Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kazma kürekle bile 6 aylık iş 2 yıldır sürüyor: Bu eziyet ne zaman bitecek?

Köşe Yazısını Dinle

Aslında… Mudanya Yolu ve Geçit’te iç içe geçmiş, birbirini de tetikleyen iki trafik sorunu yaşanıyor. Başlangıçta sabah kendini hissettiren sorun çözüleceğine, artık günün her saati insanları canından bezdiriyor.

İlginç olan şu…

Sabahları Mudanya Yolu’ndan üç şerit gelen trafiğe, Bademli’den iki şerit gelip çıkışta tek şeride düşen trafikle, Nilüfer Köy tarafından köprüyle Mudanya Yolu’na inen tek şerit trafik katılıyor.

Bir anda…

Üç şeritli yol; katılım şeridi olmaksızın beş şeridin trafiğini toplar duruma geliyor, Fakat Mudanya Yolu yapımı sırasında iyi planlanmadığı için ilk kriz Bademli Kavşağı’nda yaşanıyor ve 5 şerit yeniden 3 şeride sıkışıyor.

50 metre sonra da…

Yol arka arkaya ikinci kez huniye girmiş gibi bu kez tarihi Geçit Köprüsü’nde trafik iki şeride düşüyor.

Ne yazık ki…

10 yıldır yazılmasına, uyarılmasına, çağrı yapılmasına, siyasi sıkıştırmalarla söz verilmesine karşın Karayolları umursamaz davranıp o yeni köprüyü yapmadı.

Bu kargaşaya…

2 yıl önce başlayan Geçcit’teki metro kazısı resmen tüy dikti.

Açıkçası…

Eski yıllardaki gibi kazma-kürekle çalışılsa bile 6 ayda bitecek 1 kilometrelik yol kazısı iki yıldır tamamlanamadı. Köprüden kurtulanlar bu kez Geçit’te trafiğe saplanıyorlar.

Geçen sabah…

Saat 10.00’daki bir toplantı için kent merkezine gelmek üzere saat 08.30’da Güzelyalı’dan aracımızı hareket ettirdik. Saat 09.30’da, Geçit Köprüsü’ne yeni gelebilmiştik.

Aynı durum…

Akşam saatlerinde artan şekilde karşı yönde, yani merkezden Mudanya yönüne gidişte de yine günün 24 saati yaşanıyor.

Örneği…

Kendimizden verdik, ama binlerce kişi her gün Mudanya Yolu trafiğinde ve Geçit’te bunalıyor. 1 kilometrelik yoldaki çalışma 2 yıldır nasıl bitmez? Koca kent bir müteahhidin oyuncağı haline nasıl getirildi?

Yolu kullananlar…

Bu eziyeti bitirecek bir irade ve kurtarıcı bekliyorlar.

TÜV-TÜRK’ten bir iyi, bir kötü haber

İyi haber şu… 19 Aralık günü, bir vatandaş yakınmasına yer verdik. Aracının muayenesinin 15 Aralık’ta dolduğunu, bir hafta öncesinden başvurmasına kadar şubat ayı ortasına kadar randevular dolu göründüğünü aktardık.

O gün randevular açıldı.

Kötü haber şu:

TÜV-TÜRK muayene ücretlerine zam yaptı. Otomobil, minibüs, kamyonet arazi taşıı, römork muayene ücreti 1.821 lira 66 kuruş oldu. Motosiklet muayenesi de 1.854 lira 06 kuruşa yükseldi.

Egzos muayenesi de 422 lira 72 kuruş.

Bursalıların içine sinmeyen yeni Atatürk Spor Salonu ihalesi iptal edildi

1970’li yıllardan itibaren… Basketbol, voleybol, boks, güreş, tekwando, eskrim karşılaşmalarını Atatürk Spor Salonu’nda büyük heyecanla izledik.

Uluslararası organizasyonlarda da büyük heyecan yaşadık.

Yanı sıra…

Siyasi partiler kongrelerini Atatürk Spor Salonu’nda yaparlardı.  Yine partilerin toplantılarına, konserlere, anmalara ve konferanslara Atatürk Spor Salonu evsahipliği yaptı.

2 yıl önce yenilenmek üzere yıkıldı. Yenisini yapmak için de proje yarışması düzenlendi..

Ne var ki…

O yarışmadan çıkan proje görselleri Bursalıların içine sinmedi ve her kesimden itiraz gelince bin kişilik planlanan tesis 3 bin 500 kişiye kişiye çıkarıldı. Fakat, ihale kararıyla itirazlar daha da arttı.

İşte…

Büyükşehir Belediyesi’nin o ihaleyi iptal ettiğini İnşaat Mühendisi Cengiz Duman dostumuzdan öğrendik.

Kalp krizi geçirdi. 6 gün yoğun bakımda kaldı

Onu… Yıllar önce Namazgah Muhtarı olarak tanıdık. Sonrasında Bursa Muhtarlar Derneği’ni kurdu, başkanlığını üstlendi.

Nedim Serbestol geçen dönem muhtarlığı bırakınca, derneği de devretti.

Hafta sonu…

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle 6 gün yoğun bakımda kaldı. O süreçte kendisini her gün arayan, çıktıktan sonra da ziyaretine gelen Büyükşehir Belediyesi geçen dönem Başkanı olan Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Gelecek Partisi haber bekliyor: Saadet’le işbirliği mi, aday mı çıkaracak?

Siyasi partilerin… 31 Mart yerel seçimi hazırlıkları yoğunlaştı. AK Parti il il özel temayüllerle teşkilat röntgenini çıkardı. CHP kriterlerini belirledi, adaylarını açıklamaya başladı.

İYİ Parti de seçime müstakil girme kararından sonra aday çalışmaları yaptı. 5 Ocak’ta da Genel Başkan Meral Akşener gelip adayları açıklayacak.

Yeniden Refah Partisi iki ilçede aday açıkladı, Büyükşehir için son kararını vermedi. Saadet Partisi de adaylarını hazırlıyor.

Bu süreçte…

Gelecek Partisi Bursa Kurucu il Başkanı olan Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Alpaslan Yıldız’a ne yaptıklarını sorduk.

Şunu söyledi:

“TBMM’de birlikte grup kurduğumuz Saadet Partisi ile işbirliği olabilir. Eğer olmazsa, Bursa’da kendi adayımızı çıkarabiliriz. Genel Merkez’den haber bekliyoruz.”

Bu arada…

14 Ocak’ta Gelecek Partisi Büyük Kongresi var.

Esnaf ziyareti olmadan siyaset olmaz!

Siyasetin… En temel kuralları arasında esnaf ziyaretleri ilk sıralarda yer alır.

Bazıları…

Önemli bulmayabilir ve sıkılabilir; ama siyasetçinin vatandaşla teması esnaf ziyaretinden başlar. İnsanların gözlerine yakından bakar, düşünceleri öğrenir.

İşte…

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş da bunu çok önemsiyor. Hanlar Bölgesi esnafını ziyareti de çok renkli geçti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X