Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Katı atık bedelinde ilçe belediyelerinin son umudunu İdare Mahkemesi bitirdi

Köşe Yazısını Dinle

Karar… Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 24 Eylül 2020 toplantısında alınırken de, sonrasında da bazı ilçe belediyelerinin itirazına yol açtı.

Özellikle de…

İlçe belediyelerinin ciddi gelir kaybına uğrayacakları itirazı öne çıktı.

Çünkü…

27 Ekim 2010 tarihli yönetmelik gereği, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından BUSKİ faturalarına eklenerek tahsil edilen katı atık bedelleri, ait oldukları ilçe belediyelerine aktarılıyordu.

Yani…

İlçe belediyeleri, Büyükşehir üzerinden kolay tahsilat yapıyordu.

Ne var ki…

O dönem muhalefet partilerinin, “en pahalı su” eleştirileri Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de yansıdı.

Bunun üzerine…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, su faturalarını indirmek için katı atık bedelinin çıkarılması adımını attı.

Bu karar…

Su faturalarını azalttığı için vatandaşı memnun etti, ama en ciddi gelirini buradan sağlayan ilçe belediyelerini tahsilat güçlüğü yaşayanacağı ve bu da gelir kaybına yol açacağı için rahatsız etti.

Nitekim…

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem çarşamba günü basın toplantısında, Büyükşehir’in katı atık bedeli toplamaktan vazgeçmesiyle yıllık 63 milyon lira gelir kaybettiklerini söyledi ki ciddi bir kayıp.

Bununla birlikte…

Büyükşehir Belediye Meclisi kararına itiraz eden belediyeler arasında olan Mudanya Belediyesi itirazla da kalmadı ve katı atık bedellerini yine Büyükşehir’in toplaması için, Meclis kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Bursa İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

İşte…

Mudanya Belediyesi’nin bu davasını, Bursa 2. İdare Mahkemesi reddetti ve katı atık bedelinin ilçe belediyesi tarafından toplanması gerektiğine hükmetti. Büyükşehir Hukuk Birimi de ciddi bir belge çalışması ortaya koydu.

Böylece…

İlçe belediyelerinin beklentisi Bursa 2. İdare Mahkemesi’nde sona ererken, Büyükşehir’in attığı adım teyit edilmiş oldu.

 

Çavuşoğlu’ndan ‘samimiyetle esnafa destek’ ziyareti

Pandemi sürecinden en çok etkilenen kesimlerin başında esnaf için hükümet destek paketleri açıklıyor, kararlar alıyor.

Nitekim…

Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, dün Nilüfer Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Bayram Aydın’ı ziyaretinde, “Dün olduğu gibi bugün de samimiyetle esnafımıza destek olmayı sürdürmeye devam edeceğiz” mesajı verdi.

 

Gemlik Belediye Meclisi’nde yedekten gelen üye krizi davalık oluyor

Selahattin Ekinci’yi yıllardır tanırız… DYP ve DP’de siyaset yaptı. 2015’te DP Bursa Milletvekili Adayı oldu.

Kurulduğundan beri de İYİ Parti’de siyasi yaşamını sürdürüyor.

Ekinci, 2019 yerel seçiminde Gemlik Belediye Meclisi’ne aday olmak için İYİ Parti’ye başvurdu. Ancak, ittifak gereği CHP listesinde 17. sırada yer aldı ve ikinci yedek olarak tutanaklara girdi.

Sonrasında…

CHP’den seçilen Bayram Demir ve Tevfik Kaldırım vefat ettiler. Böylece ikinci yedek olarak sıra Selahattin Ekinci’ye gelmişti ki, “CHP’den ayrılıp İYİ Parti’ye döndüğü” gerekçesiyle üçüncü yedek Mehtap Ünlü’ye davet yapıldı.

“Yedek olarak adının kesinleştiğini” belirten Ekinci bunun üzerine Gemlik İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etti, ama red cevabı aldı. Bu red kararına itiraz için de İl Seçim Kurulu’na başvurma kararı aldı.

Sonuç alamazsa YSK’ya gidecek, dava açacak.

 

Ali Özkan’dan Selçuk Türkoğlu’na dava

Selçuk Türkoğlu, siyasetten önce Kamu-Sen ve Eğitim-Sen başkanı olarak memur sendikacılığı yaparken hakkında 29 dava açıldı, hepsinden aklandı.

Türkoğlu, bu kez de siyasi açıklamaları nedeniyle dava konusu oluyor.

Nitekim…

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, iddiaları nedeniyle İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu hakkında dava açtı.

 

Ramazanda Kızılay her gün 2 bin aileye sıcak iftar yemeği dağıtacak

En sıkıntılı anda herkesin yanında olan Kızılay, salı günü başlayacak ramazan ayında yine merhamet elini uzatıyor.

Üstelik…

Pandemi sürecinde zor günler geçirenler için bu kez iftar sofralarına destek verecek, her gün 2 bin aileye sıcak yemek götürecek.

Nitekim…

Kızılay geleneği olan Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye sloganıyla başlatılan Hilal Sofra projesini tanıtırken Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Özcan Susmaz bu yardımların hayırsever desteği ile gerçekleştiğini anımsatıp şunu vurguladı:

“İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda yardımı, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler milyonlarca insanımızı gönül köprüleri kurarak sevindirecek.”

Ayrıca…

Fitre, zekât, şartlı bağış ya da ayni yardımlarla da ihtiyaç sahiplerine Kızılay aracılığıyla destek olunabilecek.

 

Mücahit Alkan’ın ‘ihracat rekoru’ gururu

En iyi… Pancar üreticilerinin tanıdığı, şeker piyasası belirleyicisi Türkşeker’in başında, Bursalı bir genel müdür var: Mücahit Alkan, genel müdürlük yanında, Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak da hizmet veriyor.

Geçen yıl Karacabey ve Mustafakemalpaşa’daki domates üreticilerine de el uzatan Türkşeker’in, tüm zamanların ihracat rekoru kırdığını Genel Müdür Mücahit Alkan gururla duyurdu.

Biz de kutluyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X