Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kavşağa ‘U dönüş’ ilavesi bir yolu böyle değiştirip sorunu çözer mi?

Gazetelerde dün vardı… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin yeni merkezi konumunda olan Nilüfer’de hem alışveriş merkezlerini, hem dağ ilçelerine giden yolu birleştiren noktada incelemeler yapıyordu.

Yer de…

Hafta sonu doğada piknik için dağ bölgesine gidenlerin dönüşte trafik kâbusu yaşadıkları Lefkoşe Caddesi’ydi. Başkan bu bölgedeki çalışmayı denetliyordu.

Çünkü…

Bu nokta Beşevler ve Mihraplı-Dikkaldırım bölgesinin de birleşmesiyle, kentin trafik yoğunluğu çok hızlı artan bölgesi haline geldi.

O nedenle…

Büyükşehir’in yaptığı düzenlemeyi, yol ve ulaşım uzmanı olarak görüşlerini önemsediğimiz Bursa Kent Konseyi Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl’e sorduk.

Dedi ki:

“Orada, günün her saati müşteri sirkülasyonu çok fazla olan 3-4 devasa alışveriş merkezi var. Yine bölgede başlayan çok katlı yapılaşma var. Yeni projeler de söz konusu. Soruna bu noktada müdahale edilmesi önemli.”

Yapılanı özetledi:

“Lefkoşe Caddesi’nde Beşevler ve Çamlıca kavşakları arasına bir U dönüşü kavşağı eklendi. Bu da çok olumlu yansıdı.”

Şuna da dikkat çekti:

“Bununla beraber, Yıldırım Caddesi’yle Eğitimciler Caddesi arasında bağlantı oluşturmak ve trafik yükünün eşit dağılımını sağlamak için Akçay Sokak’ta tek yön uygulaması başlatıldı. Bu da son derece doğru.”

Önerisi şu;

“O bölgede bir sıkıntı daha var. Beşevler Caddesi’nin Yıldırım Caddesi’ne katıldığı kavşak sorunlu. Orada da bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bu yapılırsa, şimdiki düzenleme projesi daha da değer kazanır.”

Ardından…

Kentleşmenin, planlamanın, trafiğin en temel noktasına işaret etti:

“Yaya ve araç sirkülasyonu çok fazla olan kamusal ya da kamuya açık alanlarla yüksek katlı iş merkezi ya da konut projelerinde kavşak yaklaşımlarına daha işin başında dikkat etmek gerekiyor.”

Uyarısı da şu:

“Son derece dar bir alana projeleri adeta hapsedip sonra da trafiği çözmeye çalışmak kolay değil. Çünkü trafik bir sebep değil, sonuç. İmar uygulamalarıyla da yakından ilişkisi var. Planlama bu yüzden çok önemli.”

 

Sahil yolu hedefini Salman açıkladı: 2021

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ı sakin yapısıyla bakan, milletvekili ve belediye başkanlarına eşlik ederken izlemeye alışkınız. Bu kez kendi siyasi konumuyla, önem verdiği yol projeleri şantiyelerini gezdi.

Dağ yolu, Doğancı Tüneli gibi projeler yanında, Mudanya ve Gemlik ilçelerini kıyıdan birleştirecek olan, bu yönüyle keyif ve turizm yolu özelliği taşıyan Sahil Yolu açıklamasını önemsedik.

Çünkü…

12 metre genişliğinde 21.4 kilometre uzunluğundaki yolun 2021 sonunda tamamlanacağını söyledi.

 

Türk dünyasını İznik’te buluşturacak oyunlarda pandemi rötarı

Gelişmeyi… 1 Aralık 2019 günü bu sütunlarda “İznik’e büyük fırsat: Türk Olimpiyatı Türk dünyasını İznik’te buluşturacak başlığıyla duyurduk.

Yazıda…

3 yıl Kırgızistan’ın Türk tarihi için özel yeri olan Issık Gölü’nde yapılan Göçebe Oyunları’nın bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Türkiye’de düzenleneceği yer olarak da İznik’in seçildiği anlatılıyordu.

Gerçekten de…

Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan Türkmenistan, Moğolistan, Tacikistan, Afganistan’ın yer aldıkları; Rusya’nın da Saha, Buryatya, Altay, Kalmıkya, Başkurdistan gibi Türk toplulukların yoğun yaşadıkları bölgelerden gelecek 2 bin sporcunun yarışacakları Türk dünyası geleneksel oyunları için İznik’teki tesislerde hazırlıklar da başlamıştı.

Ne var ki…

Türk dünyasını İznik’te buluşturacak dev organizasyonun, pandemi nedeniyle 2021 yılına ertelendiğini Dünya Etnospor Konfederasyonu açıkladı.

 

Belediyelerin isteklerini Bakan’a iletti

Hafta başında… AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, belediye başkanlarını arayıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili beklenti ve sorunlarını topladı.

Sonra da…

Çarşamba günü bir araya geldiği Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a belediyelerin taleplerini ve beklentilerini iletti.

Görüşmede…

Tarihi Hanlar bölgesi çalışmaları başta olmak üzere Bursa’daki kentleşme konuları ve belediyelerin bu konuda karşılaştıkları sorunlar da ele alındı.

 

İşgalin yüzüncü yıldönümünde Orhangazi’nin şehitleri kitap oldu

Genelde… Yıldönümleri mutluluk kutlamasına sahne olur. Hele 50, 100 gibi yıldönümleri anlamlıdır.

Ne var ki…

Bursa’da bu kez hüzünlü bir yüzüncü yıl durumu söz konusu. 8 Temmuz, Bursa’nın Yunan tarafından işgalinin yüzüncü yıldönümüydü. İçimiz sızladı. 25 Ağustos ise Orhangazi’nin Yunan tarafından işgalinin yüzüncü yıldönümü.

Üstelik…

İşgal sırasında Orhangazi’nin 522 şehidi var. Ayrıca Sarıkamış’ta 5, Çanakkale’de 35, Kore’de 1 ve Japonya’da batan Ertuğrul denizaltısında 1 şehit vermiş.

İşte…

Orhangazi’nin Şehitleri’ni meslektaşımız, dostumuz Muharrem Değirmen öyküleriyle birlikte kitap haline getirmiş. Tanıtımını da çok anlamlı günde, 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 14.00’de Orhangazi Orduevi’nde yapacak.

Kayıt ve anı tutma özelliği olmadığı için haklı olduğu pek çok konuda uluslararası alanda kanıt sunmakta zorlanan bir toplam olarak, çok önemli bir iş başaran Muharrem’i kutluyoruz.

 

Bursalı müdür otogara kütüphane yapıyor

Açıkçası … Bursa Şehirlerarası Terminali’nin ilk genel müdürü olan Fahrettin Beşli’nin transfer olup gittiği İstanbul’da Esenler Otogarı olarak bilinen Büyük İstanbul Otogarı’nda yaptıklarını ilgiyle izliyoruz.

Çok kısa sürede otogarı çiçek gibi yapan Beşli, şimdi de her gün binlerce kişinin gelip geçtiği Büyük İstanbul Otogarı içinde Evliya Çelebi Kütüphanesi yapıyor.

Doğrusu…

Bir otogarda kütüphane aklımıza gelmezdi, ama kütüphanenin adının bir  gezgin olan Evliye Çelebi olması da tam isabet.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X