bursa, Eskişehir, Bilecik’te ilçe ilçe işaretlenen 346 devam eden BEBKA destekli proje var.

Durak ayrıca, hazırlıklarına başladıkları BEBKA TV’yi de yakında YouTube üzerinden yayına sokacaklarını söyledi.


İzmir hızlı aşılamayla vaka sayısını düşürdü, Bursa neden yapamasın?

Yerel gazetelerde… İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ın aşı çağrılarını çok dikkatli okuyoruz.

Gerçekten de…

İçten seslenişle Bursalıları aşı olmaya davet ediyor, ama genç nüfusun aşıya ilgisizliğini anlamak mümkün değil.

Hatta…

Önümüzdeki örnekleme tablosuna, vaka rekorları ile anılan Bursa için üzücü.

Çünkü…

Birbirine benzeyen vaka hareketliliği olan 5 sanayi kentinde durum şu:

Düzce yüzde 69.9 aşı oranı, 100 binde 522 vaka.  Sakarya yüzde 67.9 aşı oranı, 100 binde 448 vaka. Kocaeli yüzde 73.9 aşı oranı, 100 binde 413 vaka. Bursa yüzde 73.8 aşı oranı, 100 binde 394 vaka. İzmir yüzde 78.8 aşı oranı, 100 binde 48 vaka.

Açıkçası…

Kısa sürede çift doz aşılama oranını yükseltip toplumsal bağışıklığa ulaşarak vakaları düşüren İzmir’e gıpta etmemek elde değil.

İzmir başarıyorsa, Bursa neden yapamasın?


Bu defa milletvekili gençlerin önerilerini dinledi

Daveti… AK Parti Yıldırım İlçe Gençlik Kolları yaptı. AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın da, “Mahalle Bizim Gençlik Bizim” sloganıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

İl Gençlik Kolları yönetimi adına da katılımın olduğu etkinlikte Yıldırımlı gençler sorularını yöneltip önerilerini dile getirirlerken, Bursa Milletvekili Aydın dikkatle dinledi, zaman zaman da bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu.


Mobil iletişim sektörü taksit kısıtlaması ve mağduriyetlere çözüm arıyor

Aslında… Cep telefonları yaşamımıza girdiği günden beri mobil iletişim sektörü en hareketli sektörlerden biri oldu.

Sonunda da…

Kısa adı MOBİSAD olan Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği altında örgütlendiler. İstanbul merkezli MOBİSAD Bursa Temsilciliği’ni ise İsmail Şengöz üstlendi.

İşte…

Hafta sonu İstanbul’da MOBİSAD Genel Başkanı Mustafa Kemal Turnacı’nın ev sahipliğinde buluşan sektör temsilcileri, sorunlarını ve yapılması gerekenleri konuştular.

Bu kapsamda…

Mobil iletişim sektörünün sorunları arasında cep telefonu satışlarında taksit kısıtlaması ile 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’ndan doğan mağduriyetler öne çıktı.

MOBİSAD Bursa İl Temsilcisi İsmail Şengöz yaptığı değerlendirmede, “Mobil iletişim sektöründeki sorumluluğumuzun farkındayız.” dedi.


Ankara’da hüzünlü nikâh

Cumartesi akşamı… Bursa eski milletvekili Ali Koyuncu’nun oğlu Sefa Koyuncu ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kızı Eylül İrem Çavuşoğlu’nun Ankara’da nikâhı vardı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un kıydığı hüzünlü nikâhın tanıklıklarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Faruk Çelik yaptılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X