Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kent içi toplu taşımada yoğunluk arttı, Bursaray’a kısa hatlı çözüm formülü!

Köşe Yazısını Dinle

Ahmet Ünal… İyi bir Bursalı ve sadık bir Bursasporlu hemşerimiz. Hem inşaat mühendisi, hem hukukçu kimliğiyle Erzurum Üniversitesi’nde öğretim görevlisi.

En önemlisi…

1.262 kilometre uzakta olsa da Bursa’yı yakından izliyor. Özellikle ulaşıma kafa yoruyor, öneriler üretiyor. Biz de zaman zaman aktarıyoruz.

Hafta içi…

Bursa’ya geldiğinde konuğumuz oldu. Sohbet de toplu taşıma üzerine gelişti.

Önce, Bursaray’la ilgili durum tespiti yaptı:

“2000li yılların başında Bursa’nın nüfusu 2 milyon civarıydı, bugün 3 milyonu aştı. Nüfus artışına, insanların hareketlilik isteklerindeki artış da eklenince özellikle şehir içi ulaşımda artık günün belirli saatlerinde değil günün büyük bir kısmında yoğunluk yaşanıyor.”

Ardından…

“Bursa’daki toplu ulaşımın omurgası HRS de yoğunluğun en çok yaşandığı toplu ulaşım araçlarından biri konumunda” anımsatması yaptı:

“Hafif raylı sistemin 2002’de açıldığı zamanki nüfusla bugünkü nüfus karşılaştırıldığında, 2002 yılı hat yapısı ve uzunluğu dikkate alındığında yolculuk talebi arttı. Ancak hat yapısı o zamandan bu yana değişiklik göstermediği gibi, sürekli yeni istasyonlar eklenerek sefer süreleri uzadı.”

Gözlemlerini paylaşırken, yeni başlayan kısa hat uygulamasına dikkat çekti:

“Geldiğimizde gördük ki, 2 numaralı Üniversite-Kestel ve 1 numaralı Emek-Arabayatağı hattı gibi, hafta sonu belirli saatlerde kullanılmak üzere 29 Ekim-Demirtaşpaşa güzergahında 3 numaralı yeni hat oluşturulmuş.”

Önerisi şu:

“Bu hat yerine, Üniversite ve Emek’ten gelen hatlar Acemler veya makas değişiminin yapılabileceği ortak uygun istasyonlarda sonlandırılıp, kentin doğusuna bu noktadan aktarma yapılabilirse daha az yoğunluk ve hattın daha etkili kullanılması sağlanabilir.”

Kent içi toplu taşıma yoğunluğunu azaltmaya yönelik dışarıdan gözlem önerisi bize de üzerinde çalışılabilir geldi.

 

Türkiye’nin tebriğini Aliyev’e Osman Mesten iletti

İki devlet, bir millet… Etle-tırnak gibi ayrılmaz olan Türkiye- Azerbaycan dostluğu en üst düzeyde.

Geçen hafta…

Azerbaycan’da yapılan seçimde İlham Aliyev ezici çoğunlukla kazandı ve bir kez daha zaferini ilan etti.

Seçim sonrası…

Uluslararası Seçim Gözlem Misyonu Başkanı olarak Aliyev’i ziyaret eden

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten samimi bir ortamda geçen görüşmede Türkiye’nin tebriğini iletti.

 

Yalçın’ın tarihi eserleri çevreleme projesi: Yeşil-Emirsultan Dua Yolu

Gördüğümüz kadarıyla… Sedat Yalçın siyaseti kenardan izlediği süreçte Bursa’yı iyi gözlemiş, neler yapılabilir konusuna kafa yormuş.

Bunu da…

Adaylığıyla birlikte açıklamaya başladığı kent projelerinden anlıyoruz. Açıkladığı projeler de en hazır aday izlenimi veriyor.

Nitekim…

Gündeminde “Bursa’nın tarihi eserlerini ve değerlerini çevreleme” projesi var. O dosyanın önemli başlıklarından birin, kentin iki önemli noktası olan Yeşil’den Emirsultan’a özel yaya yolu oluşturuyor.

Üstelik…

Bu yol, dua edercesine açılmış eller arasından geçecek görüntüde tasarlandı. Üzerinde ilk çalışmaları yapılıp geçiş güzergahı belirlenen projenin görseli de heyecan verici.

Yanı sıra…

Sedat Yalçın projelerini anlatırken, “Bursa’yı yaşanabilir ve ulaşılabilir farklı bir kent yapacak yeni yollar ve kavşaklar planladık” dedi.

 

Nilüfer, Mudanya, Gemlik’te CHP adayları kimler?

Gözler CHP’de… Kendi belediyeleri Nilüfer, Mudanya, Gemlik’te adayların açıklanmasını en sona bırakan CHP Parti Meclisi, bir erteleme daha olmazsa 3 ilçeyi bugün açıklayacak.

Saatler kala…

CHP Genel Merkezi’ndeki dostlardan kulağımıza gelenlere göre, Nilüfer’de Turgay Erdem ve Gemlik’te Uğur Sertaslan’ın yeniden adaylıkları bekleniyor.

Mudanya için İbrahim Demirtaş ile Deniz Dalgıç arasında karar verilecek.

 

İstanbul Büyükşehir’de ilk kez Bursalı bir aday yarışacak: Mehmet Altınöz

24 yıl oldu… BTSO Meclisi’nde önemli çalışmalara imza atan rahmetli Orhan Altınöz’ü, İstanbul Caddesi üzerindeki Altınöz Mobilya’da ziyaret ettik.

Sohbet sırasında…

Tanıştırdığı genç kardeşi Mehmet Altınöz’ün, eski başbakanlardan rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan’la evlenmek üzere söz kestiğini öğrendik.

Türkiye de bunu, Olay’ın manşetten yayınladığı haberimizle öğrendi.

Evlilik sonrası…

Bir ayağı İstanbul’da kurduğu yuvada, bir ayağı Bursa’da yoğun yıllar yaşayan Mehmet Altınöz daha sonra Fatih Erbakan’ın liderliğinde kurulan Yeniden Refah Partisi’nde görev aldı ve Genel Başkan Yardımcısı oldu.

14 Mayıs’ta…

Yeniden Refah Bursa 1. Bölge 1. Sıra Adayı olan Mehmet Altınöz, 31 Mart için de Yeniden Refah İstanbul Büyükşehir Adayı açıklandı.

Kısacası…

İstanbul’da ilk kez Bursalı bir aday yarışacak.

 

Efsane Başkan’ın oğlu Marmaris AK Parti Adayı

İbrahim Yazıcı… 2010 yılında Bursaspor’u Süper Lig Şampiyonu yapan Başkan olarak efsaneleşti. 2013 yılında da vefat etti.

Oğlu Serkan Yazıcı yıllarca ralli şampiyonu olarak kendini kabul ettirdi, TOSFED Başkanlığı yaptı. Şimdi Marmaris’te aile otellerinin başında.

31 Mart için…

AK Parti Marmaris Adayı olan Serkan Yazıcı, iyi tanındığı Marmaris sokaklarında eşi Gül Yazıcı ile birlikte seçim çalışması yapıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X