Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Karacabey’in yeni hedefi turizm: Bir yanı longoz, bir yanı Uluabat

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan siyaseti ve belediyeciliği severek yapıyor. 2004’te AK Parti adayı olarak seçilemedi. 2009 seçimine girmeyip izlemeyi seçti, 2014’te de belediye başkanı oldu.

O nedenle…

Karacabey’in son 3 dönemini farklı yaşadı. Seçimin ve siyasetin içinde olduğu için beklentileri biliyor, neler yapılabileceğine dair de düşünceleri var.

1.-yazi-icin-karacabey-belediye-baskani-ali-ozkan-ve-eskikaraagac-koyu.jpgUyguladığı vatandaşla sürekli sıcak temas tarzıyla da Karacabey’in önünü açacak projelere halkı da ortak ediyor.

Nitekim…

2014’teki tarım-turizm-teknoloji hedefli 3T formülü başka belediyelerin de sloganı oldu.

Tarımsal üretimde Karacabey’in zaten özel bir yeri var. Soğandan domatese, şeker pancarından meyve-sebzeye her türlü zenginliğe sahip.

TEKNOSAB adıyla bilinen ileri teknoloji sanayi bölgesi de teknolojiyi üstlendi.

Otel yatırımlarının artmasıyla umutlanan Özkan turizm hedefinde çok yol aldı,

Örneğin…

Yeniköy sahilleriyle Bursa’ya en uzak deniz kıyısı Karacabey’deki eşsiz longozu artık bilmeyen kalmadı. Belgesellere konu olan seyyahların uğrak yeri longozda şu sıralar Şahan Gökbakar tarafından Recep İvedik filmi çekiliyor.

Film Konya yerine Kenya’ya götürülenlerin öyküsünü anlattığı için Afrika savanası görüntüsüyle küçük bir Afrika köyü de kurulmuş longozda.

En önemlisi…

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, şubatta vizyona girmesi planlanan filmden umutlu:

“Karacabey’de ‘Recep İvedik Turizmi’ patlaması bekliyoruz.”

Bununla birlikte…

Karacabey Belediyesi yepyeni bir doğa turizmi merkezi olarak, Uluabat Gölü kıyısında, Gölyazı’nın tam karşısındaki  Eskikaraağaç Köyü’nü armağan etti..

Leylek şenlikleriyle tanınan, fakat Bursalılar’ın keşfetmekte istekli olmadıkları Eskikaraağaç’ta her şey leylekler düşünülerek yapılmış. Elektrik telleri bile leylekleri çarpmaması için plastik kaplanmış.

Göl kenarına yapılan yürüyüş ve bisiklet yolu doğaseverler için inanılmaz bir ortam sunuyor. Hatta, gölün en güzel kıyısı olmuş.

Tarihi kilise ve camilerin yanında taş evler de cazibeyi arttırıyor.

Gerçi…

Karacabey Belediyesi’nin işletmeciye verdiği tesisle kahvaltı ve yemek turları başlamış, ama Eskikaraağaç çok daha fazla ilgiyi hak ediyor.

 

Eskikaraağaç kadınları turizmi öğreniyor

 

Turizmi yavaş yavaş öğrenmeye başlayan Eskikaraağaç Köyü’nde kadınlar da ekonominin içine girdiler.

Karacabey Belediyesi köy meydanına yaptığı iki katlı binayı kısa adıyla EKADER olarak kurulan Eskikaraağaç Köyü Kadın Derneği’ne tahsis etti. Köyün kadınları burada ziyaretçilere hem kahvaltı veriyorlar, hem de kendi ürettikleri salçadan tarhanaya kadar doğal ürünleri satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

 

Türkiye’nin tek Avrupa leylek köyü

 

Her şeyin leylekler üzerine kurgulandığı Eskikaraağaç halen Avrupa Leylek Köyü unvanıyla Türkiye’de tek.

Bu unvan…

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kuş Gözlem Evi içindeki tahnit, yani doldurulmuş kuşlar müzesi ile bambaşka bir özelliğe kavuşmuş.3.-yazi-icin-eskikaragac-koyu-kus-gozlem-evi-tahnit-muze-ve-karacabey-belediye-basktani-ali-ozkan-002.jpg

Doğrusu, canlı gibi duran tahnitler çok etkileyici.

Prof. Dr. İsmet Arıcı ve eşi Franziska Arıcı’nın adım adım gezip tek tek belirlediği leyleklerle kaderi değişen Eskikaraağaç için Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan kolları sıvadı.

 

Ankara’daki spor uzmanı sınavında sürpriz genel kültür sorusu

 

4.-yazi-icin-genclik-spor-il-muduru-dr.-suleyman-sahin.jpgGençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açılan spor uzmanlığı kadrosu için geçtiğimiz günlerde Ankara’da sınav yapıldı. Bursa’dan Gençlik Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin de sınavın jürisinde görev aldı.

Bakanlığın gruplandırmasıyla Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis, Muş, Hakkari, Elazığ, Mardin, Siirt gibi 10 ilin spor uzmanı adayları Dr. Şahin’in bulunduğu grup tarafından sınava alındı.

Mülakatta…

Spor Bilimleri Fakültesi mezunu olan adaylara spor kültürü ve genel kültür olarak iki soru yöneltiliyordu. Soruları da adaylar bir kutunun içindeki zarflardan çekiyorlardı.

İşte…

Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin’in yer aldığı jüride spor uzmanı adayı genç kız çektiği zarftan çıkan soruyu okudu. Gerçi, herkes soruyu dikkatle dinliyordu, ama duyduklarıyla Dr. Şahin tam anlamıyla dikkat kesildi.

Çünkü…

Soruda “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Dostluk Nişanı verilen Türk işadamı kimdir?” deniliyordu.

Sonrasını…

Dr. Şahin şöyle anlattı:

“Soruyu tam anlamıyla sürpriz oldu, fakat çok gururlandım. Sınava giren genç kızımızın Cavit Çağlar cevabı vermesiyle de gururum iki katına çıktı.”

 

Yolları Bursa’dan geçti, Ankara’da kesişti

 

5.-yazi-icin-celal-uzunkaya-ve-orhan-tasanlar.jpgEmniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya polislik mesleğindeki 10 yılını Bursa’da hizmet vererek geçirdi. Orhan Taşanlar da Bursa’da iz bırakan valiler arasında yer aldı.

Aynı dönemde Bursa’ya hizmet eden iki isim Ankara’da bir araya geldi. Daha doğrusu, Emekli Vali Taşanlar, birlikte çalıştığı Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya’yı ziyaret etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X